Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz Grupta mücadeleye 3’üncü haftada oynanan 8 karşılaşmayla devam edildi. Kastamonuspor’un ligden çekilmesinin ardından fikstür gereği 3’üncü haftayı Kırşehir Belediyespor ve Tarsus İdmanyurdu maç yapmadan bay olarak geçirdi.
Ligin 3’ücü haftasında son 2 haftadır lider ola temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un maç yapmadığı haftada kazanan Şanlıurfaspor liderliğe yükselirken, zirve mücadelesi içinde yer alan Amedspor, Pendikspor ve Akhisarspor haftayı galibiyetle kapattı. 2 maçtır kazanan Nazilli Belediyespor haftayı puansız, 2 maçtır galibiyet yüzü görmeyen Pazarspor ise ilk galibiyetini aldı.
TFF 2’nci Lig Beyaz grupta 3’üncü hafta oynanan 8 maçla tamamlandı. Ligin 3’üncü haftasında oynanan 8 karşılaşmada fileler toplam 25 kez ağlarla buluştu. Bu 8 maçın 4’ünü ev sahibi 4’ünü de deplasman takımı kazandı.
Önce deplasmanda Pazarspor’u 3-0, ardından Amedspor’u da tek golle geçerek 2 maçta 6 puanla liderliğe kadar yükselen Kırşehir Belediyespor, Kastamonuspor’un ligden çekilmesinin ardından 3’üncü haftayı maç yapmadan bay olarak geçti. Ligin 3’üncü haftasında 6 puanla haftayı 2’nci sıraya düştü.
Kendi saha ve seyircisi önünde Karacabey Belediyespor’u konuk eden ve gol düellosunu 3-2’lik skorla kazanan Şanlıurfaspor, 3’üncü haftayı almış olduğu galibiyetin ardından puanını 7’ye çıkararak liderliğe yükseldi. 2 maçta henüz puanla tanışamayan Bursa ekibi Karacabey Belediyespor ise 3’üncü haftayı puansız olarak 16’ncı sırada tamamladı.
Geçen hafta deplasmanda temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’a tek golle kaybederek zirve yarışında ağır bir yara alan Amedspor, kendi sahasında konuk ettiği ligin güçlü ekiplerinden olan Nazilli Belediyespor’u Mehmet Alaeddinoğlu’nun golüyle 1-0 yenerek ligdeki 2’nci galibiyetini alıp puanını 6 yaparak 3’üncü haftayı 3’üncü sırada yer buldu. Son 2 maçını kazanarak rakiplerine gözdağı veren Nazilli Belediyespor ise ilk yenilgisini alıp 6 puanda kalarak haftayı 4’üncü sıraya indi.
Geçtiğimiz hafta sahasında Zonguldakspor’u yenerek ilk galibiyetini alan Pendikspor, deplasmanda karşılaştığı Bucaspor’u 1-0’lık skorla geçerek puanını 6’ya çıkardı ve 3’üncü haftayı 5’inci sırada yer buldu. İzmir ekibi bu yenilginin ardından 4 puanda kalıp haftayı 8’inci sırada tamamladı.
Deplasmanda 1922 Konyaspor’a konuk olan Akhisarspor, maçı 2-1’lik skorla kazanarak puanını 6’ya çıkarıp 3’üncü haftayı 6’ncı sırada tamamladı. Ligdeki ilk yenilgisini evinde oynadığı Akhisarspor maçında alan Konya ekibi bu sonucun ardından 4 puanda kalarak haftayı 15’inci sırada kaldı.
Son 2 maçından beraberlikle ayrılan Ispartaspor, deplasmanda karşılaştığı Erzincanspor’u 3-1’lik skorla mağlup etmeyi başardı. Ispartaspor ligdeki ilk galibiyetini alarak puanını 5’e çıkarıp 3’üncü haftayı 7’nci sırada tamamladı. Erzincanspor ise bu yenilginin ardından henüz ligde puan alamadı ve haftayı 18’inci sıraya düştü.
Kendi sahasında konuk ettiği Eskişehirspor’u 3-2’lik skorla yenmeyi başaran Kırklarelispor, ilk galibiyetini alarak 3 puanla haftayı 13’üncü sırada tamamladı. Ligdeki ilk yenilgisini deplasmanda Kırklarelispor karşısında alan Eskişehirspor ise 4 puanda kalıp 3’üncü haftayı 10’uncu sırada yer buldu.
Önce Kırşehir, ardından Nazilli’ye deplasmanda yenilerek 2 maçta puan alamayan Pazarspor, Ligin 3’üncü haftasında sahasında konuk ettiği Başkent temsilcisi Ankara Demirspor’u 3-2’lik skorla mağlup edip ilk galibiyetini aldı. İlk galibiyetinin ardından Pazarspor 3’üncü haftayı 3 puanla 14’üncü sırada, Ankara Demirspor ise 3 puanla 11’inci sırada tamamladı.
3’üncü haftanın son karşılaşmasında Zonguldakspor kendi sahasında konuk ettiği Uşakspor’a 1-0’lık skorla mağlup olarak 3’te 0 yaptı. 3 maçın 3’ünden de yenilgiyle ayrılan Zonguldakspor haftayı 17’nci sırada tamamladı. Deplasmanda 1-0’lık skorla Zonguldakspor’u deviren Uşakspor ise bu sezon ki ilk galibiyetini alıp haftayı 12’nci sırada tamamladı.
TFF 2’nci Lig beyaz grupta 4’üncü hafta 26 Eylül Pazar günü oynanacak olan 8 karşılaşmayla devam edilecek. Ligi 4’üncü haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor kendi saha ve seyircisi önünde Zonguldakspor’u konuk edecek. (HABER: SALİH GÜNER)