CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan:

“Rehber öğretmenler de esnek
çalışma sürecine alınmalı”

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, rehber öğretmenlerin esnek çalışma süreci kapsamına alınmadığı konusunu gündeme getirdi.
CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Cumhurbaşkanlığı tarafından çıkartılan genelgeye dayanarak Milli Eğitim Bakanlığının da taşralarda uygulanması için şehirlere esnek çalışmaya ilişkin usul ve esasları bildirdiğini belirtti ve hali hazırda her branşı kapsamıyor olması ile işin uygulama kısmında bir takım sorunların oluştuğuna değindi ve Milli Eğitim Bakanına söz konusu durumları sordu.
TÜM ŞEHİRLERDE ESNEK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARININ UYGULANMASI GEREKTİĞİ BİLDİRİLMESİNE KARŞIN REHBER ÖĞRETMENLER MAĞDUR EDİLİYOR..
Milletvekili İlhan, Cumhurbaşkanlığı'nın 25 Ağustos 2020 tarihli ve 2020/11 sayılı genelgesi doğrultusunda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın da 27.08.2020 tarihinde bakanlık ve taşra birimlerinde uygulanmasına yönelik onayı ile Bakanlığın genelgeyi "Milli Eğitim Bakanlığı, Covid-19 kapsamında esnek çalışmaya ilişkin usul ve esaslar" haline getirerek esnek çalışma esaslarının uygulanması için illere gönderdiğini ifade ederek buna rağmen esnek çalışmanın hâlâ rehber öğretmenler için uygulanmadığını ve mağdur edildiklerini dile getirdi.
İLHAN: “REHBER ÖĞRETMENLERİN HAFTADA 5 GÜN OKULDA BULUNMAK ZORUNDA OLDUKLARINA DAİR ŞİKAYETLER GELMEKTEDİR.”
CHP Milletvekili İlhan, rehber öğretmenlerin haftanın 5 günü okullarda bulunmak zorunda oldukları yönünde tarafına gelen şikayetler olduğunu da sözlerine ekleyerek yapılanların adil olmadığını ve toplumun sağlığı açısından geneli ilgilendiren bu durumun uygulama esaslarını taşıması gerektiğini de vurguladı.
Son olarak İlhan, rehber öğretmenlerin de pekâlâ esnek çalışma ile görevlerini eksiksiz olarak yapabilmelerinin mümkün olabileceğinin, diğer çalışanlardan bu konuda ayrı tutulmalarının iş barışı ve verimi açısından da doğru olmadığının altını çizdi ve Bakana sırasıyla şu soruları yöneltti:
“Rehber öğretmenlere haftada 5 gün mesai yaptırıldığı iddiaları doğru mudur?
“Cumhurbaşkanlığı genelgesi ortada iken rehber öğretmenlere esnek çalışma uygulanmamasının sebepleri nelerdir?” (HABER MERKEZİ)