Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki ceza infaz kurumlarında kurulan 18 Adalet Mesleki Eğitim Merkezi törenle eğitime açıldı. 28 Aralık 2021 tarihinde Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in ülke genelindeki merkezlerin açılışını yaptığı toplu açılış töreni online olarak gerçekleştirildi. Kırşehir Açık Cezaevi bünyesinde bulunan Kırşehir Ahi Evran Adalet Mesleki Eğitim Merkezinin de açılışının gerçekleştiği törene Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’da katıldı.
Protokol kapsamında tutuklu, hükümlü, yükümlü ve eski hükümlülere yönelik eğitim, öğretim, kurs ve sosyal etkinlikler ile genel, mesleki ve teknik kursların düzenlenmesi, bu kapsamda bulunan kursiyerlerin belirli bir mesleki alana dair geçmiş öğrenmelerinin değerlendirilerek denkliklerinin sağlanması ve belgelendirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca bu kurslara katılan hükümlü ve tutukluların mesleki eğitim merkezlerine kayıtlarının yapılarak kalfalık, ustalık, usta öğreticilik belgesi ve diploma sahibi olmalarının sağlanması hedefleniyor.
Eğitime açılan Adalet Mesleki Eğitim Merkezlerinin tutuklu ve hükümlülerin eğitim ve öğretim görme, sosyalleşme ve mesleki beceri kazanmaları için oldukça önemli olduğunu belirten Rektör Karakaya, merkezlerin bir amacının da cezaların infazı sonrasında bireylerin topluma katkı sağlamasını hızlandırmak olduğunu vurguladı. Kırşehir Ahi Evran Adalet Mesleki Eğitim Merkezinde Mobilya, Metal Teknolojileri, Tarım, Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı, Yiyecek İçecek ve Makine Teknolojileri alanlarında kursiyerlere eğitimler verileceğini kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, merkezin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni etti.
Açılış konuşmalarının ardından il protokolü toplu açılışı gerçekleştirdi. (HABER MERKEZİ)