Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Dinçel:
“Kötü oynadık, galibiyeti koruyamadık”

Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Dinçel, Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde Çatalcaspor’u elinden kaçırmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.
Takımındaki önemli futbolcuların sakat ya da iğneyle maça çıkarak, özveriyle 90 dakika mücadele ettiklerini, ancak kötü oynayarak kazanamadıklarını ifade eden Dinçel, hakemin de iyi bir maç yönetemediğini söyledi.
Bazı kişilerin sosyal medyada takım ve kendileri aleyhinde üzücü şeyler paylaştıklarını, bunun da lider olan Kırşehir Belediyespor’a ve Ahi şehri Kırşehirlilere yakışmadığını belirten Teknik Direktör Dinçel şöyle devam etti:
“Çatalcaspor karşısında kötü oynadık, iyi oynamadık 1-0 öndeydik avantajlıydık sadece uyanışımız 1-1 den sonra oldu. 1-1’e kadar hep idare ederek oynadık rakibin daha fazla topla oynamasına müsaade ettik. Ama geneline baktığımızda devrenin son maçı. Bir çok oyuncuya çok fazla yük bindi, özellikle öz veriyle oynayan bir kaç oyuncumuz var. Ağrılarından, sıkıntılarından dolayı bir kaç haftadır bunu taşımaya çalışıyoruz, devrenin gelmesini bekledik. Fakat şöyle söyleyeyim maç istemediğimiz bir şekilde bitti. Sadece maç sonundaki hakeme tepkim bir şey sordum bir de meslektaşımaydı. Devre arasında meslektaşım inanılmaz bir şekilde hiç bir tereddütlü pozisyon yokken hakemi taciz etti. Kırmızı kart vermedi. Seni 10 kişi bırakmadı diye mi devre arasında saldırıyorsun hakeme? Maç sonunda niye konuşmuyorsun. O şekilde bir tepkim oldu orta hakeme de. Yan hakemin 3 metre pozisyonun Cihat’ın pozisyonu koşarak devam ettirdiği yerde 40 metre ileriden oyunu durdurup Cihat’a sarı kart ve rakibe duran top verdin o top gitti bizim Bora’dan sektiği için. Ofsayttaki oyuncuyu ofsayt kaldırmadığını söyledi kuraldır, doğrudur ilk anda ofsayt diye tepkim vardı. Fakat Bora’dan sektiği için arkadaki oyuncu ofsayttı 3, 4 metre o kafayla tabi tamamladı gol oldu ve tepkim onaydı. Orta hakeme sadece pozisyonla ilgili serzenişim oldu meslektaşıma da ben hiç bir zaman o şekilde davranmıyorum hakkım varsa eğer yanlış gördüyse gidersin konuşursun. Hani maç içerisinde o psikoloji, o atmosfer onu gerektirebilir ama rakip penaltıda 10 kişi kalması gerekirdi. Sana ne yapsın yani hakem, hem devre arasında hakemi etkiliyorsun, etkileniyor. Çıkış yapmak isteyen hakemi, genç hakemler etkileniyor, bu gayet doğal. O pozisyonda onu çalmamalıydın bu takımın kaderiyle oynuyorsun bir şeylerin kaderiyle oynuyorsun ya lig bitmedi diyorlar lig bitmedi de ben liderdim aldın benim liderliğim elimden alınmak istendi. Bu kadar tepkim odur. Diğer olayda da netim Kırşehir sevdalısı herkesle her ortamda her şeyi yaparım ama dosdoğru arkadan iş çeviren hiç bir insanla işim yok sosyal medyada köşe yazısında beni eleştirin bana önerilerde bulunun hiç bir lafım yok ama taraftar gibi altlara yazı yazıp da teknik heyet gitsin, oyuncu gitsin, tepeden tırnağa oyuncuyu değiştirin bu doğru bir davranış değil bana yakışmıyor nasıl Kırşehirli olarak Ahi kenti olarak gurur duyuyordunuz biz dürüstüz, biz ahlaklıyız, biz hoşgörülüyüz diyorsunuz o zaman burda da dürüst olunacak.”
6 aydır Kırşehir’de görev yaptığını ve takımla ilgili herkesin bir takım eleştirisi bulunduğunu da ifade en Dinçel şöyle devam etti:
“Şimdi ben bir çok şey duydum. Bu şehirde 6 aydır çalışıyorum ve son zamanlarda takımla ilgili herkesin eleştirisi var gayet doğal. Liderken eleştirisi var bugün daha çok eleştiri olur. Şunu söylemek istiyorum geçen sene bu şehir kenetlenmiş uzun yıllar profesyonel ligde olamamanın vermiş olduğu o heyecan birliktelik istek arzu bu takım profesyonel lige çıkmış. Çıkar çıkmaz aman düşmeyelim diye konuşulmuş ben duymadım ve bir çok kişi sevinmiş aman kalıcı olalım profesyonel ligde, kısa bir süre sonra takımın gösterdiği performans takımı zirvede tutmasına rağmen eleştiriler oluyor. Ya arkadaşlar biz daha yeni çıktık bu lige. Takımımız da başarılı gidiyor liderken niye eleştiriyoruz muhabbetleri çıkıyor. Ben sadece bunları duydum. Kimseye dört dörtlük her şeyi yapmadıktan sonra beğendiremiyorsun. Bazen kaleciyi beğendiremiyorsun, yeri geliyor golcüyü beğendiremiyorsun ama kadro yapısına baktığımızda bizim kulübümüzün bütçesini ve planlı ekonomisine baktığımızda biz bu grubun her yönüyle dört dörtlük takımız. Yönetimiyle, ekonomiyi iyi yönetmeyle, taraftarıyla, şehriyle, takım yapısıyla benim takımımda bugün 20 yaşında Cihat oynuyor, 20 yaşında Ogün oynuyor 21 yaşında Batuhan oynuyor, 20 yaşında Fırat oynuyor. Bir kadro yapılarına bakın bakalım zirvedeki takımların kaçında bu yaş grubunda oyuncuları var. 21 yaşında kaleci oynuyor yani savunma hattına bakın yani bu yaş ortalaması çok böyle göz ardı edilecek bir yaş ortalaması değil. İster istemez belli oyuncu grubuna çok fazla yük bindi gerek hazırlık dönemi, gerek kupa, gerek lig. Bir Turgay, bir Sinan, bir Fatih. İşte sonradan bir Bora toparladı. Erdinç bunlar alternatifsiz gibi bu oyuncular, yük bindi o sezonun son bölümünde ister istemez performansta dalgalanma oluyor. Turgay bugün özveriyle oynuyor, Emre İşçiler, Fatih Şen iğneyle oynuyor, Sinan sakat oynuyor yani geçen haftaki sahanın ağırlığı takımı olumsuz derecede fiziksel olarak tepki olarak yansıdı. Biz geçen hafta da çok böyle güllük gülistanlık bir maç oynamadık bileklere kadar çocuklar suyun içindeydi. Ben hayatımda 500 maçın üzerinde maça çıktım. Böyle bir maç oynamadık. Bu maçın faturasını da Çatalcaspor maçında ödedik. Tabi hiçbir mazereti kabul etmiyoruz, bugün kötü oynadık, berabere kaldık.”