KIRŞEHİR Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 2021 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç şampiyonasına kayıtların başladığını duyurdu. Şampiyona kayıtları 20 Ağustos 2021 saat 17.00'de sona erecek.
Şampiyonalara, İl Yarışmalarını tamamlayan sporcular katılabilir. İl Müdürlüklerinden onaylı kafile listelerinde yer almayan sporcular fi-nal yarışmalarına katılamayacaklardır. Kırşehir'den katılacak sporcularımızın valilik olurlarının alınması için en geç 17 Ağustos 2021 tarihine kadar Kırşehir İl Temsilciliği ile iletişime geçmeleri gerekiyordu. İl Müdürlüklerinden onaylı kafile listelerinde yer almayan sporcular final yarışmalarına katılamayacaklardır.
Şampiyonalar katılımcıların sağlığı için belirlenen pandemi kurallarına riayet edilerek düzenlenecek. Sporcular, veliler ve antrenörlerin kayıt esnasında geçerli bir HES kodu beyan etmek zorunda.         
Satranç Federasyonu üzerinden her-hangi bir konaklama organizasyonu yapılmayacak ve tüm katılımcılar konaklama işlemlerini diledikleri yerlerde planlayabilecekler.
2020-2021 et-kinlik dönemi Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası 27 Ağustos-03 Eylül 2021 tarihleri arasında Konya Selçuklu Kongre Merkezi salonlarında gerçekleştirilecek. 
Başvurular Sporcu Yarışma Kayıtları- Federasyon resmi internet sitesinde yer alan Çevrimiçi Yarışma Kayıt Sistemi üzerinden bireysel olarak 20 Ağustos 2021 Cuma günü saat 17:00'ye kadar yapılacak.  
KATILIM VE BAŞVURU
**TSF sporcu lisansı 2020-2021 yılı vizesi yapılmış, TC vatandaşı ve FIDE'de TUR olan sporcular, yaşlarına uygun kategorilerde katılabilirler.
**Şampiyonaya il / ilçe yarışmalarına katılarak, yarışmayı tamamlayan sporcular, KKTC'li sporcular ile Milli Takım Havuzundaki sporcular ve Ulusal ve FIDE unvanlı sporcular katılım hakkı elde edeceklerdir.
**Tüm sporcular, teknik toplantı öncesi Kayıt/Kontrol Masaları'nda kayıt kont-rol işlemlerini yaptırmak zorundadır. (Bu işlem, 27 Ağustos 2021 Cuma günü saat 14:00 de başlar ve 28 Ağustos 2021 Cumartesi günü saat 10:30 'de sona erer).
*Başvurular Federasyon resmi internet sitesinde yer alan Çevrimiçi Yarışma Kayıt Sistemi üzerinden HES Kodu beyan edilerek (çevrimiçi)  bireysel yapılacaktır.
**Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasına katılacak sporcular 100,00 TL Katılım Payı ödeyerek Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasına katılabilirler. Bu payı internet üzerinden Çevrimiçi ödemeyen katılımcılarımız Türkiye İş Bankası Ankara şubesindeki Federasyon hesabına “Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası Katılım Payı” ibaresi ile yatırılıp (Hesap: 4200- 629 92 43 Iban: Tr1200064 00000142006299243)banka dekontunu  [email protected] adresine e-posta ile gönderilmesi gerekiyor.
**Başka yollarla yapılacak başvurularda, kaybedilecek hak-lardan Federasyonu-muz sorumlu olmayacak.                         
KONAKLAMA
Federasyonu tarafından herhangi bir konaklama organizasyonu yapılmayacak olup, tüm katılımcıları konaklama işlemlerini diledikleri yerlerde yapabilecekler.                 
KAFİLE LİSTELERİ, KAFİLE BAŞKANLARI 
**Yarışmaya katılacak olan tüm sporcuların isimleri il Kafile listesinde (Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından onaylanmış ilden yarışmaya katılacak sporcuların yer aldığı liste) yer almak zorundadır. Kafile baş-kanları bu listeleri kayıt kontrol masasında görevli Federasyon yetkilisine teslim edecekler. 
**Kafile başkanları;  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden almış oldukları İl Kafile listesini, Kafile başkanı bildirim formunu doldurarak [email protected] adresine 20 Ağustos 2021 Cuma günü saat 17:30'a kadar bildirmeleri gerekmektedir.    
 KRİZ MERKEZİ
**Organizasyon sürecinde olumsuz her türlü durum karşısında görev yapacak olan bir Kriz Merkezi oluşturulmuştur. Bir ucunda Federasyon merkezi, diğer ucunda da İl ve İlçe temsilcilerinin olacağı kriz zincirinde olası kaza, yolda kalma, hastalık, kar, yağmur vb. olumsuzluklar karşısında yardım ulaştırmak, çözüm, üretmek gibi görevler yerine getirilecek.
**Kriz merkezi 26 Ağustos 2021 Perşembe günü saat 18.00'de hizmete girecek ve 4 Eylül 2021 Cumartesi günü saat 15.00'te kapanacak.
“SATRANÇ SPORUNA ÇOK BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”
    Öte yandan Türkiye Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay geçtiğimiz ay Kırşehir'e gelerek Vali İbrahim Akın ile bir araya gelip lisanslı sporcu sayısında 1 milyonu geçtiklerini söyledi.       (Haber: Salih GÜNER)