Niğde Belediyesi, Türk kültürünün zenginliği ve Türk dünyası arasındaki kardeşliği kutlamak amacıyla festival düzenlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediye Kültür Merkezi'nde bugün saat 19.30'da yapılacak festivalde, Kazakistan Ulusal Kazak Kızlar Pedagoji Üniversitesi, Azerbaycan Bakü Avrasya Üniversitesi, Gagavuzya Komrat Devlet Üniversitesi ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencileri, kendi kültürlerini yansıtan geleneksel danslar, müzikler ve görsel şovlar sahneleyecek.

Başkan Ozan: “Gençlerin değerini sadece bu sınav belirlemeyecektir”
Başkan Ozan: “Gençlerin değerini sadece bu sınav belirlemeyecektir”
İçeriği Görüntüle

Etkinlikte, Türk kültürünün kutlanması ile dünya çapında kültürel bir etkileşim alanı oluşturması hedefleniyor.

KÖKÜMÜZ BİR TÜRK'ÜZ

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkan Emrah Özdemir, festivalde aynı kökten gelen yüreklerin buluşacağını belirtti.

Çok özel bir buluşmaya ev sahipliği yapacaklarını kaydeden Özdemir, "Kökümüz Bir Türk'üz Festivali ile Türk dünyasının dört bir yanından gelen gençlerimizi şehrimizde ağırlıyor, kültürümüzün ezgilerini, renklerini ve ritmini hep birlikte yaşıyoruz. Gelin, kardeşliğimizin türküsünü hep birlikte söyleyelim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA