Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta Play-Off mücadelesi veren temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Perşembe günü sahasında oynadığı ve 2-0 yenildiği Eyüpspor maçının ardından izin kullanmadan çalışmalarına 24 Şubat Çarşamba günü deplasmanda oynayacağı Tarsus İdmanyurdu karşılaşmasına çevirdi. Yeşil-beyazlı temsilcimiz Tarsus maçı hazırlıklarına dün Güneykent tesisinde devam etti.
Kırşehir Belediyespor Kulübü Basın Sözcüsü Battal Çelik, play-off yolunda kaybedilmiş bir şey olmadığını belirterek, “Lider Eyüpspor’a maalesef yenildik. Bu sonuç kesinlikle sürpriz bir sonuç değil. Sonuçta bu ligin liderine ve benim ilk haftadan beri şampiyon olacak dediğim takıma yenildik. Bu maçın faturasını kişiselleştirip oyunculara veya teknik ekibe kesmeye kalkmak kesinlikle doğru değildir.  Sonuçta hala 3. sıradayız ve bu sıralamadaki puanları bu çocuklar aldı. Tamam, elbette lideri yenmek ve aradaki puan farkını azaltmak isterdik ama olmadı. Bu da dünyanın sonu değil” dedi.
Önümüzdeki süreçte çok önemli maçlar oynayacakları bir döneme girdiklerini, bu yüzden bir an evvel bu maçı unutup Tarsus maçına motive olmak zorunda olduklarını ifade eden Battal Çelik, şunları söyledi:
“Kıt imkânlarla mücadele veren bu takıma destek olan kişi sayısı bir elin parmağını geçmez iken maalesef bir maç kaybedince maşallah herkes futbol mühendisi oluveriyor. Ben hatırlarsanız 5. haftadan beri aynı şeyi söylüyorum bu takım kesinlikle play-off oynayacak bundan kimsenin endişesi olmasın. Yeter ki takıma destek olalım ve bu destek sadece manevi olmasın lütfen. Karşımızdaki rakiplerimizin imkânları ile bizim takımın imkânlarını asla karşılaştırmak istemiyorum. Herkes bunları çok iyi biliyor. Üzüntümüz; çok iyi bir seri yakalamış 5 maçtır kaybetmiyor ve gol dahi yemiyor olmamızdı yoksa lidere yenilmemiz çok doğal. Çok kaliteli ve mütevazi bir hoca ve ekibi ile çalışıyoruz lütfen destek olalım. Hâlâ ligin en az gol yiyen takımıyız ve hala sıralamada 3’ncü sıradayız. Bu takıma herkes güvensin çok güzel başarı hikâyesi yakaladı takım, noktayı da koyacağız inşallah. Önümüzdeki 3 maç çok kritik bu maçlara çok iyi bir şekil de hazırlanıp bu maçları kayıpsız atlatmak istiyoruz.”
Kırşehir’de herkesin bu takıma sahip çıkması gerektiğini de belirten Battal Çelik, “Gün takıma sahip çıkma günüdür. Başarıyı bu çocuklar ve teknik ekip yakalayacak. Önümüzde Tarsus deplasmanı var bu takım ligin orta sıralarında rahat bir durumda play-off şansları az da olsa devam ediyor. Son 5 maçlarında 2 galibiyet ve 3 yenilgi aldılar. Kendi sahalarında Sakaryaspor ve Vanspor ile berabere kaldılar. Bodrum’u ve Turgutluspor’u da yendiler. Genç ve çok koşan mücadele eden bir rakiple karşılaşacağız. Sarı kart cezalısı Ali küçük dışında oyuncumuz bulunmuyor. Kalecimiz A. Sabri’nin küçük bir sakatlığı var umarım o da maç gününe yetişir. Morallerimizi yüksek tutup bu maçı kazanmalıyız. Bunu yapacak güç ve kaliteye sahibiz” diye konuştu.
