Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta ilk yarı Çarşamba günü oynanan 10 karşılaşmayla sona erdi. Haftanın en önemli ve sonucu merakla beklenen maçında Eyüpspor deplasmanda Vanspor’u 2-0’la geçerken, temsilcimiz Kırşehir Belediyespor ise zorlanmadığı maçta ligin son sırasında yer alan Kardemir Karabükspor’u 4-0 gibi farklı bir skorla geçti ve ilk yarıyı 33 puanla 4. Sırada kapattı.
Sezon çok iyi bir başlangıç yapan ve Kırşehir Belediyespodr’u uzatma dakikasında attığı golle 1-0 yenen ve haftaylarca liderlik koltuğunda oturan Turgutluspor, son haftaki maçırnda odrumspor’a 4-1 kaybetti. Zirve hattında yer alan takımlardan Sakaryaspor da haftayı puansız kapattıırken, Pazarspor ise adım adım zirveye doğru tırmanıyor.
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta 19’uncu hafta maçları sona erdi. Çarşamba günü Ligde oynanan 10 karşılaşmada fileler 28 kez ağlarla buluştu. Bu 10 karşılaşmanın 5’ini ev sahibi, 3’ünü deplasman takımı kazanırken 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Son 2 haftada 5 puan kaybederek zirve yarışında ağır bir yara alan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Ligin 19’uncu haftasında sahasında konuk ettiği ligin son sırasındaki Kardemir Karabükspor’u 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek ilk yarıyı 33 puanla tamamladı. Kardemir Karabükspor ise ilk yarıyı -1 puanla son sırada kaldı.
Ligin 19’uncu haftasında sonucu merakla beklenen maçında Vanspor ile lider Eyüpspor karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 2-0’lık skorla geçmeyi başaran Eyüpspor bu sezonki 15’inci galibiyetini alarak ilk yarıyı topladığı 47 puanla lider olarak tamamladı. Maçı 2-0’lık skorla kaybeden ev sahibi ekip Vanspor ise 37 puanda kalıp Ligin 19’uncu haftasını 2’nci sırada bitirdi.
Ligde Play-Off hedefiyle yola çıkan Turgutluspor, ilk yarının son maçında deplasmanda karşılaştığı Bodrumspor’a 4-1 gibi farklı bir skorla mağlup oldu. Bu sezon ki beraberliği olmadan 7’nci yenilgisini alan Turgutluspor 36 puanda kalarak ilk yarıyı 3’üncü sırada tamamladı. Maçtan 4-1’lik skorla galip ayrılan Bodrumspor ise bu sonucun ardından puanını 29’a çıkararak 7’inci sıraya yükseldi.
Pazarspor’un ligdeki çıkışı devam ediyor. Karadeniz temsilcisi kendi sahasında konuk ettiği 1922 Konyaspor’u 2-0’lık skorla mağlup ederek bu sezon ki 10’uncu galibiyetini alarak ilk yarı topladığı 32 puanla 5’inci sırada bitirdi. Karadeniz deplasmanından mağlubiyetle dönen 1922 Konyaspor ise 19 puanda kalarak Ligin 19’uncu haftasını 19 puanla 15’inci sırada yer aldı.
Ligin son haftalarına doğru bir türlü istikrar yakalayamayan Sakaryaspor, Çarşamba günü kendi sahasında konuk ettiği Kastamonuspor’a 2-1’lik skorla yenilerek zirve yarışında ağır bir yara aldı. Sahasındaki 3’üncü mağlubiyetini Kastamonuspor karşısında alan Sakaryaspor 31 puanda kalıp 6’ncı sıraya geriledi. Küme düşme hattında yer alan Kastamonuspor ise bu galibiyetin sonrasında puanını 19 yapıp 16’ncı sıraya yükseldi.
Geçtiğimiz hafta sahasında olaylı maçın ardından temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’u 2-1’lik skorla mağlup ederek zirveye yaklaşma adına çok önemli bir galibiyet alan Serik Belediyespor, Başkent deplasmanından eli boş döndü. Antalya ekibi deplasmanda karşılaştığı Mamak FK’ya 2-1’lik skorla mağlup olarak 28 puanla haftayı 8’inci sırada tamamladı. Ligde düşme hattında bulunan Mamak FK ise almış olduğu bu galibiyetin ardından puanını 19 yapıp haftayı 17’nci sırada tamamladı.
Kendi sahasından Tarsus İdmanyurdu’nu konuk eden Kırklarelispor, maçtan 1-1’lik skorla beraberlikle ayrılmasının ardından puanını 27 yapıp haftayı 9’uncu sırada tamamladı. Mersin ekibi Tarsus ise deplasmanda almış olduğu beraberliğin ardından puanını 24 yapıp haftayı 12’nci sırada bitirdi.
Haftanın berabere biten bir diğer karşılaşmasında ise Karacabey Belediyespor sahasında başkent temsilcisi Etimesgut Belediyespor’u konuk etti. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından Bursa temsilcisi Karacabey puanını 26 yapıp haftayı 11’inci sırada, puanını 24 yapan Etimesgut ise 13’üncü sırada tamamladı.
Elazığspor, düşme hattında çok kritik bir galibiyet aldı. Deplasmanda Sivas Belediyespor’a konuk olan Elazığspor maçı 2-1’lik skorla kazanarak puanını 18 yapıp haftayı da 18’inci sırada tamamladı. Sahasında aldığı mağlubiyetin ardından 26 puanda kalan Sivas Belediyespor haftayı 10’uncu sırada kaldı.
Haftanın son karşılaşmasında ise Pendikspor ise Bayburt Özel İdarespor karşı karşıya geldi. Mücadeleyi ev sahibi ekip Pendikspor 2-1 kazandı. Bu sonucun ardından Pendikspor puanını 19’a çıkararak haftayı 14’üncü, bu yenilgi sonrasında 14 puanda kalan Bayburt Özel İdarespor ise 19’uncu sırada yer aldı.
Öte yandan ligin ilk yarısının bitmesinin ardından bir çok takımın da eksik karşılaşmaları var. Bu eksik karşılaşmalar ise ligin 2’nci yarısı başlayana kadar devam edecek. Ligde Serik Pazarspor, Serik Belediyespor, Kırklarelispor, Tarsus İdmanyurdu, Pendikspor ve Kastamonuspor’un 1, Sakaryaspor ve Bayburt Özel İdarespor’un 2 karşılaşması eksik.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta 20’nci hafta maçları 27 Ocak 2021 tarihinde oynanacak olan 10 karşılaşmayla kaldığı yerden devam edecek.
Ligin 20’nci haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor sahasında Turgutluspor’la karşılaşacak. (HABER: SALİH GÜNER)