Bugünkü Ahi Evran Üniversitesi’nin temelini oluşturan Kırşehir Öğretmen Okulu’nun 1974, 1975 ve 1976 yılı mezunları yaklaşık yarım asır sonra Kırşehir’de buluştular.

Kırşehir’de Öğretmen Okulu’ndan mezun olduktan sonra yurdun çeşitli yörelerine öğretmen olarak atanan ve yıllarca öğretmenlik yaparak binlerce başarılı öğrenci yetiştiren emekli öğretmenler, sosyal medya aracılığı ile 48 yıl sonra Kırşehir’de bir araya gelmeye karar verdiler.

1970’li yıllarda genç birer öğrenci iken bugün yaşları 65’i geçen, saçları dökülmüş, ya da beyazlamış, nine ve dede olmuş öğretmenler, Cuma günü şehrimize geldiler.

Şehrimiz Terme Caddesi’nde bulunan eski Kırşehir Eğitim Fakültesi binasının yıllarca yatılı Kırşehir Öğretmen Okulu olarak hizmet veren bu okul önünde buluşan 1974, 1975 ve 1976 mezunları arkadaşları ile hasret giderdiler.

Kırşehir Öğretmen Okulu’nda 4 yıl eğitim gördükten sonra yaklaşık yarım asır sonra Kırşehir’de Asiye ve Recep Ceylan’ın önderliğinde bir araya gelen emekli öğretmenler, üç gün süreyle birlikte oldular. Bir kısmı Kırşehir Grand Terme Otel’de, bir kısmı da Öğretmenevi’nde konaklayarak özlem giderdiler.

Geçmişi yâd eden Kırşehir Öğretmen Okulu’nun 1974, 1975 ve 1976 mezunları gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e yaptıkları değerlendirmede şunları söylediler:

“1970’li yıllardaki Kırşehir’de gençliğimizin en güzel günleri geçti. O zaman öğrenci idik, burada öğretmen olarak mezun olduk. Türkiye’nin dört bir köşesine dağılarak birlerce insanı eğittik. Kırşehir’in bizde önemli bir yeri vardır. Çok güzel günlerimiz ve anılarımız geçti. Sosyal medyadan bazı arkadaşlarımızın öncülüğünde yıllar sonra Kırşehir’de buluşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşadık. İnşallah bundan sonra zaman zaman bir araya gelmek istiyoruz” dediler. 

Kırşehir Öğretmen Okulu’ndan 1974, 1975 ve 1976 yılı mezunlarından 90 emekli öğretmen eşleriyle birlikte üç gün Kırşehir’in şifalı kaplıca suyuna sahip Grand Hotel Terme’de konaklarken, ilimizin tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra dün şehrimizden ayrıldılar. (HABER: BEYHAN BALLI)