Geçtiğimiz hafta Perşembe günü kendi sahasında Eyüpspor’la karşılaşan ve rakibine ikinci yarıda yediği gollerle 2-0’lık skorla mağlup olarak rakibiyle olan puan farkını 7’ye düşürme fırsatını elinle tepen Kırşehir Belediyespor, liderlik hayallerine veda ederken, Play-Off’un içinde yer alabilmek adına çok önemli bir Tarsus maçına sıkı bir şekilde hazırlanıyor.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Kırmızı grupta topladığı 43 puanla 3’üncü sırada yer alan Kırşehir Belediyespor, Ligin 25’inci haftasında Tarsus İdmanyurdu ile deplasmanda oynayacağı maçının hazırlıklarına tam gaz devam ediyor. Yeşil-beyazlı temsilcimiz önceki gün yaptığı çalışmayla Tarsus maçının hazırlıklarını sürdürdü.
Yeşil-beyazlı temsilcimiz zirve yolunda iddiasını sürdürmek için kazanmak zorunda olduğu Tarsus maçının hazırlıklarını tam gaz devam ettiriyor.
Son 3 karşılaşmasından 6 puan çıkaran Kırşehir Belediyespor, ligin zor deplasmanlarından olan Tarusu İdmanyurdu maçına 3 puan parolasıyla hazırlanıyor. Güneyekent Saha’sında yapılan çalışmaya tüm futbolcular katıldı.
Teknik Direktör Ercüment Coşkundere yönetiminde yapılan çalışma ısınma hareketleri 5’e 2 çalışması ve tempolu koşular ile başladı.
Tempolu koşuların ardından pas yüzdesini artırmaya yönelik yapılan çalışmada dar alanda tek pas, top kontrolü ve uzun pas çalışması yapıldı.Yeşil Beyazlılar idmanın son 20 dakikasını taktik ağırlıklı yaptığı çift kale maçla tamamladı. Dün yapılan taktik ağırlıklı idman çift kale maçın ardından orta sahada yapılan karın kası çalışmasıyla son buldu.
Yeşil-beyazlı futbolcular Tarsus maçı hazırlıkları çerçevesinde dün yapılan idmanın ardından şut ve gol çalışması yaptı. Kırşehir temsilcisi, Mersin ekibi karşısında maçında gol sıkıntısı yaşamamak için dün yapılan idmanın sonlarında gol ve şut çalışması yapıldı. Dün yapılan şut ve gol çalışmasının ilk bölümünde hareketli, ikinci bölümünde ise duran toplarla kalelere şut attılar. Şut çalışmasından sonra yan top çalışmasına geçildi.
Dün Güneykent gerçekleştirilen antrenman yaklaşık 1 buçuk saat sürerken, futbolcuların bir hayli neşeli oldukları görüldü. Kırşehir Belediyespor bugün yapacağı taktik ağırlıklı idmanın ardından kara yoluyla Tarsus’a hareket edecek.
Güneykent sahasında yapılan taktik ağırlıklı çift kale maçında Futbolcular arasındaki paslaşma takım olma ruhundan ziyade futbolcular arasında farklı bir mücadele gözlere çarptı. 
Saha içerisindeki iyi mücadelede futbolcular arasında forma kapma şansı ve hırs küpü tatlı rekabete oyunu sevk etti. Saha içerisinde Fair-Play göstergesi sergileyen Kırşehir Belediyesporlu futbolcular iyi mücadele ile Tarsus maçına hazırlanırken bu müsabakada forma şansı bulabilmek için hırslarını da sahaya yansıttılar. Hazırlıklarını tek idmanla sürdüren Kırşehir Belediyespor takımdaki kaynaşma ile birlikte takımda arkadaşlığın yüksek seviyede olması ile birlikte neşeli antrenmanlarla çalışmalarını sürdürüyor. Tarsus maçının hazırlıklarını sürdüren takımda gençlerde forma savaşı vermesi ise göz doldurdu. (HABER: SALİH GÜNER)