Vali İbrahim Akın, gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in gündeme getirdiği haber ve yorumlarını değerlendirdi:

“PETLAS’IN ARSA TALEBİNİ ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Vali İbrahim Akın, 1977 yılında temeli atılan ve 1989 yılında ancak üretime başlayan Petlas Lastik Fabrikası’nın 1997'de Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 35 milyon dolara Kombassan Holding'e satılması sırasında 300 dönümlük bir arazi ile bazı sosyal tesis binalarının Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ne devredilmesi nedeniyle yaşanan sorunların çözümü için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.
8 yıl işleten Kombassan Holdingin, işletme zorluğuna girip, hiçbir yatırım yapamaması sonucu 2005 yılında tamamen Abdulkadir Özcan A.Ş.’ye geçen Petlas, bu yıldan sonra büyümeye başladı. 2005 yılında 635 işçi ile işe başlayan Petlas’ın yeni sahipleri teknolojiyi yakından takip ederek, sürekli hem fabrikayı yeniledi, hem de çalışan sayısını arttırdı. 15 yılda 580 milyon dolarlık yatırım yapan Abdulkadir Özcan A.Ş., Petlas’ı Türkiye’nin ve Dünyanın önde gelen lastik firmaları arasına katmayı başardı.
Petlas sürekli büyüyüp, kullanım sahası genişleyince hem işçi sayısı hızlı arttı, hem de 3 bin 650 kişiye iş ve aş imkânı sunan dev bir sanayi kuruluşu haline geldi. Bugün her ay Kırşehir’e 50 milyon liralık bir nakit girişi sunan Petlas, yeni yatırım alanlarına ihtiyaç duyuyor.
Bunun için de Petlas Lastik Fabrikası’nın yanında bulunan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ne ait olan sosyal tesisler ve yurt binasının bulunduğu 300 dönümlük bir alana ihtiyaç duyuyor.
Bu konuya geçtiğimiz hafta gündeme getiren gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in haberi yorumları üzerine Vali İbrahim Akın, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile görüşerek Petlas’ın haklı talebinin son durumu hakkında bilgiler aldı.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü’nce bir yıl önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yazılı bir talepte bulunduğunu, kendisine ait bu arsa ve binaların karşılıklı mutabakatla Petlas’a devrini istediğini ifade eden Vali Akın, ancak Petlas’a devrinin istendiği arsa ve binaların eğitim alanı içinde olması nedeniyle sıkıntı yaşandığını söyledi.
Üniversiteye ait arsa ve binaların Petlas’a devrinden önce bu alanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca sanayi alanına çevrilmesi gerektiğini, bunun için de bakanlığın bölge illerini kapsayan sanayi alanları üzerinde bir düzenleme yapması gerektiğini ifade etti.
Bunun yapılması için de Valilik, Milletvekilleri, Kırşehir Belediyesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü’nün her türlü çabayı harcadığını vurgulayan Vali Akın, konuyla ilgili olarak gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e yaptığı açıklamada “Kırşehir ve ülke ekonomisine büyük katkılar veren, Kırşehir’de büyük istihdam sağlayan Petlas’ın bu talebini karşılamak için girişimlerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız nezdinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gerekirse konuyu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a kadar ileterek, mutlaka çözümünü sağlayacağız” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)