KIRŞEHİR sanayisinin gelişmesi için ihtiyaç olan ara elemanı sağlayacak olan Kırşehir OSB Teknik Koleji, yüzde 100 devlet desteğiyle Kırşehirli gençlere ayrıcalıklı eğitim fırsatı sunuyor.
OSB Teknik Koleji Coğrafya Öğretmeni Sakine Keskin, Özel Kırşehir OSB Teknik Koleji’nin çağdaş bireyler yetiştirme, kurum ve kuruluşlara profesyonel meslek hizmeti ve elemanı sağlama amacıyla Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ile işbirliği içerisinde eğitim-öğretim hizmetine açıldığını hatırlatarak, “Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında öğrencilerden eğitim-öğretim ücreti alınmayacağını söyledi.
Gazetemiz Kırşehir Çiğdem’e yaptığı açıklamada, OSB Teknik Koleji’nde ücretsiz eğitim alacak olan öğrencilerin ideallerindeki iş imkânlarının yanı sıra OSB’de istihdam, profesyonel kariyer firmaları vasıtasıyla okul bitmeden takip edilerek, meslek hayatlarına en doğru adımların atılmasının sağlanacağını belirten Sakine Keskin, kariyer uzmanları rehberliğinde üniversiteler ve firmalar ile işbirliği yapılarak sağlam adım atılacağının güvencesini verdi.
2017-2018 eğitim-öğretim dönemine tam donanım ve güçlü eğitim kadrosuyla hazırlanan OSB Teknik Koleji’nde son sınıf öğrencilere asgari ücretin 1/3’ü karşılıksız maaş verilecek. Kayıt olacak öğrencilerde TEOG puan şartı aranmazken, Yenilenebilir Enerji Teknolojisi Bölümü, Elektrik-Elektronik Teknolojisi Bölümü, Makine Teknolojisi Bölümü ve Kimya Teknolojisi Bölümü adı altında dört bölümde eğitim verilecek.
Kırşehir halkına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek, ferah, temiz sınıflar ve tam donanımlı atölyeleriyle yüzde 82 doluluk oranına ulaşan OSB Teknik Koleji’nin sınırlı kontenjanlarından yararlanmak isteyen, çocuklarının geleceğini düşünen Kırşehirlilere davette bulunan Sakine Keskin, “OSB Teknik Koleji Kırşehir’de açılmış olan ve yüzde 100 devlet desteğiyle eğitim veren ilk ve tek özel okul olma özelliğini taşımaktadır. Yüzde 100 devlet desteği dediğimizde tüm eğitim-öğretim masrafının devlet tarafından karşılanmasını ifade eder. Yani öğrencilerimiz OSB’ye kayıt yaptırdığı takdirde tüm eğitim-öğretim masrafları 4 yıl boyunca devlet tarafından karşılanmaktadır. Böylece ücretsiz ve kaliteli bir kolej eğitimi almış olacaklardır. Okulumuzun temel hedefi öğrencilerimizi geleceğe daha güvenle bakan, yere sağlam basan ve alanlarında donanımlı, nitelikli bireyler olarak yetiştirmek. Bu amacımız doğrultusunda da her bir öğrencimizi mezun ederken teknisyen diplomasıyla mezun ediyoruz. Bu diplomanın yanında da öğrencilerimize işyeri açma belgesi alma şansı sunuyoruz. Şu an kayıtlarımız devam etmektedir. Her öğrenciye sınavsız ve puansız kayıt almaktayız. Halkımıza yoğun ilgisinden dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.
9. ve 10. sınıf kayıtlarının sınırlı kontenjanlarıyla devam ettiği öğrenilirken, ayrıntılı bilgi Güldiken Mah. Ortaköy Cad. No:74 Güneykent TOKİ Karşısı adresinde bulunan OSB Teknik Koleji’nin Kayıt Bürosu’ndan ya da 0386 272 45 26 ile 543 657 72 54 telefonlarından alınabilecek.
(HABER: GÜLNAZ CEYLAN)