Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, uluslararası bir standart olan ISO/IEC 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı Sertifikası almak için 2018 yılı Temmuz ayında bir çalışma başlatarak eğitim sürecini başarılı bir şekilde tamamladı.
Eğitim ile birlikte üniversitemizde bilgiye izinsiz veya yetkisiz bir biçimde erişim, kullanım, değiştirilme, ifşa edilme, ortadan kaldırılma, el değiştirme ve hasar verilmesini önlemek; bilginin gizliliği, bütünlüğü ve erişilebilirliği/ sürekliliği ile risk yönetimi sürecini başarılı bir şekilde uygulayarak muhafaza etmek, ilgili taraflara risklerin doğru bir şekilde yönetilmesini ve uluslararası standartlarda dokümantasyonları sağlamak amaçlandı.
Eğitim sonunda dokümantasyon çalışmaları başlatılarak iç tetkik, yönetim gözden geçirme ve dış tetkik süreçleri tamamlandı. Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığının başarılı çalışmaları sonucunda ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi kazandırıldı.
ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası, üniversitemizin kurumsal hafızasının oluşması için kazanılan bilgi ve tecrübelerin yazılı hale getirilmesi, takibinin ve güncellemelerin yapılması ile üniversitemizin sürekli gelişim içinde olmasına katkı sağlayacak. (HABER MERKEZİ)