Kırşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kazım Kaya:

KIRŞEHİR ELİT FUTBOLA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Kaya: “Gençlerimiz futbol başta olmak üzere her branşta spor yapmalı”

Kırşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kazım Kaya, Kırşehir’de amatör durumun içinde bulunduğu sorun ve sıkıntıları gazetemize değerlendirirken, amatör takımlara ve burada oynayan futbolculara gereken ilgi ve desteğin verilmesi gerektiğini açıkladı.
Federasyon Başkanı Kazım Kaya, Kırşehir’deki futbol faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bir açıklama yaptı.
TFF 2. Lig’te mücadele eden Kırşehir Belediyespor’un Kırşehir’deki amatör sporcular için büyük bir fırsat olduğunu belirten Kaya, “Gençlerimiz kendine bir hedef koyarsa daha başarılı olacağını düşünüyorum. Bunun için de 2. Lig’te mücadele eden Kırşehir Belediyespor önemli bir fırsattır. Ayrıca futbolun dışında hentbol ve voleybolda da Kırşehir Belediyespor takımları var. Gençlerimiz çok çalışır ve kendilerini geliştirirlerse burada rahatlıkla kendilerine yer bulabilirler” dedi. 
Hafta sonunda Kadınlar Futbol Ligi’ne Kırşehir’in ev sahipliği yapmasından mutlu olduklarını belirten Kazım Kaya, yaptığı açıklamada çalışmaları anlatırken şunları ifade etti:
“Spor Kulüpleri Federasyonu Türkiye Amatör Spor Kulüpleri konfederasyonuna bağlı Kırşehir'de spor kulüplerinin üst kuruluşu olarak görev yapan yeni federasyon çatısı altında devam etmekte. 3 tane Federasyon var gün bilinmekte olduğu gibi arkadaşlar kulüplerin bir araya gelmesiyle yani 15 kulübün bir araya gelmesiyle federasyon oluşması şuanda birden. Kırşehir'deki spor olayı alakalı tekrar açıyoruz. Bilindiği üzere İkinci Lig'de bir futbol takımımız var. Çok güzel bir seyirci kitlesi var ama izleyicilerimiz de kadın. İnşallah bir farkındalık yaratmak maksadıyla izleyicilerimize keyifli olacağını düşünüyoruz. 
KIRŞEHİR ELİT FUTBOLA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
26 Mayıs'ta elit 17 maçları oynanacak. Burada da bir grup maç aldık. 4 takımın katılacağı bir grup maçı burada da tüm Türkiye’de işler profesyonellikten süper ekipler birincilikten ve ikincilikten sonra takımlarının menajerlerinin ve yöneticilerin de çok yoğun katılım olacağını düşünüyoruz.
“Perşembe günü saat 12.00'de Yılport Samsunspor ile Trabzonspor maçı var.  Saat 10.00'da Kayserispor-Adana Demirspor maçları oynanacak. Keyifli maçlar olacağını düşünüyoruz. Böyle turnuvaları Kırşehir'de yapmaya devam edeceğiz. Futbol İl Temsilciliği'nin çalışmalarıyla onların yol gayretleri ile Türkiye Futbol Federasyonu'nda yeni organizasyonlar yapabilir. Bizlere verdiği bu organizasyon için de Federasyona teşekkür ediyorum. Hakan Koçak hocam da 2021-2022 sezonunda yoğun bir sezon geçirdi. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. 
“Türkiye Futbol Federasyonu'nun BAL Bölgesel Amatör Ligi ve bütün amatör ligleri bu takımları 11, 12, 14, 16 ve 18. FC başlarını Türkiye'de ilimizde ve Türkiye'de Amatör Spor Konfederasyonlarına motorcu kulüpleri organize etmektedir. Biz de ilimizde Amatör Spor Kulüpleri ve Futbol il Temsilciliği ile bu maçları ortak etmek değil. Emeklilik onun için de aynı zamanda yönetim kurulu mu ve futbol eğitimi Cemal hocama ayrıca teşekkür ederim.
“Kırşehir'de hep bunu ve altyapıları tanıt-tığınız için, bir farkındalık yarattığınız için ayrıca teşekkür ediyorum. Yani gerçekten Kırşehir birlikten spor gazeteciliği konusunda Türkiye'de önde gelen insanlara şimdi genç yeteneklerden birisisin. İlerleyen zamanlarda ve yıllarında sene daha iyi yerlerde görmekten, bir köşede işlerini zor da mutluluk duyacağım ve buna da emin çok güzel çalışmalarınızla tüm burada değil birçoğu illerde turnuvalara gidiyoruz maçlara gölge ya da tutmaya Başladığında gelen yöneticiler kontroller ile ve bir ilişkinizin olduğunun farkındayız ve sizi yakında takip ettiklerini ancak bir şekilde Türkiye'den sizinle yakından ilgilendiklerini ve takip ettiklerinizi takip ettiklerini biliyorum. Aynı zamanda teşekkür tabii süre bazen içinde Kırşehir'de arkadaşlar 116 maç 116 maç yani bazı C hariç amatör liglerde ve U takımlarında 116 maç oynandı tabii oynamaya da devam ediyor bu. Bunun için de bu takımlarını çıkartan antrenörler, yöneticiler de yoğun gayretlerinden dolayı yoğun çabalarından dolayı tüm takımlarımıza teşekkür ediyorum. Bu takımları biliyorsunuz Kırşehir'de futbolumuzun geleceğini teminatı. Yani ben de izledim, çok da mutlu oldum.3 yıl sonra 5 yıl sonra inanılmaz bir şekilde burada futbol kulüplerinin çoğu olacağını, yani burada sporun ve futbolun çok güzel yerlere geleceğini gözlerimle şahit oldum. Gelecek yıl da inşallah güzel bir sezon. Hem amatör ve hem bu takımları da daha çok takımın katılacağını görmüş oldum. 
“Burada amacımız nedir altyapının çoğalması. Yani altyapıların takımların ne kadar çoğaltırsa altyapıdaki sporcularına kadar arkadaşlar önem verirsek, çoğaltırsak gelecekte takımlarınız yemek ve yetenekli sporcular buradan çıkacak ve bu takım sayımız sayılarımız artacak. Bu yalnızca futbolda değil bütün uğraşlar. Yani bizim yapacağımız arkadaşlar günü birlik başarı değil bizim yapacağımız işler arkadaşlar geleceğe yatırımdır. 
“Sporda bütün branşlarda süreklilik ve devamı çok önemlidir. Süreklilik ve devamında çok önemli. Altyapı sabır işidir. Hemen verim alamazsın. Sabır gösterecek ve çok çalışacaksın.  Sabırlı bir şekilde beklerken neden biz altyapıdaki sporcularımızdan hemen ya da bir kulüpte-ki sporcularımızdan hemen başarı bekliyoruz acaba? Bu gerçekten çok acımasızlık. Bunun için bizim amacımız arkadaşlar altyapı önemli. Türkiye'de ve ilimizde sporun gelişmesi, sporun büyümesi ve takımların başarısı için bütün takımların başarısı için altyapı sporcularına altyapı takımlarına çok önemli vermesi gerekiyor. Onları sabırlı, yakından ve sürekli bir yol izlemeliyiz ki gerekli başarıları elde ederiz.” (HABER: SALİH GÜNER)