TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta ilk yarıyı 33 puanla tamamlayan Kırşehir Belediyespor, ikinci yarı hazırlıklarına Antalya’da başladı.
Teknik Direktörü Ercüment Coşkundere, Kırşehir Belediyespor’un iyi bir kadroya sahip olduğunu ve ligin 2’nci yarısında az puan kayıp yaşayarak sezonu zirvede bitirmek istediklerini, bu nedenle Antalya’da 10 gün sürecek kampta güç toplayacaklarını ifade etti.
Gürses Kılıç’tan boşalan Teknik Direktörlük görevine gelen Ercüment Coşkundere ilk maçında Karabükspor’u harika bir oyunla 4 -0 mağlup ederek ilk yarıyı galibiyetle kapatıp, 2’nci yarıya umutla başlayacağının sinyallerini verirken, Ercüment Coşkundere Kırşehir Belediyespor’un büyük bir camia olduğunu söyledi.
Ligin 2’nci yarının gerçekten zorlu bir yarışa sahne olacağını ifade eden Coşkundure,  “Ligde zirve hattında yer alan takımların çoğu Kırşehir’e gelecek. Bu avantajı iyi kullanmamız lazım. Büyük bir camia ve hedefleri olan bir takıma geldiğim içinde ayrıca mutluyum. 10 gün süre ile Antalya’da kampta olacağız ve bu kampı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Böylesine büyük camianın her zaman büyük hedefi olur. İnşallah hedeflediğimiz yerde bu ligi tamamlarız” ifadelerini kullandı.
Kırşehir Belediyespor Basın Sözcüsü Battal Çelik ise yeşil-beyazlıların 12 Ocak’ta Antalya’da başlayan kapın 20 Ocak’a kadar devam edeceğini açıkladı. 
Teknik Direktör Ercüment Coşkundere önderliğinde 10 gün sürecek kampta burada bulunan 3 takım ile hazırlık maçı yapmayı planladıklarını belirten Battal Çelik, hedeflerinin ikinci yarıya çok iyi girmek olduğunu söyledi.
İLK YARI DEĞERLENDİRMESİ  
Bu arada Kırşehir Belediyespor ilk yarıda rakip takımlardan 15 gol yedi. Yeşil-beyazlı ekibimizin bu yediği 15 golün dakika dağılımını periyot haline getirdik. Kırşehir ekibi özellikle ilk 30 dakikada kalesinde en çok gol gördüğü dakika olarak göze çarpıyor.
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta 33 puanla ilk yarıyı tamamlayan Kırşehir Belediyespor, oynadığı 19 maçta kalesinde 15 gol gördü. Yeşil-beyazlı takım 20 takımlı grupta 14 gol yiyen Eyüpspor’un ardından 15 golle 20 takımlı grupta en az gol yiyen 2’nci takım oldu.
Maç başına 1,2 gol yeme ortalamasıyla oynayan Kırşehir Belediyespor ekibinin bu zaaf yönü birçok karşılaşmada skor tabelasına puan kaybı olarak yansıdı. 
Temsilcimiz, gol yediği maçların 2’sini kazanırken, 3 maç berabere, 4 karşılaşmayı ise kaybetti. Yeşil-beyazlı ekibimiz gol yediği maçlarda 15 puan kaybetti.
Kırşehir Belediyespor, ilk yarıda çoğu maçta ilk yarının ilk 30 dakikasında yediği gollerle ön plana çıktı. Özellikle ilk yarının 15 ila 30’uncun dakikaları arasında kalesinde 6 gol gören yeşil-beyazlı ekibimiz bu yediği gollerin birçoğunu deplasman maçlarında yaşadı. Bu ilginç gol dakikaları üzerine Kırşehir Belediyespor’un ilk yarıda yediği gollerin dakika dağılımı üzerinde yapılan araştırmalar ortaya ilginç bir tablo çıkardı.
Yeşil-beyazlı ekibin 15 ila 30’uncu dakikalar arasında 6 gol yediği, bunların çoğunun 30’uncu  dakikaya denk geldiği görülüyor.
Yeşil-beyazlı temsilcimiz maça başladığı ilk 15 dakikada rakiplerinden sadece 2 gol görürken, 30 ila 45 dakikaları arasında ise 1 kez topunu filelerden çıkardı.
İlk yarıda rakiplerinden 9 gol yiyen yeşil-beyazlı ekibimiz, mücadelenin 2’nci yarılarında ise 6 kez kalesinde gol gördü. 
Kırşehir temsilcisi 2’nci yarı başladıktan sonra 60’ncı dakikaya kadar kalesinde 3 gol görürken, 60’ıncı dakikadan 75’inci dakikaya kadar ise kalesini gole kapattı. 76’ncı dakikadan maçın bitiş düdüğüne kadar ise 3 kez gol gördü.
İLK YARI YENİLEN GOLLER: 9 (1 ila 15. dakika arası: 2, 15 ila 30. dakika arası: 6, 30 ila 45. dakika arası: 1)
İKİNCİ YARI YENİLEN GOLLER: 6 (45 ila 60. dakika arası: 3, 60 ila 75. dakika arası: gol yok, 75 ila 90. dakika arası 3).
20.HAFTANIN MAÇLARI: (27 Ocak 2021 Çarşamba): Kırşehir Belediyespor-Turgutluspor, Pendikspor-Serik Belediyespor, Karacabey Belediyespor-Kastamonuspor, Bodrumspor-Etimesgut Belediyespor, Pazarspor-Eyüpspor, Elazığspor-Bayburt Özel İdarespor, Vanspor-Tarsus İdmanyurdu, Mamak FK-Kardemir Karabükspor, Sivas Belediyespor-Kırklarelispor, Sakaryaspor-1922 Konyaspor. (HABER: SALİH GÜNER)