KAP saha ziyareti sonrası değerlendirme toplantısında konuşan Rektör Karakaya:

“ÖNEMLİ OLAN ZİRVEDE OLMAK 
DEĞİL, ZİRVEDE KALABİLMEKTİR”

Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) dahil edilerek değerlendirilmeye alınan üniversitemiz, KAP sürecini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. 
07-09 Aralık 2021 tarihleri arasında KAP Değerlendirme Takımı tarafından gerçekleştirilen saha ziyaretinin değerlendirilmesi adına Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde bir toplantı yapıldı. 
14 Aralık 2021 tarihinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen KAP Saha Ziyareti Sonrası Değerlendirme Toplantısına, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, dekanlar, müdürler, daire başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
HALİL İBRAHİM OKUR: “KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİ OLMAKTAN MUTLUYUZ”
KAP Değerlendirme Takımının Saha Ziyaretini değerlendirme adına ilk konuşmayı Öğrenci Kalite Elçisi Halil İbrahim Okur yaptı. Okur konuşmasında, gerek KAP süreci öncesinde gerekse KAP sürecinde çoğu birimlerde öğrencilerin toplantılara dahil edilmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin öğrencilere sunduğu imkanların diğer üniversitelere kıyasla daha fazla olduğuna vurgu yapan Halil İbrahim Okur, “Pandemi başlangıcında diğer üniversitelerdeki arkadaşlarımız daha eğitim-öğretime başlamamışken bizler, AYDEP sistemi üzerinden kaldığımız yerden eğitim hayatımıza devam ettik.” dedi. 
Bir Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencisi olmaktan mutlu olduğunu kaydeden Okur, öğrencilerin bu süreçler içerisinde yer almasını sağlayan üniversite üst yönetimine, desteklerinden dolayı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin kalite koordinatörlüğüne, genç kalite topluluğunun akademik danışmanına, fakülte yönetimlerine ve bölüm başkanlıklarına teşekkür etti.
EKREM ÖZTÜRK: “KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİNİN TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİMİNİN KALİTEDEKİ ROL MODELİ OLMASINDAN MUTLUYUZ”
Öğrenci Kalite Elçisi Halil İbrahim Okur’un konuşmasının ardından Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk söz alarak bir konuşma yaptı.
Öztürk konuşmasında, kalite yolculuğuna 6 yıl önce başladıklarını ve bu yolculukta güzel bir yere geldiklerini söyleyerek kalite yolculuğunun bir son durağının bulunmadığını belirtti. 
Sürece liderlik yapan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya ekibi, öğrencileri ve paydaşları adına teşekkür eden Ekrem Öztürk, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Türkiye Yükseköğretiminin kalitedeki rol modeli olmasından mutlu olduğunu kaydetti.
PROF. DR. HÜSEYİN ŞİMŞEK: “KAP SÜRECİNDE ÜNİVERSİTEMİZ REKTÖRÜ PROF. DR. VATAN KARAKAYA’NIN ÖNDERLİĞİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ”
Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk’ün konuşmasının ardından Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek “Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP): Hazırlık Süreci” başlıklı sunumunu yaptı. Şimşek sunumunda, KAP Değerlendirme süreci hakkında detaylı bilgi verdi. KAP sürecinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın önderliğinin çok önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, KAP sürecine dahil olan ve sürece katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
TAHSİN ÜÇGÜL: “KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ’NİN BAŞARISINI GÖRMEK BİZİ MUTLU EDİYOR”
Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek’in konuşmasının ardından bir konuşma da Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül yaptı. 
Üçgül konuşmasında, üniversitemiz ile ilişkilerinin çok öncelere dayandığın anlatarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kurulması için çok çaba gösterdiğini kaydetti. 
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin bu noktaya gelmesinden memnuniyet duyduğunu da belirten Tahsin Üçgül, Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya ve ekibine teşekkür etti.
PROF. DR. MUSTAFA KURT: “KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ OLARAK BİZLER BU NOKTAYA GELEBİLMEK İÇİN ÇOK EMEK VERDİK”
Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül’ün ardından Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt bir konuşma yaptı.
Kurt konuşmasında, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin 2015 yılında başladığı kalite yolculuğunun detayları hakkında bilgi vererek “Emek olmadan yemek olmuyor, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak bizler de bu noktaya gelebilmek için çok emek verdik.” dedi. 
Kalite Yönetim Sistemini ülkemizde uygulayan örnek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Kurt, kalite yolculuğunda başta Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya olmak üzere sürece dahil olan ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
REKTÖR KARAKAYA: “KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ OLARAK İNSANA KIYMET VERİYORUZ”
Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt’un konuşmasının ardından Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya söz aldı. Rektör Karakaya konuşmasına, kalite yolculuğunda kendilerine yol arkadaşlığı yapan, sürece katkı sağlayan ve dahil olan herkese teşekkür ederek başladı. 
KAP sürecindeki başarıyı kutlamak için bir araya geldiklerini anlatan Rektör Karakaya, kendileri için en önemli hedefin geleceğimiz olan gençlerin istikbalini garantiye almak olduğunu söyledi. 
Gençlerin istikbaline dair ortaya koydukları hedefin de AYDEP olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, Eğitimde Kalite Güvence Sistemi olan AYDEP hakkında bilgiler verdi. AYDEP’in eğitim kurumları için önemli bir sistem olduğunu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, “AYDEP sisteminden çıkan her öğrenci yeterlidir diyebileceğiz.” dedi.
AYDEP Koordinatörlüğünden bir çalışma planı hazırlamalarını talep eden ve sistemin geliştirilmesi için talimatlar veren Rektör Karakaya, Mayıs ayına kadar üniversitemizin tüm bölümlerinde müfredatların değiştirilerek yenilenmesini istedi. 
Kendilerine emanet edilen gençleri en iyi şekilde eğiterek emanete sahip çıkmaları gerektiğini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak insana kıymet veriyoruz.” dedi.
REKTÖR KARAKAYA: “ÖNEMLİ OLAN ZİRVEDE OLMAK DEĞİL, ZİRVEDE KALABİLMEKTİR”
Ahilik değerlerini yeniden yaşatmayı da istediklerini söyleyen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahi Evran-ı Veli’nin ışığını Kırşehir’den yeniden yayacaklarını ifade etti. 
Kalite süreciyle üniversitemizin önemli başarılara imza attığını anlatan Rektör Karakaya, personelin yanı sıra, sürece öğrencilerin de daha fazla dahil olmaları gerektiğini vurguladı. 
KAP sürecine katkı sağlayan başta Kalite Yönetim Koordinatörlüğü ekibi, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, dekanlar, müdürler ve daire başkanları olmak üzere herkese teşekkür eden Rektör Karakaya, konuşmasını şöyle bitirdi:
“Önemli olan zirvede olmak değil, zirvede kalabilmektir. Sürdürülebilirliği devam ettirmek adına bundan sonraki gayretimiz daha zor olacaktır.”
Konuşmaların ardından KAP Saha Ziyareti Sonrası Değerlendirme Toplantısı Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanında gerçekleşen kokteyl ile devam etti. (HABER MERKEZİ)