***AHİ Stadı’ndaki karşılaşmayı Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Şaban Güneş, Kırşehirspor Başkanı Yalçın Aydın, Kırşehirli İşadamı Levent Akçakoca ile yaklaşık 3 bin kişi izledi. Hafta başı olmasına rağmen karşılaşmaya gösterilen ilgi dikkat çekti.
***YEŞİL-beyazlı taraftarlar, protokol tribünündeki Vali Necati Şentürk ile Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye sevgi gösterisinde bulundu. “Valim şampiyon yap bizi, dere tepe yak bizi” diyen taraftarlara, Vali Şentürk, elindeki kaşkolü sallamak suretiyle cevap verdi. Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile Kırşehirspor’a başkan olmayı düşünen Levent Akçakoca da, taraftarların sevgi gösterilerine karşılık verdi.
***YÖNETİMİ ve takımı tümüyle değiştirdiği öğrenilen Nevşehirspor’un eski parayla yaklaşık 2 trilyon lira (2 milyon lira) harcadığı bildirildi. PTT 1. Lig ile 2. ve 3. Liglerde oynamış futbolcuları kadrosuna katan kırmızı-beyazlılar, zorlanmasına rağmen, oynadığı futbol ve attığı gollerle, maçtan haklı galibiyetle ayrıldı.
***KARŞILAŞMANIN son dakikalarında Nevşehirspor kalecisi Hayrettin Çınar’ın neden olduğu faulü penaltı olarak niteleyen ve hakemin devam işareti karşısında yedek kulübesinden sahaya fırlayan Kırşehirspor Teknik Direktörü Bekir Barış Cihan da maçın hakemi tarafından tribünlere gönderildi.
***NEVŞEHİRSPOR futbolcuları, iki takım arasında yıllardır devam eden gerginliğin sona ermesi adına sahaya, “Kardeş Şehir Kırşehir’e Başarılar Dileriz” pankartıyla çıktılar. İki takımı kaptanları da maçtan önce birbirlerine çiçek armağan ettiler. Nevşehir’den gelen yaklaşık 100 kadar Nevşehirli taraftar da maç boyunca takımlarını desteklediler ve maçtan sonra tur atlayan futbolcularını yanlarına çağırarak bağırlarına bastılar.
(Haber-Fotoğraflar: Salih HANÇER)