OKUL sporları faaliyet programında yer alan Gençler Badminton il birinciliği karşılaşmaları tamamlandı.
İl Müdürlüğü Aşıkpaşa Spor Salonunda oynanan karşılaşmaların sonunda tamamlandı. 26-27 Aralık 2019 tarihinde iki gün boyunca devam eden karşılaşmalarsın sonunda dereceye giren okullar belli oldu.
Karşılaşmaların sonunda genç erkeklerde il birincisi Kaman Fen Lisesi, ikinci Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Lisesi, üçüncü Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi ve dördüncü Sosyal Bilimler Lisesi olurken genç kızlarda birinci Aşıkpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikinci Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi, üçüncü Hacı Fatma Erdemir Anadolu Lisesi ve dördüncü Kırşehir Spor Lisesi oldu.
Müsabakaların sonunda dereceye giren takımlara kupa, madalya ve başarı belgelerini Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor şube müdürü Kerim Kocabıyık, Badminton İl Temsilcisi Mustafa Öztabur ve okulların beden eğitimi öğretmenleri ile antrenörlerimiz tarafından sporculara takdim edildi.
Dereceye giren okullarımızı tebrik eder, grup müsabakalarında başarılar dileriz…
BADMİNTON NASIL OYNANIR?
Badminton teke tek oynanabildiği gibi ikişer kişilik takımlar halinde de oynanabilen bir spordur. Badminton ekipmanları iki raket ve bir kaztüyü toptan ibarettir. Badminton oynanan zeminin uzunluğu 13.40 metre, eni 5.18 metre olup sahanın tam ortasında bulunan filenin yüksekliği ise 1.55 metredir.
Badmintonun temel prensibi topu karşı tarafa geçirerek puan kazanmaktır. Sadece servis kullanan sporcu(lar) puan kazanabilmekte olup oyunun her bir seti 15 puandan ibarettir. Bir sette 15 puana 2 farkla ulaşan ilk taraf seti kazanır. Bir puan farkı varsa fark 2 puan oluncaya dek oynanmaya devam edilir. Oyunun başlama vuruşu hakemin yazı – tura atışı ile sahibini bulur. Yazı – turayı kazanan taraf, isterse topu isterse yarısahayı seçer ve oyun servis atışı ile başlar.
Servisi kullanan sporcu topu raketle karşı tarafa gönderir. Bu başlangıç vuruşu esnasında iki ayak da yerde olmalıdır. Aksi taktirde faul olur.
Top sahanın ortasındaki fileyi aşarak rakip sahaya ulaşamazsa, çizgilerin dışına çıkarsa ya da oyun alanının tavanına çarparsa (tavan olmayan yerlerde boy hizasını geçerse) oyun dışına çıkmış olarak kabul edilir. Eğer badminton oyunu ikişer kişilik takımlar halinde yapılacaksa saha enden ve boydan 42 cm daha genişletilir. Genellikle badminton oyunu üç setten oluşur. 15 puana iki fark ile ulaşan ilk taraf seti kazanır. (HABER MERKEZİ)