“Öğretmenler! Cumhuriyet fikren bilimsel fennen bedenen kuvvetli ve yüksek sicilli korucular ister. Yeni kuşağı bu nitelik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir” Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul ettiği gün olan, Öğretmenler arasındaki mesleki dayanışmayı güçlendirmek, bütün öğretmenlerin Atatürk ilke ve devrimleri, Atatürk'ün eğitim düşüncesi yolunda birlik ve beraberliklerini sürdürmeyi amaçlayan ve 1981 yılından bu tarafa Öğretmenler Günü, yarın Kırşehir'de de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Kırşehir Valiliği tarafından düzenlenen programı göre, Öğretmenler Günü kutlamaları nedeniyle yarın saat 10.00’da Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Karadeniz başkanlığındaki Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri, okul müdürleri ve öğretmenler Cacabey Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunacak.
Öğretmenler Günü dolayısıyla Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Aşık Said Salonu’nda gerçekleştirilecek kutlama programı ise saat 10.30’da Başöğretmen Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak.
Programda günün anlam ve önemini belirten protokol konuşmalarının ardından emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri verilecek. Aday öğretmenler ile emekli öğretmenler adına yapılacak konuşmaların ardından adaylığı kaldırılan öğretmenler yemin edecek. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla devam edecek Öğretmenler Günü kutlama programı, müzik dinletisi ile tamamlanacak. (HABER: BEYHAN BALLI)