Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 16 takımlı 3.Lig, 2.Grup’ta mücadele edecek olan temsilcimiz Kırşehirspor, düzenlenen basın toplantısının ardından Ejderoğlu ile resmi sponsorluk sözleşmesi imzalandı.
Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen sponsorluk sözleşmesine Kırşehirspor Başkanı Çağatay Han Torun, Başkan Yardımcısı Mehmet Işık ve Kırşehirli İş Adamı Ejderoğlu Döviz’in sahibi Mehmet Zaman katıldı.
3.Futbol Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Kırşehirspor Kulübü'nün Ejderoğlu ortaklarından Mehmet Zaman ile kulüp arasında imzalanacak sponsorluk sözleşmesi töreni için düzenlendi. Kulüp başkanı Çağatay Han Torun, katılım gösteren basın mensuplarına teşekkür etti.
Kırşehirspor Başkanı Çağatay Han Torun yaptığı açıklamada: “Bugün buraya şehrimizin değerli firmalarından Ejderoğlu’nun ortaklarından yönetim kurulu başkanı sevgili iş insanı Mehmet Zaman kardeşimizle kulübümüz arasında imzalanacak sponsorluk sözleşmesi törenine davet edip icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz. Herkesin bildiği gibi geçen sezonun ardından yapılan basın açıklamasında, kulübün 3-4 yıldır şehirden ve kamu kurumlarından yeterli desteği alamadığı, iki kişinin omuzlarında büyük fedakarlıklarla ayakta kaldığını siz değerli basın mensuplarının huzurunda açıklamıştık. Maddi sıkıntılar içerisinde kulübe sahip çıktığımızı ve bu sezonun başında da eğer şehirde bir uyanış ve sahiplenme olmazsa takımın düşüşe geçeceği vurgulanarak, Kırşehir'i seven herkesin elini taşın altına koyması istemiştik. Bizler her basın açıklamasında dedik ki arkadaşlar, biz 3-4 yıldır şehirden, kamu kurumlarından yeterli desteği alamadığımız için sadece iki kişinin omzunda şehri tek profesyonel takımını, profesyonel ligde tutabilmek adına büyük bir başarı da sağladık. Bunu anlayan insanlarımız var, anlamayan insanlarımız var. Burada çileyi çeken bizlerdik. Bizlerde şehirde gereken destek çıkmaz ise, yeni sezonda eğer şehirde bir uyanış, bir yapılanma, sahiplenme olmaz ise bu takımı zor günler beklediğini söylemiştik. Süreçte valilik, belediye başkanlığı ve milletvekilleri çaba gösterse de somut bir sonuca ulaşılamadı. Takımı devretme teklifine Kırşehir'den kimse talip olmazken, Ankara'dan bir müteahhit firma ilgilendi. Ancak son anda ticari işlerindeki bir gelişme nedeniyle bu firma da takımı almaktan vazgeçti, bu durum takımın geleceğini belirsizliğe sürükledi. Yeni sezonun yaklaşmasına rağmen şehirde beklenen hareketliliğin olmaması üzerine kulüp yönetimi olarak, zor şartlara rağmen takımı yaşatmaya devam etme kararı aldık.
TAKIMIN İSMİ EJDEROĞLU KIRŞEHİRSPOR OLDU
“Çok kötüye gidiyoruz dediğimiz anda sağ olsun şehrimizin değerli iş insanlarıyla Mehmet Zaman Bey'le yaptığımız bir görüşmede kendisinin Kırşehirspor’un bu durumuyla ilgili çok büyük üzüntü duyduğunu, şehirdeki bu hareketsizliğin kendisini üzdüğünü vicdan olarak da kendisini rahat etmediği şehirdeki gençlerin ileride hayal kurabileceği bir takımın olması gerektiğini, şehrin tek profesyonel takımının tüm Türkiye'de hırs şehrimizi temsil eden takımın yaşaması gerektiği düşüncesiyle hem de elinden geldiğince imkanları dahilinde bizlere sponsor olmak istediğini bizlere iletti. Şehrin önde gelen iş insanlarından Mehmet Zaman, Kırşehirspor'un durumuna üzüntü duyduğunu ve imkanları dahilinde takıma sponsor olmak istediğini belirtti. Bu destek karşılığında herhangi bir şey talep etmemesi üzerine kulüp, takımın ismini 'Ejderoğlu Kırşehir Spor' olarak değiştirmeye karar aldık. Ben şahsım ve yönetim kurulu adına Kırşehirli İş insanı Mehmet Zaman'a teşekkür ediyorum. Bu desteğin diğer iş insanlarına örnek olmasını bekliyorum.
Kırşehirspor, Ahi Evran ve Neşet Ertaş'tan sonra şehri temsil eden tek kurumdur. Takımın yaşaması şehir ekonomisi için de çok büyük önemine taşıyor. Tüm iş insanlarından küçük de olsa destek bekliyoruz. Yakında yapılacak genel kurulda yönetim kurulunda yer almak isteyen maddi ve manevi destek verebilecek hemşehrilerini takıma omuz vermeye davet ediyorum” dedi.