Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta geçtiğimiz hafta Kırşehirspor’un kendi sahasında 1-0 mağlup olduğu ve olaylara sahne olan maçın ardından Federasyondan karar açıklandı. Mücadelenin ilk yarısının sonlarına doğru taraftarların yapmış olduğu olaylardan dolayı her iki takım 28 Bin TL cezaya çaptırıldı.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 08.09.2022 tarih ve 7 sayılı toplantısında almış olduğu karar doğrultusunda yapılan açıklamada: KIRŞEHİR BELEDİYE SPOR Kulübünün, 04.09.2022 tarihinde oynanan KIRŞEHİR BELEDİYE SPOR-KOCAELİSPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada KIRŞEHİR BELEDİYE SPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 28.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,  KOCAELİSPOR Kulübünün, 04.09.2022 tarihinde oynanan KIRŞEHİR BELEDİYE SPOR-KOCAELİSPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada KOCAELİSPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 28.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildiğini açıkladı.
2’nci Ligde diğer takımların aldığı cezalar şu şekilde:
SARIYER Kulübünün, 03.09.2022 tarihinde oynanan SARIYER-GMG KASTAMONUSPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildi.
ANKARA DEMİRSPOR Kulübünün, 04.09.2022 tarihinde oynanan SERİK BELEDİYESPOR-ANKARA DEMİRSPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 4.200.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildi.
BUCASPOR 1928 Kulübü hakkında, 04.09.2022 tarihinde oynanan BUCASPOR 1928-ETİMESGUT BELEDİYESPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA karar verildi.
ETİMESGUT BELEDİYESPOR Kulübü başkanı MESUT ŞAHİNGÖZ'ün, 04.09.2022 tarihinde Yeni Buca Stadında oynanan BUCASPOR 1928-ETİMESGUT BELEDİYESPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, müsabaka sonrası akredite edilmediği yeşil zeminde bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada ETİMESGUT BELEDİYESPOR Kulübü başkanı MESUT ŞAHİNGÖZ'ün, müsabaka hakemlerine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 21 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 16.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada ETİMESGUT BELEDİYESPOR Kulübü idarecisi SONER CENGİZ'in, müsabaka sonrası akredite edilmediği yeşil zeminde bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada ETİMESGUT BELEDİYESPOR Kulübü idarecisi SONER CENGİZ'in, müsabaka hakemlerine yönelik hakareti nedeniyle 75 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 26.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada ETİMESGUT BELEDİYESPOR Kulübü teknik sorumlusu ENVER BOZBAY'ın, müsabaka hakemlerine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 6.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildi.
TARSUS İDMAN YURDU Kulübünün, 04.09.2022 tarihinde oynanan TARSUS İDMAN YURDU-BİTEXEN DÜZCESPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde ilk kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 16.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildi.
AFJET AFYONSPOR Kulübünün, 05.09.2022 tarihinde oynanan AFJET AFYONSPOR-BURSASPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildi.
BURSASPOR Kulübünün, 05.09.2022 tarihinde oynanan AFJET AFYONSPOR-BURSASPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına Aynı müsabakada BURSASPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 14.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildi.
ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ GENÇLİK VE SPOR Kulübünün, 04.09.2022 tarihinde oynanan AMED SPORTİF FAALİYETLER-ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ GENÇLİK VE SPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 4.200.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildi.
BATMAN PETROL SPOR A.Ş.'nin, 04.09.2022 tarihinde oynanan BATMAN PETROL SPOR A.Ş.-EŞİN GROUP NAZİLLİ BELEDİYESPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildi. Aynı müsabakada BATMAN PETROL SPOR A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 14.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada BATMAN PETROL SPOR A.Ş.'nin, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde ilk kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 16.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada BATMAN PETROL SPOR A.Ş.'nin, stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı 52.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildi.
BAYBURT ÖZEL İDARE SPOR Kulübünün, 04.09.2022 tarihinde oynanan BAYBURT ÖZEL İDARE SPOR-ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, yedek kulübesinde lisanslı bir fizyoterapist veya masör bulundurulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 14.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına  Aynı müsabakada BAYBURT ÖZEL İDARE SPOR Kulübünün, tribün koltuklarının uygun şekilde numaralandırılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildi. (HABER MERKEZİ)