Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sporun tabana yayılması için hayata geçirilen portatif yüzme havuzu projesi kapsamında ilimizde portatif yüzme havuzunun yapımı tamamlandı.
Ahi Stadyumu içerisinde yer alan portatif yüzme havuzu Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında faaliyetlerine devam edecek.
Sportif faaliyet ve projelerin yapılması açısından büyük önem taşıyan portatif yüzme havuzu, gençlerimize ücretsiz ve hijyenik şartlarda, antrenörleri eşliğinde hizmet verecek.
Konu ile ilgili açıklama yapan Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, “Yüzme branşı ilimizde yoğun katılım gösteren branşlar arasında yer alıyor. Faaliyetlerimiz bu güne kadar Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuzda gerçekleştiriyorduk. Fakat artan talepler doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığımızın portatif yüzme havuzu projesi kapsamında portatif yüzme havuzumuzu inşa ederek hizmete hazır hale getirdik. Böylece Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuzda olan yoğunluğu biraz hafifleterek Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında daha çok çocuğumuza yüzme branşında hizmet vermek istiyoruz. İlimizde yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmasın diyerek çocuklarımızı portatif yüzme havuzumuza davet ediyorum” dedi.
“Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi çalışmalarının daha geniş kitlelere ulaşabilmesi amacıyla portatif havuzla Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü deneyimli Antrenörleri ve Cankurtaranları eşliğinde yüzme eğitimlerine başladı. (HABER MERKEZİ)