Bu sezon Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2.Ligi’nde mücadele edecek olan Kırşehir Belediyespor’da sezon başında anlaştığı Ercümend Coşkundere ile maddi konular yüzünden anlaşamayan yeşil-beyazlılar, önceki gün Güneykent Tesisi’nde Taner Öcal ile anlaşmaya vardı.
İmza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Taner Öcal, “Yeşil-beyazlı takıma geldiği için mutlu olduğunu ve birlik beraberliğimizi sağladığımız sürece hak ettiğimiz yerlerde oluruz” açıklamasında bulundu.
Olağanüstü kongrede Kulüp Başkanlığından ayrılması beklenen Mehmet Işık’nın da katıldığı imza töreninde açıklamada bulunan ve yeni yol haritasını anlatan Öcal, “Futbol geçmişini bildiğim bir ile geliyorum. Kırşehir’in potansiyelini biliyoruz. Futbolun önde olduğunu bildiğimiz farklı faaliyetlerinde iyi yapıldığı bir şehir Kırşehir, Futbol Federasyonunda da uzun yıllar çalışmalar yürüttüm. Bir proje kapsamında çalışmalar yürütüyoruz. Bal Ligi sonrasında 3. Lig, büyük bir başarı var. Onurumuza ve kişiliğimize dokunmayacak her çalışmayı yapacağız. Bir duruşumuz ve birikimimiz var.” dedi.
Gençlerin Kırşehir’e kazandırılması için çalışmalar yürüteceklerini anlatan Öcal, “Ben ve oluşturduğumuz ekibimiz, doğru çalışmaların destekçisi olacağız. Bizlerde tesislerde kalacak ve oyuncularla bir arada olacağız. Şehir, basın ve kulüp yönetimi ile birlikte Kırşehir Belediyespor’u iyi bir noktaya taşıyacağız. Kırşehir’de iyi bir iz bırakacak ve taraftara da futbol zevki yaşatacağız.” ifadelerini kullandı.
TANER ÖCAL KİMDİR?
Kırşehir Belediyespor ile önceki gün anlaşan Taner Öcal, 26 Mart 1962 yılında Mardin’de dünyaya geldi. Teknik Direktörlük kariyerine 1996 yılında Kızılcahaman Belediyespor’da başlayan başarılı çalıştırıcı daha sonra 5 yıl boyunca Hacatepespor ile anlaştı. Başkent temsilcisiyle 5 yıl boyunca çeşitli kategorilerde teknik adamlık görevi yapan Taner Öcal, ardından Kahramanmaraşspor, Etimesgut Belediyespor (2 Yıl), Diyarbekirspor, Hacattepe, Düzcespor ve son olarak Karademir Karabükspor’da görev yaptı.
Bu arada Yeşil-beyazlı ekibimizin yönetim kurulunun aldığı olağanüstü kongre kararı sonra 19 Temmuz’da genel kurul yapılacak. 19 Temmuz Cuma günü Güneykent Tesisleri’nde saat 14.00’de yapılacak olağanüstü genel kurulda kulüp başkanlığına Osman Uçar getirilecek. Yönetim kurulunda ise Asaf Kayaoğlu, (As Başkan), Mustafa Yılmaz, Eşref Aşık, Hakan Kaya, Mustafa Bulut, Fatih Tokmak, Kenan Şengök, Ramazan Yılmaz görev alacak.
Olağanüstü kongre kararı alan ve Osman Uçar’ın başkan olması beklenen Kırşehir Belediyespor’da maddi kaynak arayışları da devam ediyor.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Osman Uçar, As Başkan ve Belediye Başkan Yardımcısı Başar Altuntaş, İzmir’in PTT 1.Lig ekiplerinden Altınordu Spor ile Altayspor Kulüplerini de ziyaret etti.
Diğer yandan Kırşehir Belediyespor’un olağanüstü kongrede yönetim kuruluna girmesi kesinleşen yöneticiler transfer edilmesi düşünülen teknik heyet ve futbolcularla görüşmelerini de sürdürüyor.
Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar, Kırşehir halkının rahat olmasını, en kısa sürede kongre sürecini tamamlayarak, yeni baştan bir takım kurarak 2. Lig’te Kırşehir’i başarıyla temsil edeceklerini söyledi.
Bunun için taraftarların ve Kırşehir halkının biraz sabırlı olmasını isteyen Uçar, Kırşehir’de herkesin maddi ve manevi desteğini esirgememeleri gerektiğini ifade etti.
Kırşehir Belediyesi’nin içinde bulunduğu maddi tablonun zor olduğunu herkesin bildiğini, spor için kaynak yaratmak için de belli bir süre gerektiğini belirten Başkan Osman Uçar, “Biz bütün sıkıntılara göğüs gererek, Kırşehir’e layık bir takım kurmak için bütün gücümüzü ortaya koyacağız. Kırşehir’deki sivil toplum kuruluşları da bu süreçte bizimle olacaklar. İnşallah en kısa sürede takımımızı kurup, lig hazırlıklarına başlayacağız” dedi.
Kongreye kadar takımın başına yeni bir teknik direktör getirmek ve yeni bir takım kurmak için transfer çalışmaları yapacaklarını belirten Osman Uçar, en kısa sürede takımı oluşturup, lig hazırlıklarına zaman kaybetmeden başlayacaklarını sözlerine ekledi. Haber: SALİH GÜNER