Vali Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti

Vali Akın: “Eğitim kalitesinin oldukça yüksek olduğu ilimizde,
kaliteyi daha da artırmak için çalışmalar yürütmekteyiz”

Vali İbrahim Akın, Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz’in de eşlik ettiği ziyaretinde Okul Müdürü Turan Altıok’tan okul ve öğrenciler hakkında bilgiler alan Vali İbrahim Akın, sınıfları ve atölyeleri gezerek öğrencilerle bir araya geldi.
Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin nitelikli eleman yetişmesinde önemli rol oynadığını belirten Vali İbrahim Akın, mesleki eğitim veren okullarımızın tüm faaliyetlerini önemsediklerini söyledi.
Eğitimde marka kent olan ilimizde amaçlarının öğrencileri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, “Bizler de sizin gibi bu sıralardan geçtik, çok daha zor şartlarda okuduk. Ancak, günümüzde devletimiz sizler için imkânların en iyisini sunmuş durumda. Bu fırsatı iyi değerlendirmeli, kendinizi geliştirmek için çok çalışmalısınız. Bu yolda önünüze çok engel çıkacaktır, fakat bu engeller sizi yıldırmamalı, engeller karşısında azimle çalışarak başarıya ulaşmalısınız. Hızla gelişen ve değişen teknolojiye de ayak uydurarak teknolojinin sunduğu imkânlardan faydalanmalısınız. Tabi bunu yaparken de teknoloji bağımlısı olmamaya özen göstermelisiniz. Sağlıklı beslenerek, spor yaparak zinde bir şekilde gelişmenizi önemsiyoruz. Eğitim kalitesinin oldukça yüksek olduğu ilimizde, kaliteyi daha da artırmak için çalışmalar yürütmekteyiz. Ülkemizin geleceği olan siz gençlerimizin, becerikli ve kalifiye eleman yetiştiren bu okuldaki eğitimini tamamladıktan sonra farklı sektörlerde önemli çalışmalara imza atarak ülkemizi bulunduğu noktadan daha ileri seviyelere taşıyacağınıza eminim. Bu vesileyle, öğrencilerimize ve onları en iyi şekilde yetiştirme gayretinde olan öğretmenlerimize başarılar diliyorum.” dedi.
Öğretmenlerle de bir toplantı yapan Vali Akın’ın ziyareti, öğrencilerin eğitim aldıkları atölyeleri gezerek incelemelerde bulunması ve atölyede yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alması ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)