CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan günden güne büyüyen bir sorun olan öğretmen atamalarını gündeme getirdi.
Milletvekili Metin İlhan, öğretmen atamaları konusu ile öğretmenlerin ekonomik, sosyal ve özlük hakları konusundaki sorunların AKP iktidarı döneminde günden güne artarak ilerlemekte olduğunu dile getirerek söz konusu durumu TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.
İLHAN: "ATAMA RAKAMLARI YÜKSELTİLSE DE SÖZ KONUSU SORUNU ÇÖZMEYE YETMEYECEKTİR!"
Milletvekili İlhan, bugün gelinen noktada iktidar tarafından ataması yapılmayan yaklaşık 700 bin öğretmenin var olduğunu hal böyle iken müjdeden çok bir kara habere dönüşen 20 bin rakamının, atama bekleyen öğretmenler arasında büyük bir hayal kırıklığı yarattığına vurgu yaparak bu sebeple bir an önce 40 bin ek atamanın şart olduğuna ancak bu rakamın bile sorunu çözemeyeceğine dikkat çekti.
“PARLAMENTO ÇATISI ALTINDA KONUYA İLİŞKİN İVEDİLİKLE BİR ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMALIDIR”
Milletvekili İlhan, parlamentoda konu üzerinde acil olarak bir araştırma komisyonu kuruluyor olmasının mühim olduğunun altını çizerek şu sözlerle konuşmasını noktaladı: 
"Bu konunun kısa vadede toplumsal travmalara dönüşme ihtimali ayan beyan ortada iken plansız ve yanlış politikalar yüzünden oluşan bu devasa rakamın mutlaka ama mutlaka diğer kamu kadrolarında değerlendirilmesi büyük önem arz etmektedir. Ayrıca bu konunun çözümüne katkı sağlamak amaçlı ivedi olarak da Meclis bünyesinde araştırma komisyonu kurulması da elzem olmuştur. Zira bu gencecik insanlara bir gelecek sunmak hepimizin görevidir." (HABER MERKEZİ)