Milletvekili Kendirli’den Öğretmenler Günü mesajı:

“Öğretmenlerimiz başımızın tacıdır”

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, tüm öğretmenlerin gününü yayınladığı bir mesajla kutladı.
Öğretmenliğin tarihin her döneminde büyük bir saygı gördüğünü ve en saygın meslekler arasında yer aldığını belirten Milletvekili Kendirli, mesajında şunları ifade etti:
“Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesinde, ülkelerin kalkınması ve milletlerin hayatında eşsiz bir yere sahip olan öğretmenler, bütün toplumlarca tarihin her döneminde büyük bir saygı görmüş ve öğretmenlik en saygın meslekler arasında yer almıştır.
“Yüce dinimizde de öğrenmek ve okumak ilk ve önemli bir emirdir. Hz. Ali (r.a)’nin  “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözüyle, öğreticiliğin ve bilginin ne kadar değerli olduğunu bizlere işaret etmiştir. Bu yüzden öğretmenlerimiz çok kutsal bir görev üzerindedirler.
“Başımızın tacı olan öğretmenlerimiz, vatanın her karış toprağında hiçbir koşul ve zorluk tanımaksızın ifa ettikleri kutsal görevleriyle, kıymetlerini her zaman en müstesna yerde korumaktadırlar. Mustafa Kemal Atatürk'e başöğretmen unvanının verildiği bu anlamlı gün öğretmenlerimize fazlasıyla yakışmıştır. Bu vesile ile başta görev başında şehit düşen öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş olan kıymetli öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, 81 ilimizde, şehir merkezlerinden en ücra yerleşim birimlerine kadar ülkemizin dört bir yanında fedakârca vazifelerini yerine getiren öğretmenlerimizin, bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla tebrik ederek başarı ve mutluluklar diliyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)