Kırşehir Belediyespor Başkanı Başar Altuntaş, destek çağrısında bulundu:

“Şampiyonluk kovalayan, zirveden uzaklaşmayan bir takım oluşturacağız”

Kırşehir Belediyespor Başkanı Başar Altuntaş, Cuma günü Ahi Stadyumunda oynanan Ampute gösteri maçının ardından yeşil-beyazlı taraftarlar ile bir araya geldi.
Yeşil-beyazlı taraftarlara zirveden kopmayan ve gözü hep üst sıralarda olan bir takım kuracaklarını belirten Kırşehir Belediyespor Başkanı Başar Altundaş şöyle devam etti:
“Geçen sezon sıfırdan kurulan bir takım olarak çok iyi bir sezon geçirerek 2. Lige çıktık. Ben öncelikle bu takımın başarısından dolayı emek veren herkese tek tek teşekkür ederim. Burada en büyük teşekkürü siz değerli taraftarlarımız hak ediyor. Bir futbol takımının olmazsa olmazı taraftarlardır. Sizlerden bu sezonda aynı desteği takımımıza göstermenizi temenni ediyorum. Her zaman sizlerin yanın da olacağım. Burada başarılı bir takım olacaksak hep birlikte olalım. Yeni bir sezona yeni bir ekiple merhaba dedik. Hoca konusunda ise bu ligi iyi bilen deneyimli bir Teknik Direktörle anlaştık. Şuandan itibaren transfer çalışmalarımıza start verdik. Genç koşan bir ekip olacağız ve yeni sezonda iddialı şampiyonluk kovalayan zirveden uzaklaşmayan bir takım oluşturacağız” dedi.
Gece gündüz çalıştıklarını belirten Başkan Altuntaş, "Ekonomisi düzgün olmayan bir takım ne kadro kurarsa kursun, kimi alırsa alsın sonuç büyük bir hüsrandır. Haliyle biz her tarafta büyük bir mücadele vererek Kırşehir Belediyesporluları mutlu etmek için uğraşıyoruz. İnşallah o güzelim takımın 50 yıldır büyük emeklerle bugünlere gelen bu camianın mutlu olacağı bir sezonu birlikte yaşarız. Buna inanın, buna destek verin, etrafınızda olan herkesi bu konuda Kırşehirspor kulübüne sahip çıkmaları için motive edin. Bu sene kenetlenme senemiz olsun. Anlık kırgınlıklar yaşamayalım. Bu işe bir sezonluk bakalım. Çok iyi başlayabiliriz ama arada bazı sorunlar olabilir. Kötü başlayabiliriz çok çok iyi gidebiliriz. Bazı aksaklıklar yaşanabilir. Haftalık bu işlere bakmayın. Taş üstüne taş koyarak güzel bir inşa ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Biz eminiz ve Kırşehirspor’un uzun güzel bir yıl yaşayacağından sizlerin de emin olmasını istiyoruz. Kırşehirspor’un bu sene iyi işler, güzel işler yapması için yönetim olarak gereğini yapacağımıza söz veriyoruz. Ama sizden de söz istiyoruz. Kırşehirspor Belediyespor sizindir. Hep birlikte bu takıma sahip çıkalım ve el ele kol-kola vererek PTT 1.Ligi’ne çıkalım” dedi.
Kırşehir Belediyespor Başkanı Başar Altuntaş Vali Akın'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Transfer çalışmalarına başladıklarını ve ilk etapta takımın başına geçen yıl Tuzlaspor’u çalıştıran Ercümend Coşkundere’yi getirdiklerini belirten Başkan Başar Altuntaş, kulübün 2 milyon lirayı aşan borcu bulunduğunu, geçen yıl şampiyon olan kadrodan hiçbir futbolcu kalmadığı için yeni baştan bir kadro kurmak zorunda kaldıklarını ifade etti.
Kırşehir Belediyespor’un gelir kaynaklarının kısıtlı olduğunu ve bunun için herkesin maddi ve manevi desteği ihtiyaç duyduğunu belirten Başkan Altuntaş, bu nedenle bağış kampanyası düzenlediklerini, ancak bugüne kadar 3 bin liraya yakın bir yardım toplandığını söyledi.
Kırşehir Belediyespor’un 2. Lig’te başarılı ve kalıcı olması için herkesin maddi ve manevi desteği ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Başkan Altuntaş, başlattıkları transfer çalışmalarında ince eleyip sık dokuyacaklarını, kulübün bütçesine göre en iyi oyuncuları en uygun fiyata kadroyla katmak istediklerini, transfer döneminde 26 kişilik bir kadro kuracaklarını ve lig hazırlıklarına başlayacaklarını söyledi.
Geçtiğimiz Salı günü takımın başına Teknik Direktör olarak Ercümend Coşkundere’yi getiren Kırşehir Belediyespor’da transfer çalışmalarına hız verildi.
Kırşehir Belediyespor Sportif Direktöründen edinilen bilgilere göre, yeşil-beyazlı yöneticilerin ve teknik heyetin yaptığı dış transfer görüşmeleri çerçevesinde prensipte anlaşılan bazı futbolcular Kırşehir’e davet edildi. bugün Kırşehir'e gelmesi beklenen futbolcularla yapılacak görüşmeler olumlu sonuç vermesi halinde sözleşme imzalanacak.
