KIRŞEHİR’DE YURT SORUNU VARDA YOK (!)

KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, öğrencilerin yaşadığı yurt sorununa büyük tepki gösterdi: 

“Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın makam verdiği bürokratlar, milletin çocuğuna bir yatak veremedi”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin açılmasıyla birlikte öğrencilerin yaşadığı yurt sorunu ayyuka çıktı. Kırşehir’de yurt bulamayan öğrencilerin büyük bir çoğunluğu kayıtlarını dondurup memleketlerine dönüş yaptıkları öğrenilirken, bir kısmı da kiralık ev arayışına girdi.
Geçtiğimiz yıl tamamlanan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 35 milyon lira harcanarak yaptırılarak Ahi Evran Üniversitesi’ne hibe edilen 500 öğrenci kapasiteli yurt binası ile Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından Bağbaşı Kampüsü yanında yaptırılan bin öğrenci kapasiteli yurdun da tamamlanmasına rağmen “Bakanlık onayı” beklediği gerekçesiyle hizmete sunulmamasından kaynaklı yurt sorunu Kırşehir’e gelen öğrencileri ve aileleri büyük ölçüde perişan etti. 
Kırşehir’de yurt binası bulunan ve KYK yoluyla yıllardır öğrencilere hizmet veren, aynı zaman Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı görevini yürüten Bahamettin Öztürk, öğrencilerin yaşadıkları yurt sorununu şehir olarak kabul edemediklerini açıkladı. 
Başkan Öztürk konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yurt sorununu çözemeyenlere tepkisini dile getirirken şu ifadeleri kullandı:
“Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın makam verdiği bürokratlar, milletin çocuğuna bir yatak veremedi. Ben Valimize söyledim. Yapmayın, etmeyin dedim. Bu bürokratlar Cumhurbaşkanına gurban olsun... Mirasyedi hepsi... 
“Buradan Valimize sesleniyorum; sırf siyasi intikam için kapattığınız şahsıma ait 300 kişilik yurdumu kapıda kalan çocuklarımıza ücretsiz veriyorum. Emrinizle birlikte Gençlik Spor İl Müdürü'nün apar topar yatağı yorganı götürdüğü 300 kişilik yurt binamı üniversite öğrencilerimize açıyorum. Götürdüğünüz yatağı, ranzayı, yorganları getirin ve binamı kullanın. Biz, 1 öğrenci nasıl artırırız derdine düşmüşken Kırşehir'i kazanan çocuklarımız otel köşelerinde rezil oluyorlar, kimisi de geri gidiyor. 
“Bu Gençlik Spor Müdürü gurban olsun Cumhurbaşkanına da onun sayesinde oturduğu makama da...
“300 çocuğumuzu ben kendi yurduma alıyorum. Ama götürdüğünüz yatakları, yorganları getirin. Cumhurbaşkanımızın emaneti, milletimizin emaneti çocuklarımıza sahip çıkıyorum. Rektör efendi para almadan vermediği 500 kişilik yurtta kendi yatsın!” (HABER: SALİH GÜNER)