Hepimiz biliyoruz ki 2019 baharında yerel seçimler yapacağız. Bir Nisan sabahı her halde güneş yeniden TÜRKİYEMİN üzerine doğarken dualar ve Allah’ın izni ile bu Anadolu toprağı buram, buram insan sevgisi kokacak.
Çünkü ki bizler bu topraklarda Horasan evliyalarının duaları olduğunu biliyoruz. Belki onların maneviyatından uzaklaşmış olabiliriz, onlara gerçek manada saygı göstermediğimiz söylenebilir, fakat onların yüz yıllar önce yaktığı meşale hala yanıyor. Sönükte olsa fersizde olsa yanıyor, sadece o kor ateşi bir kaba yel üflesin yeter yeniden alevlenecek, yeniden etrafı ateşe koşan varlıklar gibi dolacak iyilikler bizler için olsun yeter.
“O şehir ki içerisinden ırmak akmakta idi. Beş yüz bin nüfusa sahipti” diyen Evliya Çelebi sözü gibi olsun istiyoruz. Şehrimizin sanayisi üretimi dünyaya sesini duyuran Petlas gibi olsun. Tahılı natürel ana-baba tohumundan olsun, bu tahıldan yapılan un kilometrelerce ilerden ekmeği misler gibi koksun istiyoruz .
Güller şehri misler gibi koksun, camilerinden okunan ezandan, hafızların okuduğu Kur’an-ı Kerim sözlerinden, kılınan vakit namazlarında hep dostluk kardeşlik AHİLİK okunsun, Cacabey ile astronomi okutulsun, Ahmed-i Gülşehri , Aşık Paşa ile Türkçe, Yunus ile sadakat , Hacı Bektaş ile kardeşlik buram, buram Anadolu Bizim şehrimizin özelliğidir.
Bu şehre hizmet sadakatle liyakatle olsun, Üniversitemiz olmazsa olmazımız AHİ EVRAN sözü gibi “AKIL, AKLAK, BİLİM ile çalışıp bizi geçen bizdendir” diyebilen olsun.
Bu şehrin yetişmiş çocuklarına kapılarını ardına kadar açsın, bilim yuvası olsun, kinden, nefretten, adam kayırmadan uzak sadece bilimin aradığı insan yetiştiren; şehrine yaptığı, yapacağı projelerle katma değer katan, dünya yeniliklerini takip eden, Organize Sanayi Bölgesinde her yatırımcıyı tanıyan üretime dayalı çalışan, sanayi kuruluşları ile dünyaya sesini duyuran, üniversite olsun.
Dünyevi makamlara göre değil, toplum içerisinde saygın erdemli insan yetişmesine katkısı olan bir kuruluş olma özelliği olan üniversite olmazsa olmazımız olmalıdır.
İdari kadronun bu şehrin özelliklerini çok iyi analiz eden şahısların özel isteklerini yerine getirince övülen değil, her zaman çalışmaları ile Türkiye’de övülmeyi hak eden bir üniversite olduğumuzu bugün nasıl başarmış isek yarın da ondan sonraki günlerde de her zaman takdirle anılan, bu şehre ve insanlarına hizmet eden olmalıdır.
Şehrimiz cumhuriyet tarihi öncesi sonrası bir çok badireler yaşamıştır her zaman bunları dile getiriyoruz şimdi yazacaklarım belki kabul görmeyecektir fakat gelecek tarihlerde bizleri anacak dostlar bu doğruların söylendiğini bilsin isterim.
Yeni seçilecek bu memlekete beş yıl süre ile şehri emin olacak Belediye Başkanından ve meclisinden yazacaklarımı değerlendirsin derim. Şehrin Ankara gelişi ve gidişi yeniden bir güzergaha oturtulmalıdır. Bu güzergah yeni Otogar, Meytaş yolu ırmağı geçtikten sonra Gök Petrol karşısına düşen kavşakla paralel bir yolla desteklenmeli. Yeni imar alanları açılıp şehir trafiği rahatlatılmalıdır. Mehmet Ali Yapıcı Bulvarına yapılan Valilik, Belediye binasına dönüştürülüp resmi kuruluşların tamamı için büyük otoparkı olan sosyal etkinliklerin yapıla bilineceği bir alan da inşası sağlanmalıdır.
Üniversite ulaşımı çok kolay hale getirilip örnek caddesi kaldırımı otobüs durakları olan bir hale dönüştürülmelidir. Çevre yolu demir yolu Tuz köy havaalanı yolu Ortaköy Yolu, Evren-Sarıyahşi yolu yenileme iyileştirilmeler bir an önce bitirilmeli. Hatta bu Belediyelerle anlaşıp bizim belediye otobüslerimiz bil hassa hafta sonu bu ilçelere belirli saatlerde gidip gelmeli ilimizin ekonomisine büyük katkısı olur düşüncesindeyim.
Bu yazdıklarıma bir o kadar daha istek yazabilirim önemli olan toplum içerisinde bürokraside değer görmesi bizler bir bahar akşamı şehir olarak saatler 24’ü gösterdiğinde bu şehrin yeni şehreminini seçmiş olacağız. Gönlüm hizmet etmek için mücadele veren kazansın istiyorum.
Ertuğrul Gazi’nin sözleri ile yazımı son veriyorum. EY OĞUL, BUNDAN SONRA ÖFKE BİZE, UYSALLIK SANA. GÜCENMEK BİZE, GÖNÜL ALMAK SANA. SUÇLAMAK BİZE, KATLANMAK SANA.
HAYDİ HAK GETİRE HER GÜZEL İŞ KIRŞEHİR İÇİN OLSUN…