Rektör Karakaya: “Hedefimiz mükemmellik ödülünü almak”

Kalite Yönetim Belgesine sahip ilk ve tek devlet üniversitesi olma özelliğine sahip olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, diğer üniversitelere öncü olmaya devam ediyor.
26 Ağustos 2019 tarihinde Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ve beraberindekiler Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret ederek kalite süreçleri hakkında bilgi aldı.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, üniversitelerde artık kalite sisteminin gerekli olduğunu anlatarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kalite tecrübesinden faydalanmak istediklerini belirtti.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin yoğun çalışma sistemi ve kalitede gösterdiği başarıyı tebrik ettiğini dile getiren Rektör Çelik, Harran Üniversitesi olarak kendilerinin de kalite süreçlerine başlayacaklarını kaydetti.
REKTÖR KARAKAYA: “HEDEFİMİZ MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜNÜ ALMAK”
Kalite çalışmaları, süreçleri ve detayları hakkında Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ile beraberindekilere bilgiler veren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektörün enerjisi olmadan kalitenin hayat bulmasının imkânsız olduğunu anlattı.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin kalite süreçlerinde başta Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt ile kalite ekibinin organize ettiği tüm toplantılara katıldığını söyleyen Rektör Karakaya, toplantılarda kalite belgesinin alınmasının nedenlerini anlattığını vurguladı. “Biz yönetim olarak kaliteyi yaşadık ve bizdeki sinerjiyi personelimiz de alarak kendilerini kalitenin içinde buldu.” diyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kalite Yönetim Sistemi Belgesini aldığımızda da kaliteyle ilgili çalışmanın tüm hazzını hep birlikte yaşadıklarını kaydetti. Kalite süreçlerinde belirli bir aşamaya geldiklerini belirten Rektör Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bizim burada hedeflerimiz var, kalite çalışmalarının devamı niteliğinde olan Mükemmellik Ödülü için hazırlanıyoruz. Belirli bir aşamaya geldik ve bu çalışmanın sonunda uluslararası alanda akredite edilmiş, tescillenmiş belgeler alacağız.” Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak kalite çalışmaları konusunda ellerinden geldiğince diğer üniversitelere de destek olacaklarını anlatan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Harran Üniversitesine kalite çalışmalarında başarılar diledi.
Ziyaretin ardından Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü ekibi tarafından Harran Üniversitesi’nden gelen heyete Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları hakkında bir sunum yapıldı. Sunumda kalite uygulamaları, bütünleşik yönetim sistemi, risk çalışmaları, iç kontrol faaliyetleri ve iş akışları hakkında bilgiler verilirken toplantı sonunda Harran Üniversitesi heyetinin kalite süreçleri ile ilgili soruları cevaplandırıldı.
Toplantının devamında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt ile Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ve beraberindeki heyete Üniversitemiz Yerleşkesinde bulunan 2 Bin 664 Yataklı Kız Öğrenci Yurdu ile Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarını gezdirerek yurt ve merkezin faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı. Ziyaret sonunda Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik birbirlerine günün anısına hediye verdiler. (HABER MERKEZİ)