Öğrencilerini geleceğe hazırlamak ve onların yeni fikirlerle hayatlarına yön vermelerini amaçlayan üniversitemizde Genç Girişimciler Söyleşisi düzenlendi.
17 Aralık 2019 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Aşıkpaşa Salonunda gerçekleşen söyleşiye Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kurt, akademik personel ve öğrenciler katıldı.
Genç Girişimciler Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşide açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, girişimciliğin fiziki çevremizde gördüğümüz ve duyduğumuz aletlerin başlangıç aşamasındaki fikirlerin uygulama alanlarından geçmesi olduğunu belirtti.
Dünyada 472 milyon girişim bulunduğunu bunun da 300 milyonunun faaliyette olduğunu anlatan Prof. Dr. Mustafa Kurt, ülkelerin nüfuslarına bağlı olarak girişim
rakamlarının değişiklik gösterdiğini ifade etti.
Ülke olarak girişim ve fikir planı olan gençlere ihtiyacımız olduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Kurt, yeni fikirler üretecek gençlerin bu fikirlerini hayata geçirmelerini dileyerek sözlerine son verdi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt’un konuşmasının ardından söyleşiye geçildi. Söyleşide TOBB Genç Girişimciler Kurulu İç Anadolu Bölge Başkanı Ali Döşdemir, TOBB Yozgat Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Erdal Bilge Sadef, TOBB Kırşehir Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Demirbilek, Adalı Döküm Makinaları Temsilcisi Mehmet Adalı, KOSGEB İl Müdürü Muzaffer Demirci ve Ahiler Kalkınma Ajansı Temsilcisi Ali Gencer girişimcilik hakkında bilgiler verdi.
Gençlerin gelecek planlarına ve kariyerlerine yönelik düzenlenen söyleşi katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi. (HABER MERKEZİ)