Şehrimizin en köklü okullarından Kırşehir Lisesi’nin yıkılıp yenisi yapılıyor

Milletvekili Kendirli Kırşehir Lisesi sözünü tutmalı…

Kırşehirliler, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli’nin adaylık sürecinde kendilerine verdiği Kırşehir Lisesi’nin kapatılmayacağı sözünü yerine getirmesini istediler.
Depreme dayanıksız olduğu için 2017 yılında yıkılarak yerine Kırşehir Ortaokulu yapılması kararlaştırılan Kırşehir Lisesi’nin yerinde kalması isteniyor. Kırşehir Lisesi’nin tarihi bir okul olduğu ve burada binlerce başarılı öğrenciler yetiştiği biliniyor.
Kırşehir Lisesi’nden Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Kırşehir eski milletvekili Hayri Çopuroğlu, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya, Prof. Dr. İlhan Kılıçözü, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci gibi bir çok ünlü isim mezun olmuştu.
Yıkım işlemine başlanılan Kırşehir Lisesi’nin yerine kalmasını isteyen Kırşehirlilere, 2018 yılında yapılan Milletvekili seçimleri sırasında AK Parti’den Milletvekili adayı olan ve seçilen Mustafa Kendirli’nin söz verdiğini, okulun yine Kırşehir Lisesi olarak devam edeceği ifade ettiğini hatırlatarak, Milletvekili Kendirli’nin bu sözünü yerine getirmesini beklediklerini söylediler.
Hatırlanacağı üzere Milletvekili Mustafa Kendirli, Kırşehir Lisesi’nin yıkılarak yerine Kırşehir’in en köklü okullarından olan ve Türkiye bürokrasisinde görev yapan birçok kişinin mezun olduğu Kırşehir Lisesi'nin kapatılmayacağını bildirmiş ve “Kırşehir Lisesi, 1953 yılında şehrimizde açılan ilk lisedir ve yıllarca en iyi eğitim veren kurumlarından birisidir. Kırşehir Lisesi ile ilgili kamuoyunda bazı olumsuz düşüncelerin seslendirilmesine üzüldük. Kentin böyle güzel ve nezih okulu kapatılmayacak. Bu liseden bu güne kadar yaklaşık 30 bin öğrenci mezun olmuş. Yüzlerce doktor, mühendis, eczacı, avukat ve daha ötesi Kırşehir’de görev yapan öğretmenlerin birçoğu Kırşehir Lisesinden mezun olmuştur. Prof. Dr. Erol Güngör, halen Danıştay Başkanlığı görevini yürüten Zerrin Güngör, Belediye Başkanımız Yaşar Bahçeci ve Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya, Kırşehir Lisesinin mezunlarından bazılarıdır. Benim de mezun olduğum böyle köklü ve güzide bir okulun kapatılacağını düşünmek, okul kültürü oluşmuş ve bulunduğu yere adını vermiş Kırşehir Lisesi için elbette düşünülemez. Kırşehir Lisesi halen Bağbaşı'ndaki lise binasında geçici olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Mevcut okul durumları da göz önüne alınarak yapılan planlamayla en kısa sürede kamuoyunun beklentilerine uygun olarak kendi binasında eğitim vermeye başlayacaktır" demişti.
Kırşehir Lisesi halen Bağbaşı'ndaki lise binasında geçici olarak faaliyetlerini sürdürüyor. (HABER: BEYHAN BALLI)