Kırşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, öğrencilere geri dönüşebilir atıkları toplama ve çevre bilincinin kazandırılması amacıyla çevreci bir yarışma düzenliyor. ‘Okullar arası Atık Kâğıt Toplama Yarışması’ düzenlenecek. Yarışmada en çok kâğıdı toplayan okullar ödüllendirilecek.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz geri dönüşümün öğrencilerimizin hayatlarının her noktasında uygulanabilir bir davranış olmasını sağlamak amacıyla okullar arası ‘Atık Kâğıt Toplama Yarışması’ düzenleyecektir. Bu yarışmayla öğrencilere çevre ve ambalaj atıklarını toplama bilincini kazandırmak, geri dönüşüm sayesinde sağlanan faydaların neler olduğunu anlatmak hedeflenmiştir. Yarışmada dereceye giren okullarda en çok kağıt toplayan 1.Okula 3 adet bisiklet 2.Okula 2 adet bisiklet 3.Okula 1 adet bisiklet ödülleri verilecektir. Ayrıca konu ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler Temizlik İşleri Müdürlüğümüze ulaşabilirler” dedi.
KIRŞEHİR BELEDİYESİ OKULLAR ARASI ATIK KÂĞIT YARIŞMA BİLGİLERİ
* Yarışma iki dönem halinde olmak üzere iki kere düzenlenecektir. İlk ödüller ilk dönem sonu olan 14-18 Ocak 2019; ikinci ödüller ise 10-14 Haziran tarihleri arasında Belediyemiz tarafından Okul Müdürüne teslim edilecektir.
* Okullar topladıkları atık kâğıtları okullarında kendi ayırdıkları bölümde depolayacaktır.
* Okullar topladıkları atık kağıtları 14-18 Ocak ilk dönem ve 10-14 Haziran 2019 tarihlerinde Belediyemiz personellerine tek seferde teslim edeceklerdir.
* Yarışmaya atık kağıt, gazete, dergi, mecmua, mukavva kutu gibi ambalaj atıkları dahil edilecektir. MEB tarafından ücretsiz verilen kitaplar kabul edilmeyecektir.
* Okullardan teslim alınan atık kâğıtlar öğrenci sayısına oranlanıp dereceye giren okullar belirlenecektir.
* Dereceye giren okullar da;
En çok atık kağıt toplayan 1. Okula 3 Adet Bisiklet
En çok atık kağıt toplayan 2. Okula 2 Adet Bisiklet
En çok atık kağıt toplayan 3. Okula 1 Adet Bisiklet ödülleri verilecektir.
* Derecelendirme Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bildirilen öğrenci sayısına göre yapılacaktır. ( kg/öğrenci sayısı)
* Okullarda atık kağıt yarışması ile ilgili bilgilendirme Müdürlüğümüz personellerinden Esengül Türkeş ve Caner Kökan tarafından yapılma başlanmıştır. Geri Dönüşüm personelleri de atık kağıt kutusu bırakılan okullara bilgilendirme yapmaktadır. (HABER MERKEZİ)