Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğrenci ve öğretmenlerin kullanması için TEOG kazanım testleri yayımladı.

Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Soru Oluşturma ve Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, t.c. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi olmak üzere 6 derste; 8. sınıf öğrencilerine ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü sorumluluğunda yürütülen hafta sonu kurslarına destek olmak amacıyla Kazanım Esaslı Küçük Testler hazırlandığını duyurdu.
Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü sitesinde yayınlanan duyuruya göre, söz konusu testler, özellikle hafta sonu kurslarında görev alan öğretmenler ve bu kurslara devam eden öğrenciler tarafından kullanmak üzere hazırlandı. Hafta sonlarında yürütülen kurslara 8. sınıf düzeyinde destek olmak, öğretmen, öğrenci ve velilere kolaylık sağlamak amaçlanırken, Kazanım Kavrama Testleri; Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün bir ön uygulaması olarak hizmet verecek. Uygulamadan verimli sonuçlar alındığı takdirde çalışmaların farklı sınıf düzeylerine de yaygınlaştırılabileceği bildirilirken, Kazanım Kavrama Testleri Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 8. sınıflar için belirlediği kazanımlar çerçevesinde hazırlandı.
Testlerin her dersten 24 ayrı test biçiminde olduğu ve Türkiye’nin çeşitli illerindeki ortaokullardan görevlendirilen ve 8. sınıfta fiilen ders okutan 38 öğretmen tarafından üretildiği bildirilirken, soruları hazırlayan öğretmenler dışında ayrı bir grup öğretmen tarafından çapraz redaksiyon işleminden geçirildi.
20 akademisyen tarafından akademik incelemeye tabi tutulan testler dörderli gruplar halinde 6 haftaya yayılacak biçimde yayımlanacak.
Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet sitesinden isteyenler tarafından PDF formatında ücretsiz olarak indirilebilecek.
Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden yayımlanmasından bir hafta sonra önceki hafta yayımlanan testlerin cevapları henüz yayımlanmazken, Kazanım Kavrama Testleri ile 8. sınıf düzeyinde yıl boyunca işlenen ünitelerdeki kazanımların öğrenci tarafından edinme düzeyini yoklamak hedefleniyor. Ayrıca testler, 29 ve 30 Nisan 2015 tarihlerindeki Merkezi Ortak Sınavlara hazırlık amacına da hizmet edecek.
Kazanım Kavramı Testleri, Mart ayının ilk haftasıyla beraber parça parça yayımlanırken, yayımlanan Kazanım Kavrama Testleri’nin telif haklarının tümüyle MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne ait olduğu belirtildi.