Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “İyi bir eğitim bütün çocuklarımızın hakkı” diyerek evlerinde tableti ya da bilgisayarı olmayan çocuklarımıza tablet veya bilgisayar hediye etmek isteyen hayırsever vatandaşları açtıkları kampanyaya davet etti.
Başkan Ekicioğlu, koronavirüs nedeniyle öğrencilerin eğitimlerini uzaktan almak zorunda kaldıklarını belirterek, “Koronavirüs salgını ile birlikte dünyada dijital dönüşüm süreci daha da hızlandı. Uzaktan eğitim ile birlikte çocuklar, salgın tehdidinden uzakta eğitimlerini sürdürme imkanına kavuştu. Yeni nesil teknoloji standartlarıyla tam uyumlu bir tablet, uzaktan eğitimde çocuklar için önemli bir araç kullanmaları gerekiyor. Tabi Kırşehir’de bilgisayarı, tableti olmayan nice evlerin, nice çocukların ve ailelerin olduğu da unutulmamalıdır. Bu çocuklarımızın uzaktan eğitim almaları için mutlaka bilgisayar ve tablet ihtilaçları olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Kırşehir Belediyesi olarak öğrencilerimizin bilgisayar ve tablet ihtilaçlarını karşılamak için bir kampanya başlattık. Maddi durumu iyi olan hemşehrilerimiz bu konuda yardımda bulunabilirler” dedi.
Başkan Ekicioğlu, kampanya ile ilgili detaylı bilgi almak ve kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşların 0 386 214 10 10 veya 0 552 450 40 40 numaralı telefona başvurabileceklerini sözlerine ekledi. (HABER: BEYHAN BALLI)