Bu pandemi sürecinde hafta sonları eve kapanıyor, kimi zaman sosyal medya, kimi zaman görsel yazılı basın, kimi zaman kitap, kimi zaman inandığım dinimin kurallarını yerine getirerek zaman geçirmeye çalışıyorum. 
Fakat çok zorlanıyor arada duygusala bağladığım zamanda oluyor. Çünkü bilenler çok iyi biliyor ki bana kendisi gibi yürekli, merhametli, çalışkan, dürüst, vatanına milletine bağlı üç evlat vermiş çocuklarımın anası, benim göz bebeğim hanımımı kaybedeli iki yıl dolmak üzere. Onu 12.2.2019 tarihinde ikindi ezanları bu şehir üzerinde okunurken ebedi hayata yolcu etmiştik. 
Kolay değildi, fakat iman etmiş biri olarak bizler de ona kavuşacağımızdan sabır ve dua ederek bugünlere geldik. Bakalım biz de nerede, ne zaman ebedi hayata kavuşacağız?
Bu anlattıklarım, hatırası dolu bir evde yaşamanın verdiği duygusallık olduğu için yazdım. Pandemi öncesi işim gereği evimizde bu kadar çok kalmadığımızdan bana bu kadar çok etki etmeyen hatıralar, evde olunca daha çok etkiledi. Duygusallıkla başladığım için bütün okuyucularımdan özür dilerim. 
Yaşadığımız bu zor süreç inşallah kısa zamanda ülkemizin üzerinden yok olur. Çünkü o kadar çok insanımız mağduriyet yaşıyor ki bunu anlatmaya kalem ve kağıt yetmez. Devlet idarecilerimizin yapmış olduğu katkılar nokta kadar da olsa inkar edilmez. Fakat ülke ekonomisi mahvolmuş durumda. Kim ne kadar saklarsa saklasın ekonomik sebeplerden dolayı intihar eden, canına kıyan insanlarımızın sayısı da az değil. 
Bunu kullandığımız sosyal medya sayesinde hemen öğrenmek mümkün. Her gün bir acı haber. Aile geçimsizlikleri hat safhada, boşanan, dağılan aileler, ortada kalan çocuklar bu yazdıklarım ülkemin gerçeği. Görmek isteyen göz rahatlıkla görebilir. 
Ülkemde bizim yaşadığımız Kırşehir’de yaşanan olumsuzluklar karşısında yutkunarak çözüm bulunamaz, konuşarak çözüm için emek vereceğiz. 
Bu ülkede hesabı verilemeyen milyon dolar Merkez Bankası hesabı var. Bu ülkede yıkılan onlarca kamu binası var. Devletin kurumlarının kirada olduğu bakanlıklar var. Kira garantili oto yollar, köprüler, şehir hastaneleri var. Bu ülkede şahıslara özel işler var. Yani devletin kayıp olan otoritesi var. 
Covid-19 sürecinde bakanlığın açıklamış olduğu vakalarda çelişki var, insanlara aşı yapılması için kaybolan güvenin tekrar sağlanması için devletin en yüksek kademesinden başlayarak reklam mahiyetli aşı yaptırma kampanyaları var, insanlarımız arasında kaybolan güveni sağlamak için sosyal medyada yazılı görsel basında haber mahiyetli aşı kampanyaları var. 
Sağlığın reklamı olur mu kardeşim? “Bak bende aşı oldum” kampanyasına katılan ülkem insanımız var. Ülkem olumsuzluklar ülkesi olunca kimine bu yapılan, oynanan senaryolar hoş kimine tuhaf geliyor. 
Yitip giden onlarca can bu ülkenin insanı değil mi? Allah’ım bu yaşanan günlerde ölümü gerçeğini bile bizlere yaşatması. Bir sandık içerisinde kepçe ile eşilen ebedi istirahatgahına konup kepçe ile üzerinize atılan toprakla mezarınız oluşuyor. Dini inancımızın birçok kuralı yerine getirilemiyor. Buna rağmen hastalık sürecinde kişiye özel uygulamalar hala devam ediyor. 
Keşke yazdığım, yazamadığım bütün olumsuzlukları elimde bir sihirli değnek olsa da  dokunduğum her şey güzelleşse ve özüne dönebilse. 
Ülkemin, ilimiz Kırşehir’in çalışmaya, istihdama kalkınmaya ihtiyacı var. Yalan, aslı olmayan, hayalle söylenen sözler; kin, nefret insanım ve bizi idare edenler tarafından yok sayılsa, yaşadığımız onlarca olumsuzluk son bulsa, hedef Ülkem ve Kırşehir’in güzellikleri olsa. 
Duygusallıkla başladığımız yazımız gene hayallerle dolu bir telkine döndü, keşkelerle dolu, dilekleri yazar olduk. 
İnsansın bakıyorsun bir gün doping yemiş gibi mutluluktan uçuyorsun, bakıyorsun zehir yemiş gibi canın sıkılıyor ne yapacağını bilemeyen bir yapıya bürünüyorsun, umutsuz, mutsuz oluyorsun.
Yazıma başlarken Ülkemin her tarafında yağan kar yağmur haberlerini izleyerek doluluk oranı artan barajların haberleri ile mutlu oluyor, kartopu oynayan çocukların sevinç haberleri ile çocukluğumda donarak oynadığımız oyunlar aklıma geliyor ve mutlu oluyorum. 
Her birimizin dertlerden uzak her günü mutlu olması dileğimle mutlu günleriniz olsun.