Türkiye Futbol Federasyonu 2’nci Lig Kırmızı Grupta 16’ncı hafta maçları Çarşamba günü oynanan 10 karşılaşmayla devam edildi. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un kazanarak deplasman galibiyeti hasretine son verdiği 16’ncı haftada lider Eyüpspor, Sivas engeline takılırken, ilk 5’in içinde yer alan takımlardan olan Vanspor, Turgutluspor ve Sakaryaspor haftayı galibiyetle kapattı. 
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta 16’ncı hafta maçları tamamladı. 10 karşılaşmanın oynandığı haftada fileler 41 kez ağlarla buluştu. Bu 10 karşılaşmanın 3’ünü ev sahibi, 5’ini deplasman takımı kazanırken, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. 
Evinde oynadığı maçlarda rakibine puan daha vermeyen Kırşehir Belediyespor, Elazığ’da yenik duruma düştüğü maçta rakibini gol düellosu şeklinde geçen maçın sonunda 5-3 yenmeyi başardı. Bu sonucun ardından Ligdeki 8’inci galibiyetini alan yeşil-beyazlı temsilcimiz puanını 29 yapıp 16’ncı haftayı yine 4’üncü sırada tamamladı. Bu sonuçla Kırşehir Belediyespor, bir maç eksiğiyle lider durumdaki Sivas Belediyespor’la 2-2 berabere kalarak 2 puan kaybeden 35 puanlı Eyüpspor’la arasındaki puan farkını da 6’ye indirdi. Ligdeki 9’uncu yenilgisini temsilcimiz Kırşehir Belediyespor karşısında alan Elazığspor ise bu sonucun ardından 14 puanda kalarak haftayı 15’inci sırada tamamladı.
Ligde yoluna emin adımlarla devam eden Eyüpspor bu hafta Sivas deplasmanında takıldı. İstanbul’un sarı-lacivertli ekibi deplasmanda karşılaştığı Sivas Belediyespor’la 2-2 berabere kaldı. Bu sonucun ardından Eyüpspor puanını 35 yapıp haftayı yine lider olarak tamamladı. Evindeki maçta liderden 1 puan çıkaran Sivas Belediyespor ise bu sonucun ardından puanını 22’ye çıkarıp 16’ncı haftayı 10’uncu sırada tamamladı.
Vanspor’un çıkışı bu haftada devam ediyor. Liderlik yarışında Eyüpspor’u haftalardır amansız bir şekilde takip eden Vanspor, bu hafta Başkent deplasmanında konuk olduğu Etimesgut Belediyespor’u 2-0’lık skorla geçerek puanını 34 yapıp Eyüpspor ile puan farkını 1’e indirip haftayı 2’nci sırada tamamladı. Ligdeki 6’ncı mağlubiyetini alan Etimesgut Belediyespor ise bu sonucun ardından 20 puanda kalıp haftayı 13’üncü sırada bitirdi.
Turgutluspor kötü gidişatına bu hafta dur dedi. Ege temsilcisi Tarsus, Kırklareli ve Vanspor yenilgileriyle zirvede ağır bir yara alırken, sahasında konuk ettiği Pazarspor’u 2-1’lik skorla geçmeyi başardı. Bu sonucun ardından puanını 30 yapan Turgurluspor, 16’ncı haftayı 3’üncü sırada tamamladı. 5 maçlık galibiyet serisini önce Kırşehir Belediyespor beraberliği ile sonlandıran Pazarspor birde üstüne deplasmanda Turgurtluspor’a yenilerek zirveye yaklaşma fırsatını eliyle tepti. Ligdeki 5’inci yenilgisini alan Pazarspor, bu sonucun ardından 23 puanda kalarak haftayı 8’inci sıraya indi.
Ligde Play-Off iddiasını sürdüren bir diğer ekiplerden olan Sakaryaspor, Ligin küme düşme adayı olan Kardemir Karabükspor’a konuk oldu. Yeşil-siyahlı ekip maçtan 4-0’lık net bir skorla galip ayrılarak bu sezon ki 8’inci galibiyetini alıp puanını 28 yaparak haftayı 5’inci sırada tamamladı. Kardemir Karabükspor ise 16’ncı haftayı -1 puanla son sırada tamamladı.
Ligde son haftalarda aldığı flaş skorlarla ilk 5 iddiasını devam ettiren Kırklarelispor, bu hafta deplasmanda konuk olduğu Kastamonuspor’la 2-2 berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı. Aldığı bu beraberliğin ardından puanını 25 yapan Kırklarelispor haftayı 6’ncı sırada tamamladı. Puanını 13 yapan Kastamonuspor ise haftayı 17’nci sırada tamamladı.
Son 3 karşılaşmasındaki puan kayıpları yüzünden ilk 5 iddiasının uzaklaşan Serik Belediyespor, sahasında konuk ettiği Karacabey Belediyespor’u 2-0’lık skorla geçmeyi başardı. Akdeniz temsilcisi bu galibiyetin ardından puanını 24 yapıp haftayı 7’nci sırada tamamladı. Karacabey Belediyespor ise bu yenilginin ardından 22 puanda kalıp haftayı 12’nci sırada tamamladı.
Tarsus İdmanyurdu’nun son haftalardaki yükselişi bu haftada devam etti. Mersin temsilcisi deplasmanda konuk olduğu 1922 Konyaspor engelini 2-1’lik skorla geçerek puanını 22’ye çıkarıp haftayı 9’uncu sırada tamamladı. Üst üste 2’nci toplamda 8’inci yenilgisini sahasında oynadığı Tarsus maçında alan 1922 Konyaspor bu sonucun ardından 18 puanda kalıp haftayı 14’üncü sırada tamamladı.
Deplasmanda Bayburt Özel İdarespor’u 2-1’lik skorla geçen Bodrumspor, ligdeki 6’ncı galibiyetini alarak puanını 22 yapıp haftayı 11’inci sırada tamamladı. 3 maç eksiği bulunan Bayburt Özel İdarespor 10 puanda kalıp haftayı 19’uncu sırada tamamladı.
Alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Pendikspor, kendi sahasında konuk ettiği Başkent temsilcisi Mamak FK’yı 7-1 gibi farklı skorla yenerek puanını 13 yapıp haftayı 16’ncı sırada tamamladı. Bu sezon 2’nci kez 7 gollü yenilgi alan Mamak FK ise bu sonucun ardından 12 puanda kalıp haftayı 18’inci sırada tamamladı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grup 17’nci hafta maçları 26 Aralık Cumartesi günü oynanacak olan 10 karşılaşmayla devam edilecek. Ligin 17’nci haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor kendi sahasında Bayburt Özel İdarespor’u konuk edecek. HABER: SALİH GÜNER