Kırşehir’de bir ilk olan proje, Ahiler Kalkınma Ajansının 2020 yılı teknik destek programı kapsamında, “Grand Terme Hotel Turizmde bir adım daha ileri projesi”yle otel personeline 15 günlük yoğunlaştırılmış otelcilik eğitimleri sektörde 30 yıllık deneyimi olan profesyonel yöneticiler ile Turizoom International Management firmasının çatısı altında eğitimler verilmeye başladı.
Özellikle otelcilikte yeni trendlere göre oryantasyon, başarı ve iletişim, servis becerileri ve misafir sadakati, problemlere etkili yanıt, departmansal eğitimler, hijyen eğitimleri, satış artırıcı teknikler ve yöneticilere verilen eğitimcinin eğitimi ile otelcilik eğitimlerinde bir otelin ihtiyacı olan a dan z ye tüm eğitimleri yoğunlaştırılmış bir şekilde en üst pozisyondan alt kadrolara kadar etkili bir program ile veriliyor.
Ahiler Kalkınma Ajansı, 25 Temmuz 2009 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2009/15236 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kuruldu. Son olarak Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkındaki 4 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yeniden düzenlenmiştir. Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinden oluşan TR71 Düzey 2 Bölgesi’ni kapsayan Ajansın merkezi Nevşehir ilindedir ve Ajans’ın faaliyet gösterdiği bu illerde Yatırım Destek Ofisleri (YDO) bulunuyor.
AHİKA Bölgesi’nde bölgesel ve yerel kalkınmanın hızlandırılması, sürdürülebilir kalkınma yaklaşımlarının benimsenmesi, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması amacıyla bölge planlarını hazırlamak ve bunların uygulanmasını sağlayacak projelere destek olmak,  bölgenin kırsal ve yerel kalkınma ile ilgili kapasitesinin geliştirilmesine katkıda bulunmak, bölgedeki tüm paydaşlar arasında bölgesel kalkınmaya dayanak sağlayacak motivasyonu sağlamak, paydaşların kurumsal kapasitelerinin artırılmasına yardımcı olmak için kurulan ajans projesini hazırlayan turizm işletmelerine bu tür eğitimleri destekliyor.
Kırşehir’de hem termal, hem de şehir oteli formatın misafirlerine üstün kalitede hizmet sunan Grand Terme Otel Genel Müdürü Ali Aksoy, “Bu projenin özellikle bölgemiz otel yatırımlarını destekleyici ve personel kalitesini yükseltecek ve sürdürülebilir bir katkı sağlayacak ve sadece otelimize değil tüm şehrimizdeki hizmet kalitesinin artmasını destekleyecektir.” dedi. 
Projeyi hazırlayan ve hayata geçiren Grand Terme Hotel Muhasebe ve İnsan Kaynakları Müdürü Sevgi Dulkadir “Projeyi ilk gördüğümde sektörümüz adına çok mutlu oldum. Hemen gerekli başvuruyu yaptım. Emek ve tecrübe isteyen bir projeydi. Turizm sektöründe ilklere imza atan Grand Terme Hotel’in bir ilke daha imza atmasına ve personelimize bu kalitede eğitimlerin verilmesine vesile olduğum için çok mutluyum .Böyle bir proje hazırladıkları için ve tüm  desteklerin den dolayı Ahiler Kalkınma Ajansına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu eğitimlerin yöneticilere ve alt kadroya çok faydalı olacağından hiç şüphem yok. Yeni başlamasına rağmen hem misafirlerimizden hem de personelimizden olumlu geri dönüşler almaya başladık” dedi.
TURİZOOM International Danışmanlık ve Eğitim firması başkanı Ali Can Aksu ise; “Sektörde bu eksikliği biliyoruz ve 30 yıllık sektör birikimimizle çok değerli meslektaşlarımızla hazırladığımız eğitim müfredatını kalkınma ajansları destekleri ile birçok otele vermeye başladık. Bu programda Orhan Genceli, Selçuk Kuttaş, Aykut Bakay, Mehmet Ağıllı, Alp Numanoğlu, Başak Anar, gibi konusunda tecrübeli çok değerli meslektaşlarım eğitim vererek sektöre katkı sağlamaktadırlar. Ayrıca başta AHİKA olmak üzere, bölgelerdeki sektörümüze katkı sağlayan tüm Kalkınma Ajanlarına teşekkür ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)