Kırşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezi diyetisyeni Elif Kurumuş tarafından Kırşehir’deki okullarda sağlıklı Beslenme ve Obezite semineri düzenleniyor.
Cumhuriyet İlkokulu 3. ve 4. Sınıf öğrenci ve öğretmenlere yönelik olarak Sağlıklı Beslenmeyi Öğreniyorum ve Obezite ile ilgili seminer düzenlendi. 3’ncü, 4. Sınıf öğrencileri ile öğretmenlere bilgilendirme çalışması yapıldı.
Proje kapsamında öğrencilerin sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanabilmesi, tüm besin gruplarını yeterli ve dengeli bir şekilde tüketebilmesi sağlanmıştır. Okul çağı öğrencilerinin sağlıklı beslenme konusunda bilinçlenmeleri, yapılan yanlış besin seçimleri konusunda farkında olmaları anlatıldı. Öğrencilerin sağlıklı beslenme ile ilgili soruları diyetisyen tarafından cevaplandırıldı.
Öğrencilere ana ve ara öğünleri tanıtıcı, eğitici kitap ayraçları ilerleyen zamanlarda hediye edilecek. Ayrıca yapılan çalışma kapsamında tüm öğrencilerin vücut ağırlığı, boy uzunluğu ölçümlerine bakıldı. Öğrencilerin ölçüm sonuçları değerlendirilerek obezite problemi olan veya ileri dönemlerde oluşabilecek öğrenciler tespit edildi. Sonraki aşamada ise bu öğrencilerin velilerine ulaşarak sağlıklı beslenme ve obezite konusunda bilgilendirme yapılacak.
Obeziteye yakın olan öğrencilere ile Kırşehir Belediyesine bağlı Aile Yaşam Merkezi diyetisyeninden ücretsiz olarak Diyetisyenlik Hizmetlerinden faydalandırılacak. Öğrencilerin sağlıklı beslenme programları hazırlanarak 15 güne bir veya haftalık yapılan kontroller ile öğrencilerin ideal vücut ağırlıklarına ulaşmaları ve ideal ağırlıklarını korumaları sağlanacak.
“Sağlıklı Beslenmeyi Öğreniyorum” adlı çalışma Kırşehir’de yer alan tüm ilkokul öğrenci ve velilerine yönelik olarak devam edecek. Düzenlenen seminerde hedef Kırşehir’de bulunan tüm ilkokul öğrenci ve velilerine ulaşarak çağımızın sorunu olan obezite ile mücadele etmek. Seminer her hafta bir ilkokulda öğrencilere yönelik sunumlar devam edecek.
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Çağımızın hastalığı olan Obezite bir hastalık değil gibi gözükse de, günümüzde salgın bir hastalık biçiminde artarak devam eden bir hastalık haline geldi. Son yıllarda ülkemizde, obezite oranı artarak devam etmektedir. Özellikle ergen çocuklarda obezite oranı yükselmiştir. Dolayısıyla obeziteyle savaşa daha erken yaşlarda başlayarak, ilkokuldan itibaren çalışmalarla halkı bilinçlendirmeliyiz. Biz bu anlayışla seminerler düzenliyoruz. İnşallah faydalı olacağına inanıcım tamdır” dedi. (HABER MERKEZİ)