Başkan Başar Altuntaş: “Transfer noktasında acele kararlar vermeyeceğiz. Bütçemizi en iyi şekilde değerlendirerek hareket edeceğiz”

Kırşehir Belediyespor’da Teknik Direktör Ercümend Coşkundere imza attı

Coşkundere, "Performansı ve yeteneklerinin yanı sıra davranış ve tutumları da doğru olan, ahlaklı ve iyi niyetli olan oyuncularla çalışacağız. İnşallah ligde de önemli başarılar kazanan bir takım olacağız”

TFF 2. Lig’in yeni ekibi Kırşehir Belediyespor, Teknik Direktör Ercümend Coşkundere ile resmen sözleşme imzalayarak, iç ve dış transfer çalışmalarına start verildi.
Teknik Direktör Ercümend Coşkundere ve teknik ekibiyle bir araya gelen Kırşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Başar Altuntaş, İkinci Baykan Mehmet Işık ve yönetim kurulu her konuda anlaşma sağlayarak resmen imza attılar.
Salı günü Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde düzenlen imza töreni öncesi bir açıklama yapan Kırşehir Belediyespor kulübü Başkanı Başar Altuntaş, “Takımımız sezonu her ne kadar şampiyon olarak kapatmışsa da mali disiplin hususunda tamamen sınıfta kalmıştır. Bu da kulübün günü birlik yönetildiğinin bir göstergesidir. 2 milyon liranın üzerinde bir borcumuz var. Hem borç ödemek, hem de yeni bir takım kurmak için teknik heyet ve futbolcular transfer etmek zorundayız. Bunun için yoğun bir çalışma içine girdik. Düşünün bir takım şampiyon oluyor ve 2. Lig’e yükseliyor, ama bu futbolculardan hiç yararlanamıyoruz. Hiçbir Biz göreve geldikten sonra geçen sezon yeşil-beyazlı formayı giyen tüm futbolcularımızı Kırşehir’e çağırdık ve görüşmek istedik. Ama ne yazık ki hiçbirisi bu çağrımıza olumlu karşılık vermemiş, çoğu alacaklarını alamadıklarını gerekçe göstererek kulüpten ayrılmışlardır. Biz bu nedenle yeni bir kadro kurmak zorundayız. Bunun için de çalışmalarımıza başlıyoruz” dedi.
Başkan Altuntaş, “Takımın mali durumu ortada, bizler kulübe ve şehre zarar vermeyen bir yönetim anlayışı, başarı getiren bir takım olarak hareket etmek istiyoruz. Transfer noktasında acele kararlar vermeyeceğiz. Bütçemizi en iyi şekilde değerlendirerek hareket edeceğiz. Kampanya ve sponsorluk görüşmelerimiz de var. Kaliteli, üst sıraları zorlayan ve ahlaki yönü kuvvetli futbolcularla başarı sağlayacağız. Kuracağımız takım basının, taraftarın ve futbolu seven herkesin desteği ile hareket edecek" diye konuştu.
Geçen sezon İkinci Lig ekiplerinden Tuzlaspor’u çalıştıran ve başarılı bir sezon geçiren Teknik direktör Ercümend Coşkundere ile her konuda anlaştıklarını bu sözleşme imzalayacaklarını belirten Başkan Altuntaş, “Biz takımımıza başarı getireceğine inandığımız Ercümend hocamızla her konuda anlaştık. Birlikte çalışarak güçlü ve Kırşehir’i bu ligte başarıyla temsil edecek, kaliteli ve ahlaklı futbolculardan kurulu bir kadro oluşturmaya gayret edeceğiz. Tabi bunun için de herkesin maddi ve manevi desteğini bekliyoruz. Resmî hesaptan bağış kampanyası başlattık, bugüne kadar 3 bin lira gibi cüzi bir bağış yapılmıştır. Bizim hedefimiz bu ligte zirveye oynayacak bir takım kurmaktır. Bunun için de Kırşehir’de herkesin bizlere ve takımımıza güvenmelerini ve destek vermelerini istiyoruz. Eğer birlik ve beraberlik içinde olur, ve biz olabilirsek başarı gelir. Ama hep topu yönetimi atarsak olmaz, yanlış olur. Eğer ki bu takıma sevdalıysak eleştirmeden önce yardımcı olmak lazım. Yok elini taşın altına koymuyorsan da kenarda durmak lazım. İnşallah bu sezon Kırşehir 2. Lig’te başarılarıyla adını duyurmaya devam edecektir” dedi.
Ardından söz alan yeşil-beyazlı ekibimizin Teknik Direktör Ercümend Coşkundere, Kırşehir Belediyespor’u tercih etmesinin nedenlerini açıkladı.
