Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya kolları sıvadı

 Ahi Evran Üniversitesi’nde artık çalışma dönemi…

 

REKTORRRRR

14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Vatan Karakaya, ziyaret akınından çıkıp da üniversitenin çözüm bekleyen sorunlarına eğilemiyor.

Yaklaşık bir aydır ziyaretçi akınına uğrayan Rektör Vatan Karakaya, hem ziyaretçilerin tebriklerini kabul ediyor, hem de iade-i ziyaretlerini sürdürüyor. Bir yandan da YÖK’teki görevi nedeniyle sık sık Ankara’daki toplantılara gitmek zorunda kalıyor.

Tıp Fakültesi’ne öğrenci almak için her türlü çalışmayı yatıklarını belirten Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya “Ben yeni işime ve ekibime odaklanıyorum ve bu memlekete ne yapabilirim diyorum. Şu andaki benim hedefim bu. Şu anda İslami Bilimler Fakültesi kurulacak. İkinci olarak da Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu. Fakülteler kanun gereği ilçelerde açılmıyor. 4 yıllık, ama bunlar yüksekokul olarak açılıyor. Ekibimle birlikte etkin bir şekilde gece-gündüz çalışıyoruz. Bu iki fakültemiz şu anda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Başbakanlığa geçti. Bakanlar Kurulu’ndan da çıkmasını bekliyoruz. YÖK Başkanımızla görüştük” dedi.

Kırşehir’de sağlık turizmini öne çıkarmak için her türlü çalışmayı yapacaklarını belirten Rektör Karakaya şöyle devam etti:

“Kırşehir’in termal turizmden hak ettiği payı alması için neler yapabiliriz bunun çaba harcıyoruz. Bu böyle 100 yataklı bir projeyle değil, en az 300 yataklı bir proje şeklinde şu anda revizyona başladık. İnşallah en kısa zamanda yurtdışı gezilerle, oradaki tespitlerimizle ve daha sonra yurtiçinde yapılanları eksiklikleri de gözden geçirerek, o eksiklikleri içermeyecek şekilde bir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapacağız. Çünkü Tıp Fakültemiz ile ilgili hedeflerimizi kanun bir yerde sınırlıyor nüfustan kaynaklı. Öğrenci alabiliyoruz, ama Kamu Hastaneleri Birliği’nde devam etmek zorundayız. Hastane şehrin ihtiyacını karşılayacak şekilde onunla ilgili planlarımız ayrıca devam ediyor. Ben öngörüyorum ki önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde şehrin ihtiyaç ettiği tüm ameliyatlar yapılacak. İnsanları buraya çekmek için değişik planlarım var. Bunları gerçekleştirme aşamasında yine kamuoyuyla paylaşacağım. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ben şehir için sağlık kompleksi oluşturmak ve sağlık turizmini yapabilmemiz lazım. Afyon’un termali ile buranın termali arasında fark yok, hatta uzmanlara göre daha iyi. Ankara’nın yanı başında Kırşehir neden böyle bir ihtiyacı karşılamasın. Hastanemizde yetersizlik var, fakat her halükarda çözülebilir. Fakat kanundan kaynaklı 700 bin nüfusun altında Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi kurulamıyor. Dolayısıyla bizim uygulama hastanemiz mecburen Kamu Hastaneleri Birliği altında ve buradaki büyüme de sınırlıdır. Çünkü şehrin talepleri sınırlı. YÖK’ün Yürütme Kurulu’ndan bilgi aldım, öğrenci dağılımı tamamlandı. Eğer yoksa ek kontenjanla öğrenci almayı düşünüyorum. Bu dönemde alınması için zorlayacağım. Ek kontenjana talip olacağız. Şehir hassasiyeti olarak hak veriyorum bir an evvel fakültemize öğrencimiz gelsin istiyoruz. Ama bunu yaparken de gençlerimizi düşünmemiz lazım. Burada yetiştireceğimiz hekimin laboratuvarı, altyapısı bunları oluşturmadan sadece şehri memnun etmek değil, biz yaptığımız işin kalitesi önemli. Gençlerimiz bizim her şeyimiz, o anlamda altyapıları tamamlamak için bütün imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız.”

Şu anda Mühendislik Fakültesi’nin devam ettiğini de hatırlatan Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Mühendislik Fakültemiz Kırşehir’de teknoloji ve sanayi ufkunu açabilen bir nitelikte olmalı. Bunun için de ben çalışmaları etkin olarak yürütüyorum. Göreve ilk geldiğim gün söylediğim gibi, biz sorunları çözmeye ve Ahi Evran Üniversitesi’ni en iyi yere getirmeye çalışıyoruz. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz” dedi.