Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Eğitimde Kalite Güvence Sistemi Koordinatörlüğü Müfredat Destek Ofisi ile bir toplantı yaptı. 31 Mart 2022 tarihinde Genel Sekreterlik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil de eşlik etti.

REKTÖR KARAKAYA: “GELECEĞİMİZ OLAN GENÇLERİ HAYATA HAZIRLAMAK İÇİN AYDEP OLDUKÇA ÖNEMLİ”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya toplantıda, Ahi Yeterliliğe Dayalı Dijital Eğitim Projesinin (AYDEP) Türk Patent ve Marka Kurumundan patent alarak ilk yerli tasarımımız olduğunu ve bu tasarım için yeni müfredat hazırlanması gerektiğini söyledi.

Geleceğimiz olan gençleri hayata hazırlamak için AYDEP’in oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Rektör Karakaya, bundan sonraki süreçte daha fazla gayret göstererek gençlerimizi yeterliliğe sahip ve toplumun talep ettiği ideal genç olarak hazırlamak gerektiğini vurguladı.

Bir bölüm ya da programda okuyan gence hangi kazanımları vermek gerektiğine akademisyenlerin karar vermesi gerektiğini anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti:

“Toplumun talep ettiği ideal genci hayata hazırlamak için hocalarımız hangi dersleri verecek öncelikle bunların belirlenmesi gerekiyor. Vereceğiniz derslerle öğrencilerin hangi kazanımları elde edeceğini bilmemiz ve gencimizi bu yeterlilikle yetiştirmemiz gerekiyor. AYDEP ile bu kazanımları ve yeterlilikleri ölçerek gencimizi okuduğu bölüm ya da programdan yeterliliğe sahip olarak mezun edeceğiz.”

REKTÖR KARAKAYA: “SEKTÖRE ELEMAN YETİŞTİREN KURUMLAR ÜNİVERSİTELERDİR”

Türkiye Yükseköğretiminin enerji üreten iki büyük alanının akademisyenler ve öğrencilerden oluştuğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu iki büyük enerjiyi birleştirmenin ve denkleştirmenin oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Tüm sektörlerin kendilerini yenilemek için uğraş içinde olduklarını anlatan Rektör Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu sektörlerin temelini üniversiteler oluşturur. Çünkü sektöre eleman yetiştiren kurumlar üniversitelerdir. Yükseköğretim bu yüzden çok değerli bir kurumdur. Bizlerde yükseköğretimin içinde yer aldığımız sürece bize görevler düşüyor. Bu görevleri en iyi şekilde yerine getireceğimize inanıyorum.”

REKTÖR KARAKAYA: “BU GENÇLİK ÜZERİNDEN GELECEK UMUT EDİYORSAK BU GENÇLİĞİ ŞANSA BIRAKMAMALIYIZ”

Akademisyenlerin topluma tutunacak ideal gençleri hangi kazanımlarla yetiştireceğini, onlara hangi dersleri vereceğini belirlemesi ve aldığı bu kazanımları derecelendirmesi gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Kaliteli eğitimle hazırladığımız gençlerimiz AYDEP sayesinde yeterliliğe sahip durumda olacak.” dedi.

İstikbalimize dönük umut beslemek istiyorsak istikbalimizi kuracak gençleri kaale almak zorunda olduğumuzu belirten Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitelerin proje ve tasarımlarla onları hayata hazırladıklarını söyleyerek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin de bu aladaki tasarımının AYDEP olduğunu kaydetti.

“Biz bugün birilerinin çocuklarına hocalık yapıyorsak bir gün gelecek birileri de bizim çocuklarımıza hocalık yapacak, biz bu gençlik üzerinden gelecek umut ediyorsak bu gençliği şansa bırakmamalıyız” diyen Rektör Karakaya, çıktısı insan olan üniversitelerin daha gayretli çalışması gerektiğini sözlerine ekledi.

REKTÖR KARAKAYA: “BU GENÇLİĞİN YÖNETECEĞİ BU ÜLKEDE İHTİYARLAMAK İSTİYORUM”

Konuşmasının sonunda akademisyenlerden beklentisine de değinen Prof. Dr. Vatan Karakaya, akademisyenlerden ülkemizin geldiği noktayı iyi analiz edip onun ihtiyaçlarını tespit ederek buna uygun dersleri müfredata koymalarını istedi.

 “Bu gençliğin yöneteceği bu ülkede ihtiyarlamak istiyorum.” diyen Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, gençlerimizi ülkemizin beklentisini karşılayacak derecede kaliteli yetiştireceklerine inandığını belirtti.

Toplantı sonunda Rektör Karakaya akademisyenlerin sorularını yanıtlayarak akademisyenlerle AYDEP müfredatı hakkında fikir alışverişinde bulundu. (HABER MERKEZİ)