Kırşehir Belediyespor’un güçlü bir taraftar desteğine sahip olduğunu, tesislerinin ve çalışma koşullarının çok iyi olduğunu gördüğü Kırşehir’e geldiğini ifade eden Coşkundere, “Ben Türkiye liglerinde pek çok takımda teknik direktör olarak görev yaptım. Bu sezon da Kırşehir Belediyespor’da görev yapacağım. Gezen sezon malumunuz Tuzlaspor’da görev yaptım. Güzel bir sezon geçirdik ve 24 hafta grupta lider kaldık. Ama çeşitli nedenle bir üst lige çıkamadık. Bu sezon da Kırşehir Belediyespor’un başarısı için ekip arkadaşlarımla burada olacağız. Kırşehir’i neden tercih ettiğimizi soran arkadaşlarımıza şunu söyleyeyim. Başarı için kulübün güzel bir tesisi olması şart. Kırşehir’in de güzel bir tesise ve sahaya sahip olduğunu gördüm. Başkanımız ve yöneticilerimizin de tekliflerini uygun görerek buraya geldim. Başkanımız ve yönetim kurulundaki arkadaşlarla birlikte koşan, mücadele eden bir takım kurup, Kırşehir’i bu ligte en iyi şekilde mücadele etmesi için çalışacağız. Bizim önceliğimiz transfer edeceğimiz futbolcuların genç ve yetenekli olmasıdır. 23-27 yaşları önceliğimiz olacak. Elbette iki-üç tane de 30-31 yaşlarında tecrübesiyle ağabeyim yapacak futbol olabilir. Bütün bunları bizim ve yönetimimizle oluşturacağımız havuz içinde değerlendirip, transferlerimizi gerçekleştireceğiz. Bizim şu futbolcu, ya da bu futbolcu olacak diye bir talebimiz olmayacak. Biz yönetimle birlikte oturacağız, çalışacağız, kulübün şartlarına uyan, takımımıza katkı sağlayacak futbolcuları kadromuza dahil edeceğiz. İnşallah el birliği ile çok çalışarak Kırşehir’in ismini bu ligte başarıyla temsil edeceğiz” dedi.
Başkan Başar Altuntaş, gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”den Salih Güner’in “Kırşehir Belediyespor’un bu sezon ki hedefi ne olacak?” sorusunu da yanıtlarken, şunları söyledi:
“Biz bu ligte başarılı olmak istiyoruz. Tabi bunun için de bir maddi kaynağa ihtiyacımız var. Önümüzdeki süreçte sponsorluk görüşmelerimiz, Federasyondan gelecek 400 bin lira civarındaki bir alacağımız ve ilimiz yöneticileri ile yapacağımız toplantılarımız olacak. Buralardan sağlayacağımız kaynakla güçlü bir kadro kurmak istiyoruz. Tabi biz üst sıraları zorlayan bir kadro kuracağız. Hedefim ilk 7 içinde olmak. Ama bunu zaman gösterecek.”
İkinci başkan Mehmet Işık ise, Teknik direktör Ercümend Coşkundere tercih etmelerinin nedenlerini açıklarken, “Hocamız bize her hangi bir taleple gelmedi. Pek çok teknik direktör teknik menajer gibi kendisinin istediği futbolcuları yönetime dayatıyor. Biz bu konuyu Ercümend Hocamıza sorduğumuzda hiçbir talebi olmadığını, kurulacak takımın yönetimin ve kulübün maddi durumuna göre oluşması gerektiğini söyleyince, biz de kendisiyle her konuda anlaştık. İnşallah iyi bir kadro kurar ve bu ligte başarılı oluruz” diye konuştu.
Ardından Kulüp Başkanı Başar Altuntaş ile Teknik Direktör Ercümend Coşkundere sözleşme imzaladı. Başkan Altuntaş, sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olması dileğinde bulundu.
ERCÜMEND COŞKUNDERE KİMDİR?
10 Eylül 1963 yılında Samsun’da dünyaya gelen Ercümend Coşkundere, teknik direktörlük kariyerine 1997 yılında Çarşambaspor’u çalıştırarak başladı.
56 yaşındaki teknik adam Çarşamba’da başlayan kariyerinin ardından sırasıyla Ünyespor, Pendikspor, Samsunspor, Çerkezköyspor, Malatyaspor (profesyonel takım) çalıştırdıktan sonra doğduğu il olan Samsunspor’un A2 takımını çalıştırdı.
A2 takımının ardından sırasıyla Fatih Karagümrükspor (3 yıl), Sakaryaspor, Ümraniyespor, Ladik Belediyespor (BAL), Tokatspor, son olarak ta Tuzlaspor’u çalıştırdı. (HABER: SALİH GÜNER)