Yeni Parti Kırşehir İl Başkan Adayı Aslan Beyhan, Kırşehir Çiğdem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sait Yanık’ın sunduğu “Kırşehir Çiğdem Gündemi Değerlendiriyor” programına konuk oldu. Siyasi geçmişinden il başkanlığı hedeflerine kadar birçok konuda konuşan Beyhan, seçilmesi halinde ilk işinin parti içindeki kırgınlıkları gidermek olacağını söyledi.
Kırşehir Çiğdem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sait Yanık, “Kırşehir Çiğdem Gündemi Değerlendiriyor” programında Yeni Parti Kırşehir İl Başkan Adayı, eğitimci Aslan Beyhan’ı ağırladı. Beyhan, Yanık’ın soruları üzerine neden siyasette yer aldığını, Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılma sürecini ve Yeni Parti’de nasıl bir il başkanlığı yürütmek istediğini anlattı.
“Siyasetle bağım öğrencilik yıllarımda başladı”
Kırşehir’in Karağıdır köyünde ilkokulu bitirdiğini belirten Beyhan, eğitim hayatının devamında öğretmen okulu ve beden eğitimi alanında öğrenim gördüğünü söyledi. Siyasi düşüncesinin öğrencilik yıllarında şekillendiğini anlatan Beyhan, 1974 yılında üniversite öğrencisiyken Cumhuriyet Halk Partisi’nin gençlik kollarında çalıştığını ifade etti.
Meslek hayatı boyunca eğitim alanındaki çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Beyhan, emekli olduktan sonra da siyasi faaliyetlere katıldığını söyledi. Sait Yanık’ın “Neden siyaset?” sorusuna yanıt veren Beyhan, demokratik değerlere ve üyelerin karar süreçlerine katılımına önem verdiğini vurguladı.
CHP’den ayrılma sürecini anlattı
Uzun yıllar bağlı olduğu CHP’den ayrılmanın kendisi için zor bir karar olduğunu söyleyen Beyhan, parti içindeki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti. Yeni Parti’ye katılmasında, yöneticilerin üyelerin oylarıyla belirlenmesi yönündeki yaklaşımın etkili olduğunu ifade etti.
Beyhan, geçmişte delegelerin ve yöneticilerin belirlenme biçimine yönelik itirazları bulunduğunu anlatarak, siyasi partilerde üyelerin iradesinin esas alınması gerektiğini savundu. İl başkanlığına da üyelerin değerlendirmesine güvenerek aday olduğunu söyledi.
İlçe seçimine ilişkin değerlendirme
Programda, Yeni Parti’nin Kırşehir’deki ilçe başkanlığı seçimi de gündeme geldi. Seçim sürecini olumlu değerlendiren Beyhan, adayların çalışmalarını aynı ortamda yürüttüğünü ve üyelerin katılım sağladığını anlattı.
Seçimi kazanan adayı kutladığını belirten Beyhan, diğer adayın da sürece katkı sunduğunu söyledi. Beyhan, parti içi seçimlerin bir ayrışma nedeni olarak görülmemesi gerektiğini dile getirdi.
“Küstürülmüş kim varsa gidip çayını içeceğim”
Sait Yanık’ın, il başkanı seçilmesi halinde Kırşehir’de nasıl bir çalışma yürüteceğine ilişkin sorusunu yanıtlayan Beyhan, önceliğinin parti içinde birlik sağlamak olacağını belirtti.
Beyhan, “Bu partiye emek vermiş, üye olmuş, küstürülmüş, değer verilmemiş kim varsa gidip çayını içeceğim, partimize davet edeceğim” dedi. Kırgınlıkların giderilmesinin ardından üyelerle birlikte sahaya çıkacaklarını ifade eden Beyhan, vatandaşlarla doğrudan temas kurmayı hedeflediğini anlattı.
“Eğer il başkanı olursam Kırşehir’de sıkılmadık el, girilmemiş kapı, girilmemiş sokak bırakmayacağım” diyen Beyhan, siyasi çalışmayı yalnızca ziyaretlerde fotoğraf çekip sosyal medyada paylaşmaktan ibaret görmediğini söyledi.
İhtiyaç sahipleri için imece usulü önerisi
Beyhan, il başkanlığı hedefleri arasında ihtiyaç sahiplerine yönelik dayanışma çalışmaları da bulunduğunu belirtti. Parti üyelerinin ve gönüllülerin imkânlarını bir araya getirerek sorunlara çözüm aranabileceğini söyleyen Beyhan, bu yöntemi “imece usulü” olarak tanımladı.
Eğitim alanındaki çalışmalarından örnekler veren Beyhan, kendisine ulaşan ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalıştığını ifade etti. Bir kişinin haberdar olmadığı ihtiyacı başka bir kişinin görebileceğini belirten Beyhan, dayanışmanın örgütlü biçimde yürütülmesini istediğini söyledi.
“Kırşehir için diğer partilerle de görüşürüm”
Kırşehir’in yararına olacak konularda farklı siyasi partilerle görüşmeye açık olduğunu dile getiren Beyhan, siyasi görüş ayrılıklarının kent için yapılabilecek ortak çalışmalara engel olmaması gerektiğini savundu.
Beyhan, il başkanı seçilmesi halinde örgütlenmeye ağırlık vereceğini; belediye başkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde partisinin Kırşehir’de daha güçlü bir konuma gelmesi için çalışacağını söyledi.
Gelecekte aday olacak mı?
Programda Beyhan’a ileride belediye başkanlığı veya milletvekilliği adaylığı düşünüp düşünmediği de soruldu. Bu görevleri üstlenebilecek yeterlilikte olduğunu düşündüğünü ifade eden Beyhan, partisinin kendisine vereceği görevlerden kaçmayacağını söyledi. Beyhan, siyasi kararların üyelerle birlikte alınması gerektiğine inandığını da ekledi.
İl başkanlığı seçimini kazanamaması halinde partide çalışmaya devam edeceğini belirten Beyhan, “Kaybetsem bile yine partimin bir neferi olarak kazananların yanında duracağım ve onlara her türlü destek vermeye devam edeceğim” dedi.
Programın sonunda üyelere seslenen Beyhan, adayları değerlendirerek oy kullanmaları çağrısında bulundu. Sait Yanık ise katılımından dolayı Beyhan’a teşekkür ederek başarı diledi.



