mezun

KIRŞEHİR Ahi Evran Üniversitesi 2015-2016 eğitim-öğretim yılı Mezuniyet Törenleri, dün yapılan açılış programıyla start aldı.
Ahi Evran Üniversitesi’nin mezuniyet coşkusuna törene katılan Vali Necati Şentürk, Milletvekili Salih Çetinkaya, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, POMEM Müdürü Kasım Varol, Ahi Evran Üniversitesi öğretim üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri de ortak oldu.
Mezuniyet açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Saat 10.00’da Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen törenin açış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya yaptı.
Konuşmasında Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerine seslenen Rektör Karakaya, “Sevgili gençler umutlarınızı yeşerttiğiniz, hayata dair beklentilerinizi gerçekleştirmek için çaba sarf ettiğiniz Ahi Evran Üniversitesi’nden bu dönem itibariyle mezun olacaksınız. Mezun olacağınız üniversitenin ismi ve bu ismi temsil ettiği kadim öğrencinin tanınırlığı ülke sınırlarını aşmış bulunmaktadır. Üç kıtaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu’nun sosyal ve ekonomik modelinde Ahilik bir nüve olmuştur. Ahiliğin bu öneminden dolayı üniversitemizde 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde Ahilik bütün bölümlerde zorunlu ders olarak okutulacaktır. Ülkemiz sınırları içerisinde nereye giderseniz gidin bir Ahi Ocağı ile karşılaşır, kendinizi bu aidiyet duygusunda hissedersiniz. Esasında sizler 10 yıllık bir üniversite olarak bin yıllık bir tarihi misyon taşımaktasınız. Ancak bu tanınırlılığın size yüklediği büyük bir sorumluluk bulunmaktadır. Bugün kutladığımız mezuniyet töreniniz bu kadim öğreti içerisinde Şed kuşatmaya karşılık gelmektedir. Ancak Şed kuşanmış birisi yüksek ahlaki değerlere sahip, dayanışma ve işbirliği ile karşılıklı memnuniyeti esas alan, çatışmacı ve rekabetçi olmayan bir anlayıştır” şeklinde konuştu.
Bin 993 lisans, 6 meslek yüksekokulunda 2 bin 453 önlisans olmak üzere toplam 4 bin 346 öğrenciyi mezun ettiklerini açıklayan Rektör Vatan Karakaya, “Büyük emekler sarf ederek yetiştirdiğimiz bu gençler, sizlerin eseridir. Onları başarı ve mutluluk dolu bir yaşam için hazırladınız. Elinizden, gönlünüzden geldiğince, gücünüzün yettiğince bütün imkanlarınızı kullandınız, çalıştınız, yeterliliklerinizi onlara aktardınız. Sizlere öğrencilerimiz, velilerimiz ve milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum” diyerek öğretim üyelerine hitap etti.
Mezun olacak tüm öğrencileri tebrik eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de, “Kırşehir için en önemli konu eğitim ve üniversitemiz de bunun yine en önemli parçalarından bir tanesi. Bu açıdan Ahi Evran Üniversitesi’nin gelişiyor olduğunu görmek bizim için son derece önemli. 10 yıllık süre içerisinde üniversitemiz önemli bir aşama kaydetti. Ama daha alınması gereken çok mesafe var. Üniversitenin şehir ile bütünleşmesi, şehrin bütün kesimleriyle birlikte hareket edebilmesini çok önemli buluyorum. Bu konuda değerli çalışmalar yapan Rektörümüze de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KVF_6425 copy
Kırşehir’in geçmişte birçok başarıya imza atmış bir şehir olduğunu, özellikle Osmanlı’nın kuruluşunda çok önemli rol aldığını, Selçuklu döneminde de birçok ilim adamının yaşadığı bir şehir olduğunu vurgulayarak, Kırşehir’in küçük, ama özgül ağırlığının son derece fazla olan bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Bahçeci, “Ben inanıyorum ki Kırşehir isterse burada Türkiye’nin en güzide üniversitelerinden bir tanesini inşa edebilir” dedi.
Vali Necati Şentürk ise, Ahi Evran Üniversitesi’nden mezun olan gençlerin bundan sonraki hayatlarında faydalı işlere imza atacaklarına inandığını söyledi.
Ahi Evran Üniversitesi’nde eğitim alan gençlerin bilgili ve donanımlı bir şekilde hayata hazırlandıklarını belirten Vali Necati Şentürk, "Gençlerimiz, üniversitede öğrendiklerinden hayatları boyunca faydalanacaktır. İsmini medeniyetimizin en büyük projesi olan Ahiliğin kurucusu Ahi Evran-ı Veli'den alan üniversitemiz sürekli gelişmekte ve kendini yenilemektedir. İlimiz eğitimde markadır. Genç ve zengin bir kadroya sahip olan üniversitemiz, ileri zamanlarda dünya üniversiteleri arasında en seçkin ve saygın yeri alacaktır. Aşık Paşa'nın, Süleyman Türkmani'nin, Yunus Emre'nin, Hacı Bektaş-ı Veli'nin, Taptuk Emre'nin memleketi Kırşehir'in üniversitenden mezun olan gençlerimizi kutluyor, onlara yeni hayatlarında başarılar diliyorum. Her son yeni bir başlangıçtır. Güzel ahlaki değerlerle ve yüksek bilimle donatılmış ilim insanlarına her zaman ihtiyaç vardır" dedi.
Konuşmaların ardından mini müzik dinletisi ile devam eden Mezuniyet Açılış Töreni’nde üniversite birincisinin konuşması sonrasında yaş kütüğüne plaka çakıldı ve flama devir teslimi gerçekleşti.
Dereceye giren öğrencilere ödül ve belgelerinin verildiği Ahi Evran Üniversitesi’nin 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Açılış Töreni’nde, spor müsabakaları sonucu dereceye giren sporcular da ödüllerini il protokolünün elinden aldı.
Dün başlayan Ahi Evran Üniversitesi’nin 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni programında Bağbaşı Yerleşkesi Kapalı Spor Salonu’nda saat 13.00’te Ziraat Fakültesi, saat 16.00’da Fen-Edebiyat Fakültesi’nin mezuniyet töreni yapıldı.
Mezuniyet coşkusu bugün Bağbaşı Yerleşkesi Kapalı Spor Salonu’nda saat 10.00’da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin; Kaman Yerleşkesi’nde Kaman Meslek Yüksekokulu’nun, saat 15.00’te de Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun mezuniyet törenleri ile devam edecek.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun mezuniyet töreni yarın saat 10.00’da Bağbaşı Yerleşkesi Kapalı Spor Salonu’nda; Mucur Meslek Yüksekokulu’nun mezuniyet töreni saat 15.00’te Mucur Yerleşkesi’nde; Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ile Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun mezuniyet töreni saat 14.00’te gerçekleşecek.
Yarın ayrıca, Bağbaşı Yerleşkesi Rektörlük binası yanında saat 16.00’da Uçurtma Şenliği düzenlenecek.
2016 yılı Mezuniyet Törenleri, 12 Mayıs Perşembe günü saat 10.00’da Terme Caddesi Cacabey Yerleşkesi’nde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun; saat 10.00’da Çiçekdağı Yerleşkesi’nde Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu’nun; saat 14.00’te Terme Caddesi Cacabey Yerleşkesi’nde Eğitim Fakültesi’nde devam edecek.
12 Mayıs Perşembe günü saat 20.00’de Bağbaşı Yerleşkesi Kapalı Spor Salonu’nda Bedirhan Gökçe Şiir Gecesi’nde öğrencilerle buluşacak.