Geçen yıl Koronavirüs salgını yüzünden eğitim yılının büyük kısmını uzaktan gerçekleştirmek zorunda kalan okullarda Pazartesi günü zil çalacak ve tüm öğrenciler yüz yüze eğitime başlayacak.  
Kırşehir’de 248 okul, 16 ilk+ortaokul, 21 genel lise, 14 mesleki ve teknik lisede 2 bin 708 derslik, 43 bin 236 öğrenci ve 3 bin 945 öğretmen 6 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacak. 
Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Pazartesi günü başlayacak eğitim ve öğretim yılının bütün öğrencilere ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.
Okullarda her türlü tedbirlerin alındığını ve öğrencilerin gönül rahatlığı ile okullarına gidebileceğini belirten Metin Alpaslan, "Kovid-19 salgını sebebiyle geçtiğimiz eğitim dönemine uzaktan eğitim yolu ile devam etmek zorunda kaldık. Okullarımız öğrencilere hasret kaldı. Okullarda yüz yüze eğitim süreci ile eğitime başlayan öğrencilerimiz, okullara canlılık getirdi. Bakanlığımızın, müdürlüğümüzün ve okullarımızın aldığı tedbirler ve halkımızın alınan önlemlere uyması ile yüz yüze eğitime tamamen dönebileceğimizi umut ediyorum."  dedi.
Birinci dönem ara tatili, 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım 2021 Cuma sona erecek. İkinci dönem, 7 Şubat 2022 Pazartesi başlayacak ve 17 Haziran 2022 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak.
Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9. sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme, yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla gerekli rehberlik çalışmaları yapılacak.
Kovid-19 kapsamında alınması gereken önlem ve tedbirler doğrultusunda öğrenci, öğretmen ve veliler bilgilendirilecek.
AŞI OLMAYAN ÖĞRETMENLERE PCR TESTİ ZORUNLULUĞU 
İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle başta öğretmenler olmak üzere eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoför ve rehber personeli gibi öğrencilerle bir araya gelecek görevlilerden aşı olmamış ya da daha önce hastalık geçirmemiş olanlardan, haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenecek. PCR testi sonuçları okul idareleri tarafından gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulacak. (HABER: BEYHAN BALLI)