CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, 2020 yılı Ocak ayında gerçekleştirilen atamalarda özür grubundaki kontenjanların yetersiz olması nedeniyle atanamayan öğretmenler için TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaptı.
Milletvekili İlhan konuşmasında; aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirmek isteyen öğretmenlere sınırlı sayıda kontenjan dahilinde atama hakkı verilmesini ve söz konusu sınırlamanın yarattığı mağduriyeti dile getirerek yarı yıl tatili kapsamında özür grubu atamalarında il/ilçe emri uygulamasının geçmiş yıllarda yapıldığını ancak bu yıl gerçekleştirilmediğini ve bu durumun çok sayıda öğretmen için ciddi bir mağduriyet yaratmış olduğuna vurgu yaptı.
İLHAN: "AİLE BİRLİĞİ VE BÜTÜNLÜĞÜNÜN SAĞLANMASI DEVLETİN ÖNCELİKLİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ ARASINDADIR"
CHP Kırşehir Milletvekili İlhan, aile birliği ve bütünlüğünün korunması ve sağlanması hususunun Anayasa'nın 41. Maddesinde açık bir şekilde yer aldığını ve devletin öncelikli yükümlülükleri arasında olduğunu sözlerine ekleyerek yarı yıl tatili bitmeden özür grubundaki kontenjan yetersizliğinden ötürü atanamayıp açıkta kalan tüm öğretmenlerin fiziki koşullarından ya da farklı diğer durumlarından kaynaklı yaşadıkları sıkıntıların önüne geçilmesi için Bakan'a seslendi ve konu üzerindeki değerlendirmelerin tekrar yapılması, ivedilikle hız kazandırılması gerektiğini ifade etti.
Milletvekili Metin İlhan, TBMM’de yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Öğretmenlerimizin 2020 yılı Ocak ayı aile birliği, sağlık, can güvenliği, mazeretleri ve engellilik durumuyla diğer nedenlere bağlı yer değiştirmelerinde sınırlı sayıda kontenjan dâhilinde atamaları gerçekleştirilmiştir. Bu yıl ara tatil özür grubu atamalarında il, ilçe emri uygulaması yapılmamıştır ancak il, ilçe emri önceki yıllarda ara tatil atamalarında uygulanmıştır. İl, ilçe emri uygulamasının kaldırılması binlerce öğretmenimiz için çok büyük mağduriyet oluşmasına sebebiyet vermiştir. Devlet, Anayasa'mızın 41'inci maddesinde açıkça belirtildiği üzere, aile birliği ve bütünlüğünü korumak ve sağlamakla yükümlüdür. Bu sebeple, henüz ara tatil de bitmemişken Sayın Bakanın sayıları yaklaşık 15 bini bulan bu öğretmenlerimize güzel bir haber vererek anne ve babalarından ayrı olan yavrularımızı sevindireceğini umuyor ve bekliyoruz.” (HABER MERKEZİ)