Bu yıl 33.’sünü kutladığımız Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde bugün Bisiklet turu düzenlendi
Kırşehirli Bisiklet severler yoğun ilgi gösterdiği tura Emniyet Yunus Polis ekipleri eşliğinde Ahi Evran Üniversitesi Kavşağından başlayıp Kırşehir Valiliğinde son buldu.
Valilik önüne yaklaşıldığında Çınar Kırşehir Gazetesi Spor Muhabiri Salih Hançer ile bir öğrenci ellerinde Dev Türk Bayrağı ile giriş yaptı.
Vali İbrahim Akın, KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, Katılımcılara ödüllerini takdim etti.
Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Ahilik Bisiklet Turu ile Çevrimiçi Satranç Turnuvası düzenlendi.
Online yapılan satranç turnuvasında 18 Yaş Altı Kategorisinde Sıddık Ümit Öztaş 1., Mehmet Yaman 2., Furkan Kaya 3. olurken Açık Kategoride ise Tayfun Aslan 1., Eyüp Enver Yıldız 2., Mehmet Kayabaşı ise 3. oldu. Bisiklet Turu da Karakurt Yolu Çukurçayır mevkiinden başlayıp Valilik binasına kadar devam etti.
Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin ile Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk’ün de yer aldığı törende, Çevrimiçi Satranç Turnuvasında dereceye girenlere ve bisiklet turuna katılan sporculara Vali İbrahim Akın tarafından ödülleri verildi.
Ödül töreninin ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali İbrahim Akın, “Bilindiği gibi, bu sene Ahilik Haftasının 33.’sünü kutluyoruz. Kutlamalar kapsamında bugün sporcu kardeşlerimizin katılımıyla bisiklet turu ve satranç turnuvası gerçekleştirildi. Ahilik Haftası nedeniyle gençleri bir araya getiren, spora yönlendiren böylesine güzel ve anlamlı bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen bisiklet turu ve satranç turnuvalarına katılan gençlerimizi kutluyorum. Bu vesileyle, tekrar tüm Kırşehirlilerin Ahilik Haftasını tebrik ediyorum. Ayrıca, Koronavirüsle mücadele verdiğimiz bu süreçte vatandaşlarımızdan maske, mesafe, temizlik kurallarına riayet etmelerini, bu konuya hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Evlerinde izole edilen vatandaşlarımız da salgının yayılmasını engellemek için lütfen dışarı çıkmasınlar.” dedi.
SALİH HANÇER'DEN DUAYENİNE JEST...
Salı günü Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Bisiklet Turuna katılan ‘Çınar Kırşehir’in Spor Muhabiri Salih Hançer, geçtiğimiz gün Koronavirüs (Covit-19) hastalığına yakalanan Spor Yazarı Yasin Ata'yı unutmayarak, 40 Numara Yasin Ata yazılı Kırşehirspor formasıyla etkinliğe katılarak sevgisini bir kez daha gösterdi.
SALİH HANÇER, TÜRK BAYRAĞIMIZI VALİ AKIN'A TESLİM ETTİ
33'üncü Ahilik haftası etkinlikleri çerçevesinde bugün Bisiklet turu düzenlendi.
Bisiklet turuna davetli olarak katılan Çınar Kırşehir Gazetesi Spor Muhabiri Salih Hançer, en önde Türk bayrağı ile birlikte bisikletimi sürerken, daha sonra elindeki Türk bayrağını Valilik binası önünde bekleyen Protokol ve Basın mensuplarının önünde Vali İbrahim Akın'a teslim etti.
Kırşehir Valisi İbrahim Akın ise, sporun içinde yer alan Salih Hançer'in böylesine önemli bir aktiviteye katılımından dolayı teşekkür ederek Spor Muhabiri Salih Hançer'i ödüllendirildi.
Salih Hançer ise Ahilik Haftasında bisiklet turunda görev alıp Türk Bayrağımızı Vali İbrahim Akın'a teslim ederek büyük bir gurur duyduğunu söyledi. (HABER: SALİH GÜNER)