Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumların yürüttükleri Erasmus+ projelerini tanıtmak ve bu projelerin yaygınlaştırılmasını sağlamak üzere Erasmus Günleri Toplantısı düzenlendi.
Neşet Ertaş Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve ‘Kırşehirli Genç Ahiler Çalışma Hayatında’ projesinin tanıtım videosunun izlenmesi ile başlayan programda 2016-2019 yılları arasında Erasmus Projesi yapmış okullarımızın videolu sunumları izlendi.
Sunumların ardından konuşma yapan Vali İbrahim Akın, “Erasmus gibi faydalı projelerin eğitime katkısı büyüktür. Bu projeler, özellikle öğrencilerimiz için çok daha faydalı olmaktadır. Yabancı ülkeleri gidip görerek tanımak, karşılıklı kültür alışverişi yapmak ve öğrencilere verdiği öz güven açısından bu tür projeler önemlidir. Çocuklarımız tecrübeleniyor, kendine güvenleri artıyor ve bu projeler kendilerini geliştirmeye yardımcı oluyor. Ayrıca, eğitimde marka kent olan, eğitim kalitesinin yüksek olduğu Kırşehir’de fiziki mekân konusunda ülkemize oranla iyi bir konumdayız. Hem eğitim konusundaki donanımlarımız, hem derslik başına düşen öğrenci sayısı hem de öğretmen başına düşen öğrenci sayısına baktığımızda yine ülkemizdeki ortalamanın üzerinde olduğumuzu söyleyebiliriz. Eğitimde zirvede yer alan ilimizde hem pozisyonumuzu korumak hem de eğitim kalitemizi daha ilerilere taşıma gayretindeyiz. Eğitimde başarılar yakalamamızda emeği geçen okul idarecilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin eğitimde daha ileri noktalara gitme konusunda daha da gayret edeceğine inanıyorum. Bu vesileyle, bu projelerin hazırlanıp uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.


İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz de konuşmasında ilimiz eğitim durumu ile ilgili bilgiler verdi.
Hayata geçirdiği projelerle Hindistan’da AKS Education tarafından 73 ülkede 12 bin öğretmen arasından “Küresel Öğretmen Ödülü”ne layık görülen Menekşe Ahmet Yalçınkaya Anaokulu Müdiresi Aynur Bayazıt ile eTwinning Ulusal Kalite Etiketi Ödülünü kazanan proje sorumlusu Ramadan Mıhçı’ya Vali İbrahim Akın tarafından ödüllerinin verilmesi ile devam eden program, Erasmus Günleri kasamında video sunum yapan okul müdürlerine katılım belgelerinin yine Vali Akın tarafından dağıtılması ile sona erdi.

İlki 2017 yılında düzenlenen ve ülkemizde de 2018 yılı içerisinde 200’ü aşkın farklı etkinlikle kutlanan "ErasmusDays" Avrupa festivalinin üçüncüsü 10-11-12 Ekim 2019 tarihlerinde Avrupa çapında eş zamanlı etkinliklerle gerçekleştirilecek.
ErasmusDays etkinlikleri ile Erasmus+ Programınının, Erasmus+ projelerinin ve yararlanıcı hikâyelerinin daha görünür hale gelmesi, her kesimden Erasmus+ yararlanıcısının projelerinin sonuçlarını ve hikayelerini yerelde paylaşması bekleniyor. Bu doğrultuda, ErasmusDays etkinlikleri ile Erasmus+ Programının potansiyel yararlanıcısı tüm hedef gruplarla (kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, gençler, tüm vatandaşlar) birlikte deneyim paylaşımının yapıldığı faaliyetler planlanıyor. (HABER MERKEZİ)