Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadeleye 12’nci haftada oynanan 10 karşılaşmayla devam edildi. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un 2 hafta sonra 3 puanla kapattığı haftada, şampiyonluğun güçlü adaylarından lider Eyüpspor haftalar sonra kaybetti. Turgutluspor, Vanspor, Sakaryaspor haftayı 3’er puanla kapatarak lidere bir adım daha yaklaştılar. 
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta 12’nci hafta maçları sona erdi. 10 karşılaşmanın oynandığı 12’nci haftada fileler 30 kez ağlarla buluştu. Bu 10 karşılaşmadan 4 ev sahibi, 5 deplasman takımı galip gelirken, tek karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Sakaryaspor ve Karacabey Belediyespor karşılaşmalarından sadece 1 puan çıkaran ve zirve yarışında büyük bir yara alan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor ilk 5 iddiası için olmak yada olmamak maçında Bodrumspor ile karşı karşıya geldi. Mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıkan yeşil-beyazlı ekibimiz son haftaların formda takımı Bodrumspor’u resmen sahadan silerek 3-0’lık net bir galibiyet alıp 2 maçlık galibiyet özlemine son verdi. Bu sonucun ardından ligdeki 5’inci galibiyetini alan Kırşehir Belediyespor, puanını 18 yapıp 8’inci sıraya yükseldi. Ligdeki 6’ncı yenilgisini Kırşehir deplasmanında alan Bodrumspor ise bu yenilgi sonrası 12 puanda kalıp 12’nci haftayı da 14’üncü sırada tamamladı.
Haftanın en önemli ve sonucu merakla beklenen maçında Turgutluspor ile lider Eyüpspor karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 2-1’lik skorla kazanan Turgutluspor, ligdeki 9’uncu galibiyetini alarak puanını 27 yapıp haftayı 2’nci sırada tamamladı. 8 maç üst üste galip gelerek şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Eyüpspor ise bu seriyi Manisa’da bozdu. Sarı-lacivertliler 2-1 yenildiği maçın ardından 29 puanda kalarak 1 puan farkla haftayı yine lider olarak tamamladı.
Vanspor’un çıkışı devam ediyor. 4 maç önce deplasmanda temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’a 1-0’lık skorla kaybettikten sonra Mamakspor, Pendikspor ve Elazığspor’u yenerek üst üste galibiyetler alarak zirve hedefini sürdüren Vanspor, Ligin 12’nci haftasında deplasmanda karşılaştığı ve gol düellosuna sahne olan maçta Bayburt Özel İdarespor’u 3-2’lik skorla yenerek üst üste 4’üncü toplamda da 7 galibiyetini alarak puanını 24 yapıp 3’üncü sıraya yükseldi. 3 maç eksiği bulunan Bayburt Özel İdarespor ise kendi sahasında 3-2 kaybettiği Vanspor maçının ardından 9 puanda kalıp haftayı 19’uncu sırada geçti.
Kırşehir Belediyespor maçıyla başlayan galibiyet serisine bu haftada deplasmanda 2-0’lık Pendikspor maçıyla sürdüren Sakaryaspor güçlü rakibini yendikten sonra ligdeki 6’ncı galibiyetini alarak puanını 22 yapıp 4’üncü sırada yükseldi. Sahasında 2-0’lık skorla Sakayarspor’a kaybeden İstanbul temsilcisi Pendikspor ise bu yenilginin ardından 10 puanda kalıp 12’nci haftayı 17’nci sırada tamamladı.
İlk 5 iddiasını sürdüren Serik Belediyespor, bu hafta sahasında Kırklarelispor ile 1-1 berabere kalarak 2 puan kaybetti. Antalya ekibi bu sonucun ardından puanını 20 yapıp 12’nci haftayı 5’inci, puanını 17’ye çıkaran Kırklarelispor ise haftayı 9’uncu sırada bitirdi.
Sessiz bir şekilde ilk 5’in içinde kendisine yer arayan Başkent temsilcisi Etimesgut Belediyespor, kendi sahasında karşılaştığı 1922 Konyaspor’u 4-1 gibi farklı bir skorla geçerek ligdeki 5’inci galibiyetini alıp puanını 19’a çıkarıp 12’nci haftayı 6’ncı sırada tamamladı. Sahadan 4-1’lik skorla mağlup ayrılan Konya ekibi ise bu yenilginin ardından 14 puanda kalıp haftayı 11’inci sırada geçti.
Geçtiğimiz hafta sahasında Kırşehir Belediyespor’la 2-2 berabere kalan Karacabey Belediyespor, deplasmanda karşılaştığı Başkent ekibi Mamak FK’yı 2-0’lık skorla geçerek puanını 18 yapıp averajla 12’nci haftayı 8’inci sırada tamamladı. Bu yenilginin ardından Başkent temsilcisi Mamak FK ise 11 puanda kalıp haftayı 16’ncı sırada bitirdi.
Tarsus İdmanyurdu kötü gidişata dur dedi. Hafta içi mesaisinde Türkiye Kupasında deplasmanda İstanbulspor’u 1-0’lık skorla geçen Mersin temsilcisi Mamak FK’yı 4-1 yendikten sonra oynadığı 3 maçtan mağlubiyetle (Pekdikspor 1-0, Elazığspor 2-1, Serik Belediyespor 3-1) ayrılmıştı. Sarı-lacivertli ekip 3 maçlık galibiyet hasretine deplasmanda 3-0’lık Kardemir Karabükspor’u yenerek son verdi. Tarsus bu galibiyetin ardından puanını 15 yapıp haftayı 10’uncu sırada tamamladı. -2 puanı bulunan Kardemir Karabükspor ise 12’nci haftayı da son sırada tamamladı.
Kendi sahasında konuk ettiği Kastamonuspor’u 2-0’lık skorla geçmeyi başaran Sivas Belediyespor, puanını 14 yapıp haftayı 12’nci sırada tamamladı. Ligdeki 6’ncı mağlubiyetini Sivas deplasmanında alan Kastamonuspor ise bu yenilginin ardından 12 puanda kalıp haftayı 15’inci sırada kaldı.
Son 3 haftadır Koronavirüsten dolayı maç yapamayan Pazarspor, Ligin 12’nci haftasında deplasmanda Elazığspor’a konuk oldu. Maçı 3-0 gibi farklı bir skorla kazanan Pazarspor ligdeki 4’üncü galibiyetini alarak 3 maç eksikle haftayı 13 puanla 13’üncü sırada tamamladı. Bu yenilginin ardından 10 puanda kalan Elazığspor ise haftayı 18’inci sırada bitirdi.
Türkiye Futbol Federasyonu 2’nci Lig Kırmızı Grup 13’üncü hafta maçları 3 Aralık Perşembe günü oynanacak olan 10 karşılaşmayla devam edilecek. Ligin 13’üncü haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor sahasında Sivas Belediyespor’u konuk edecek. (HABER: SALİH GÜNER)