Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadeleye 30’uncu haftada oynanan 10 karşılaşmayla devam edildi. Ligin 30’uncu haftası Çarşamba günü oynandı. Zirve hattında bulunan başta Kırşehir Belediyespor olmak üzere lider Eyüpspor, Vanspor, Sakaryaspor, Kırklarelispor ve Etimesgut Belediyespor haftayı puansız kapatarak sıralamayı değiştirmediler.
Ligin 30’uncu haftasında oynanan 10 karşılaşmada 30 gol filelerle buluştu. Çarşamba günü oynanan bu 10 karşılaşmayı 3 ev sahibi, 5 deplasman takımı kazanırken, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Geçtiğimiz hafta deplasmanda Sakaryaspor’a karşı iyi futbol sergilediği maçı son dakika golüyle 1-1 berabere bitiren Kırşehir Belediyespor, Ligin 30’uncu haftasında hiçbir hedefi kalmayan Bursa temsilcisi Karacabey Belediyespor’u konuk etti. Oldukça çekişmeli geçen maçın duraklama dakikalara 1-1’lik eşitlikle giren mücadeleyi Kırşehir Belediyespor 90+5’te Şerif Doğan’ın golüyle 2-1 kazanarak puanını 53 yapıp haftayı yine 5’inci sırada tamamladı. Bu sezon ki 12’nci yenilgisini Kırşehir Belediyespor’a karşı alan Karacabey Belediyespor, 40 puanda kalarak haftayı 11’inci sırada tamamladı.
Ligin kalan 9 haftalık bölümünde şampiyonluğun ucunda tutan ve 1’inci Lige çıkmak için gün sayan lider Eyüpspor, küme düşen ilk takım olan Kardemir Karabükspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 2-0’lık skorla kazanan Eyüpspor puanını 72 yapıp liderliğini sürdürdü. 2 puanda kalan ve bir sonraki sezon 3’üncü Ligi’nde mücadele edecek olan Karabükspor yine haftayı son sırada kaldı.
Play-Off hattı içinde bulunan Vanspor, deplasmanda küme düşme hattı içinde bulunan Elazığspor’a konuk oldu. Vanspor, 90 dakikalık mücadelenin sonunda rakibini 2-0’lık skorla yenerek puanını 56 yapıp haftayı 2’nci sırada tamamladı. Küme düşme hattından uzaklaşamayan Elazığspor ise bu sonucun ardından 23 puanda kalıp haftayı 19’uncu sırada tamamladı.
İlk 5’in içinde yer alan bir diğer takımda Sakaryaspor. Yeşil-siyahlı ekip Ligin 30’uncu haftasına deplasmanda karşılaştığı Başkent temsilcisi Mamak FK’yı 4-0’lık skorla mağlup ederek puanını 56’ya çıkararak haftayı da 3’üncü sırada tamamladı. Başkent temsilcisi Mamak FK ise bu sezon ligdeki 18’inci yenilgisini alıp 30’uncu haftayı 24 puanla 18’inci sırada bitirdi.
Kırşehir Belediyespor’u deplasmanda yenerek çıkışa geçen Kırklarelispor, 5 maç üst üste kazanarak Play-Off yolunda kayıpsız devam ediyor. Kırklarelispor, Ligin 30’uncu haftasında deplasmanda Bayburt Özel İdarespor’u 2-1’lik skorla mağlup etti ve puanını 53 yapıp haftayı 4’üncü sırada tamamladı. Küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen Bayburt Özel İdarespor, ligdeki 17’nci yenilgisini alıp 33 puanda kalarak haftayı 15’inci sırada tamamladı.
Etimesgut Belediyespor fırtınası devam ediyor. Başkent temsilcisi kendi sahasında konuk ettiği Kastamonuspor’u 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup edip üst üste 9, toplamda da 15’inci galibiyetini alıp puanını 52 yapıp 30’uncu haftayı 6’ncı sırada tamamladı. 5-0’lık farklı yenilginin ardından Kastamonuspor, 30 puanda kalıp haftayı 17’nci sırada kaldı.
Son 2 maçını kaybedip Play-Off hattında yara alan Bodrumspor’un imdadına Sivas Belediyespor yetişti. Yeşil-beyazlı ekip deplasmanda karşılaştığı Sivas Belediyespor’u 3-0’lık net bir skorla mağlup ederek puanını 52 yapıp haftayı 7’nci sırada tamamladı. Sivas ekibi ise bu yenilginin ardından 36 puanda kalarak haftayı 16’ncı sırada yer buldu.
Zirve hattından uzaklaşan Turgutluspor kendi sahasında yine puan kaybetti. Ege temsilcisi 1922 Konyaspor ile 1-1 berabere kalarak puanını 49 yapıp haftayı 8’inci sırada tamamladı. 1922 Konyaspor ise bu berberliğin ardından puanını 31 yapıp küme düşme hattından uzaklaşamadı ve 30’uncu haftayı 16’ncı sırada tamamladı.
Zirve hattından uzaklaşan bir diğer ekipte Serik Belediyespor. Antalya ekibi kendi sahasında konuk ettiği ligin rahat ekiplerinden Tarsus İdmanyurdu’na 1-0’lık skorla mağlup oldu ve ligdeki 8’inci yenilgisini alıp 44 puanda kalıp haftayı 9’uncu sırada tamamladı. Ligdeki 11’inci galibiyetini alan Tarsus İdmanyurdu ise bu sonucun ardından puanını 42 yapıp haftayı 10’uncu sıraya yükseldi. 
30’uncu haftanın son karşılaşmasında ise ligde orta sıralarda yer alan iki ekip Pendikspor ile Pazarspor karşı karşıya geldi. Mücadeleyi ev sahibi ekip Pendikspor 3-2’lik skorla kazanarak puanını 39 yapıp haftayı 12’nci, maçtan mağlup ayrılan Pazarspor ise 38 puanda kalıp haftayı 12’nci sırada tamamladı.
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta 31’inci hafta maçları 1 Nisan Perşembe günü oynanacak olan 10 karşılaşmayla devam edilecek. Ligin 31’inci haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor deplasmanda Bodrumspor ile karşı karşıya gelecek. (HABER: SALİH GÜNER)