Kırşehir Belediyespor’un A Takım kadrosunu 26 futbolcuyla sınırlı tutacağı Teknik Direktör Ercüment Coşkundere’nin dışında 1 kaleci antrenörü, 1 yardımcı antrenör ve 1 maç analiz uzmanı yer alacak.
Ayrıca seçme yapacakları belirten Sportif Direktör, 8-9 ve 10 Temmuz 2019 tarihlerinde Güneykent tesislerinde A Takım için yetenekli genç sporculara şans verilerek, gelecek vaad eden gençler A Takım kampına dahil edilecek. Seçmelerin bitiminden itibaren Kırşehir Belediyespor A takımı 10 Temmuz 2019 Çarşamba günü Güneykent Tesislerinde toplanarak sezonun ilk idmanını Teknik Direktör Ercüment Coşkundere gözetiminde başlayacak.
Kırşehir kampının ardından Bolu da kampa girerek 2019-2020 sezonunun hazırlıklarına devam edecek.
Transferde acele kararlar vermeyeceklerini ve takıma her yönüyle katkı sunacaklarını kadroya dahil edeceklerini belirten Kırşehir Belediyespor kulübü Başkanı Başar Altuntaş, “Bir takım şampiyon oluyor ve 2. Lig’e yükseliyor, ama bu futbolculardan hiç yararlanamıyoruz. Biz göreve geldikten sonra geçen sezon yeşil-beyazlı formayı giyen tüm futbolcularımızı Kırşehir’e çağırdık ve görüşmek istedik. Ama ne yazık ki hiçbirisi bu çağrımıza olumlu karşılık vermemiş, çoğu alacaklarını alamadıklarını gerekçe göstererek kulüpten ayrılmışlardır. Biz bu nedenle yeni bir kadro kurmak zorundayız. Bunun için de Teknik Direktörümüzle birlikte yeni bir kadro kurmak için transfer çalışmalarımıza başlıyoruz. Tabi bunu yaparken de kulübümüzün mali durumu ortada. Bizler kulübe ve şehre zarar vermeyen bir yönetim anlayışı, başarı getiren bir takım olarak hareket etmek istiyoruz. Transfer noktasında acele kararlar vermeyeceğiz. Bütçemizi en iyi şekilde değerlendirerek hareket edeceğiz. Kampanya ve sponsorluk görüşmelerimiz de var. Kaliteli, üst sıraları zorlayan ve ahlaki yönü kuvvetli futbolcularla başarı sağlayacağız. Kuracağımız takım basının, taraftarın ve futbolu seven herkesin desteği ile hareket edecek" diye konuştu.
Geçen sezon İkinci Lig ekiplerinden Tuzlaspor’u çalıştıran ve başarılı bir sezon geçirdikten sonra Kırşehir Belediyespor’un başına geçen Teknik Direktör Ercümend Coşkundere ise “Ben Türkiye liglerinde pek çok takımda teknik direktör olarak görev yaptım. Bu sezon da Kırşehir Belediyespor’da görev yapacağım. Başkanımız ve yönetim kurulundaki arkadaşlarla birlikte koşan, mücadele eden bir takım kurup, Kırşehir’i bu ligte en iyi şekilde mücadele etmesi için çalışacağız. Bizim önceliğimiz transfer edeceğimiz futbolcuların genç ve yetenekli olmasıdır. 23-27 yaşları önceliğimiz olacak. Elbette iki-üç tane de 30-31 yaşlarında tecrübesiyle ağabeylik yapacak futbol olabilir. Bütün bunları bizim ve yönetimimizle oluşturacağımız havuz içinde değerlendirip, transferlerimizi gerçekleştireceğiz. Bizim şu futbolcu, ya da bu futbolcu olacak diye bir talebimiz olmayacak. Biz yönetimle birlikte oturacağız, çalışacağız, kulübün şartlarına uyan, takımımıza katkı sağlayacak futbolcuları kadromuza dahil edeceğiz. İnşallah el birliği ile çok çalışarak Kırşehir’in ismini bu ligte başarıyla temsil edeceğiz. Belirlediğimiz program dahilinde transfer çalışmalarımızı tamamlayıp, lig hazırlıklarımıza başlayacağız. Kadromuzda görmek istediğimiz pek çok futbolcu ile görüşmelerimiz oldu. Onları Kırşehir’e davet ettik. Pazartesi gününden itibaren bu futbolcu kardeşlerimiz Kırşehir’e gelecek. Yönetim oturup, görüşecek ve anlaşma sağlanırsa mukavele imzalayıp, renklerimize bağlayacağız. Kadromuzu 26 futbolcu ile sınırlı tutmak istiyoruz. Seçmeler yapacağız ve altyapıya önem vereceğiz. Kırşehir’de çalışmalar yaptıktan sonra kampa gideceğiz” dedi.
Kırşehir Belediyespor Kulübü tarafından “Haydi Kırşehir takımına sahip çık” sloganı ile başlatılan destek kampanyası herkesin maddi desteğini bekliyor.
İşte Ziraat Bankası Kırşehir Şubesi’nde için bağış hesap numaraları:
TL HESABI: TR 13 0001 0024 9989 5248 2150 01, DOLAR HESABI: TR83 0001 0024 9989 5248 2150 02, EURO HESABI: TR 56 0001 0024 9989 5248 2150 03. HABER: SALİH GÜNER)