İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü uzaktan eğitimde verimi arttırmak için

BOZTEPE’DE “EV OKUL PROJESİ” BAŞLATILDI

Boztepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Boztepe Kaymakamı Muhammed Berat BERDİBEK öncülüğünde Ev Okul Projesi başlatıldı.
Projede amaç eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve Milli Eğitim Bakanlığının uzaktan eğitim sistemine destek vermektir. Korona virüs tedbirleri kapsamında okulların uzaktan eğitime geçmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden ulaşıyor. Boztepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de uzaktan canlı olarak gerçekleştirilecek derslerde mesafeleri kaldırmak ve dersin daha rahat anlatılmasını sağlamak için eğitim teknolojilerindeki değişimin öncüsü olmayı hedeflemektedir. Bu amaçla ilçemiz genelindeki ilkokul, ortaokul ve lise bünyesinde görev yapmakta olan 26 öğretmenimize grafik tablet alındı. Canlı dersin grafik tablet aracılığıyla nasıl anlatıldığına video ile tanıtıldı.
Boztepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarından yayınlanacak olan dersler, tüm öğrencilerin erişimine açık olacak. Öğrenciler derslere katılamadıkları takdirde veya tekrar etmek istedikleri zaman kayıtlı ders videosundan dersi izleyebilecek.
2020-2021 eğitim ve öğretim yılı 31 Ağustos 2020 tarihinde uzaktan eğitim sistemiyle başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığının okullara EBA destek noktaları oluşturulması yönündeki talimatın ardından Boztepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilçe Merkezimizdeki okullarımızda ve 13 köyümüzde köy tüzel kişiliğine ait binalarda internet erişimi ve bilgisayarı olamayan öğrencilerimiz için sosyal mesafeye uygun olarak her derslikte bir öğrenci olacak şekilde okullarımızda EBA destek noktaları oluşturulması evinde bilgisayar ve İnternet erişimi olmayan öğrencilerimiz için fırsat eşitliği sağlanması amaçlanmıştır. EBA destek noktalarında korona virüs tedbirleri kapsamında destek noktalarının dezenfektasyon işlemi sürekli olarak gerçekleştirilecektir. Kişiye özel klavye ve Mouse kullanımı sağlanacak destek noktaları girişinde el dezenfektanı ve maske bulundurulacak. (HABER MERKEZİ)